Ultimul meci la Galati s-a incheiat cu victoria Otelului, 2-1Ultimul meci la Galati s-a incheiat cu victoria Otelului, 2-1UPDATE: Oţelul s-a impus cu 6-2 în faţa Concordiei Chiajna şi s-a calificat în stil mare în optimile de finală ale Cupei României la fotbal. Pentru echipa noastră au marcat Filip (5’), Sîrghi (43’), Melinte (47’ - autogol), Marquinhos (55’ şi 77’) şi Astafei (62’), în timp ce pentru ilfoveni au punctat Wellington (50’) şi Serediuc (82’). De menţionat că ambele formaţii au ratat şi câte un penalty!

Oţelul revine în faţa propriilor fani şi întâlneşte echipa cu care a terminat la egalitate luni, scor 1-1, în campionat. De data aceasta partida, care se dispută pe arena din Ţiglina III, contează pentru şaisprezecimile de finală ale Cupei României la fotbal.

Meciul este eliminatoriu, jucându-se într-o singură manşă, la Galaţi. Dacă după 90 de minute rezultatul va fi egal, atunci se va ajunge la prelungiri, iar mai apoi se va trece la executarea loviturilor de departajare, dacă va fi cazul.
Ambele formaţii stau destul de prost în clasamentul Ligii I, iar Cupa nu pare o prioritate pentru niciuna, deci este posibil ca tehnicieniii să folosească jucători care au intrat mai rar în debutul sezonului. Cele două echipei s-au întâlnit o singură dată în Cupa României, acum exact 6 ani(!), Oţelul impunându-se categoric, cu 6-0, la Chiajna, formaţie de liga a II-a la acea vreme.
Conducerea clubului nostru a anunţat că posesorii de abonamente pot intra pe baza acestora şi îşi pot ocupa locurile pe care le au şi în campionat la partida de Cupa României. Cei care nu au abonament şi doresc să vizioneze partida se pot orienta către bilete, care au următoarele preţuri: Tribuna I sector A, B, C = 15 lei, sector D = 5 lei, Tribuna a II-a, sector B, C = 10 lei, sector A = 5 lei, Peluza 1 (Nord) = 2 lei, Peluza 2 (Sud) = 5 lei, Tribuna Zero = 100 lei. Tichetele se găsesc la cele 4 case de bilete din preajma stadionului, azi până la ora meciului. Femeile și copiii cu vârsta maximă de 10 ani, însoțiți de un adult, beneficiază de intrare gratuită la Tribuna a II-a. Aceeaşi facilitate este adresată și persoanelor cu dizabilități, accesul acestora fiind asigurat exclusiv la Tribuna I. Suporterii sunt aşteptaţi în număr cât mai mare la stadion partida fiind NETELEVIZATĂ!
Antrenorul Ionuț Badea nu se va putea baza pe serviciile lui Gabriel Paraschiv (suspendat), Diego Sevillano (probleme cu actele), Silviu Ilie şi Alexandru Zaharia (nerefăcuţi). În schimb revine Sergiu Costin după suspendarea de o etapă. De partea cealaltă, antrenorul Concordiei, Ionuţ Chirilă, nu-i are la dispoziţie pe Bucurică, Ispir şi Orlando (accidentaţi). Rămâne de văzut cu ce lot vor aborda cei doi tehnicieni această partidă, fazele inferioare ale Cupei României fiind un bun prilej pentru a rula cât mai mulţi fotbalişti care nu au avut şansa să joace în campionat.

ECHIPE PROBABILE:
Oţelul: Brăneţ – Cojoc, Sîrghi, Costin, Popescu(Murgoci) – Filip, Giurgiu – Marquinhos, Băjenaru, Iorga – Astafei.
Concordia: Râmniceanu - Creţu, Leca, Melinte, Savin – Neagu, Roşu, Purece, Coşereanu – Wellington, Onduku.

Meciul va fi arbitrat de o brigadă cu Florin Miron din Bucureşti la centru, ajutat la cele două linii de Sebastian Stoianov (Craiova) şi Vlad Bârleanu (Bucureşti), în timp ce rezervă va fi Andrei Moroiţă din Ploieşti. Observatori sunt Constantin Ştefan (Bucureşti) şi Vasile Mihu din Constanţa.

DECLARAŢII ÎNAINTE DE MECI:
Ionuţ Badea: “În Cupă suntem avantajaţi pentru că jucăm acasă. Se putea şi mai bine însă, întâlnim un adversar din prima ligă şi nu ne e tocmai la îndemână acest meci. Fireşte că ne gândim să trecem în turul următor. Avantaje şi dezavantaje sunt de ambele părţi. Fiecare etapă din Cupă e importantă, luăm treptat câte un mini-obiectiv de a trece mai departe. Doar aşa putem progresa şi să atingem apoi un obiectiv îndrăzneţ, finala Cupei.”

Narcis Răducan: “Adevărul este că am jucat prost la Chiajna, am condus cu 1-0, dar jocul este încă departe de ceea ce îmi doream. Nu e timp de lamentări, indiferent de rezultat, dar ne îngrijorează jocul. Sper ca băieţii să își ia revanșa joi, în Cupă. Am încredere în ei. Au posibilitatea să demonstreze că nu ăsta este jocul pe care ni-l dorim.”

Ionuţ Chirilă (antrenor Concordia Chiajna): "Va fi un meci extrem de greu. Trebuie ca jucătorii să facă o partidă mare împotriva Galaţiului şi să obţină un rezultat pozitiv. E mai uşor să jucăm afară decât acasă, pentru că ai spaţii mari, echipa gazdă se aruncă în atac datorită publicului.”