Astazi joaca echipa mea...Astazi joaca echipa mea...UPDATE: Oţelul s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei României la fotbal după ce a învins cu 2-1 (1-1) pe Corona Braşov. Ambele goluri ale formaţiei noastre au fost marcate de brazilianul De Jesus Bernardo Henrique, în timp ce braşovenii au punctat în urma autogolului lui Joao Felipe Antunes.

Oţelul revine în faţa propriilor fani după un ruşinos 1-2 pe terenul Săgeţii Năvodari, rezultat care l-a costat postul de antrenor pe Ionuţ Badea. De data aceasta, partida care se dispută pe arena din Ţiglina III, contează pentru optimile de finală ale Cupei României la fotbal. Adversar ne va fi Corona Braşov, echipă pe care Oţelul a învins-o în deplasare în chiar prima etapă a actualului sezon de Liga I. A fost atunci 1-0 prin golul marcat de Marquinhos din penalty.

Meciul este eliminatoriu, jucându-se într-o singură manşă, la Galaţi. Dacă după 90 de minute rezultatul va fi egal, atunci se va ajunge la prelungiri, iar mai apoi se va trece la executarea loviturilor de departajare, dacă va fi cazul.
După cum spuneam, echipa noastră a rămas fără antrenor principal, banca tehnică la acest meci urmând a fi asigurată de un trio Constantin Schumacher-Daniel Florea-Gabriel Viglianti, primii doi fiind tehnicienii satelitului Oţelul II Galaţi. Probabil după acest joc, va fi anunţat şi noul tehnician, directorul general Narcis Răducan promiţând că noul antrenor va fi unul de valoare.
Conducerea clubului nostru a anunţat că posesorii de abonamente pot intra pe baza acestora şi îşi pot ocupa locurile pe care le au şi în campionat la partida de Cupa României. Cei care nu au abonament şi doresc să vizioneze partida se pot orienta către bilete, care au următoarele preţuri: Tribuna I sector A, B, C = 15 lei, sector D = 7 lei, Tribuna a II-a, sector B, C = 10 lei, sector A = 7 lei, Peluza 1 (Nord), sector B = 2 lei, sectoare A, C = 5 lei, Peluza 2 (Sud) = 5 lei, Tribuna Zero = 100 lei. Tichetele se găsesc la cele 4 case de bilete din preajma stadionului azi, până la ora meciului. Femeile și copiii cu vârsta maximă de 14 ani, însoțiți de un adult, beneficiază de intrare gratuită la Tribuna a II-a. Aceeaşi facilitate este adresată și persoanelor cu dizabilități, accesul acestora fiind asigurat exclusiv la Tribuna I.
Oţelul nu se va putea baza pe serviciile lui Victoraş Astafei, Samoel Cojoc, Lucian Murgoci şi Alexandru Zaharia, toţi patru fiind accidentaţi. În schimb revine brazilianul  Marquinhos după suspendarea de o etapă. Corona vine la Galaţi fără căpitanul Dâlbea care este suspendat şi fără Olariu care este accidentat. Rămâne de văzut cu ce lot vor aborda cele două echipe această partidă, fazele inferioare ale Cupei României fiind un bun prilej pentru a rula cât mai mulţi fotbalişti care nu au avut şansa să joace în campionat.

ECHIPE PROBABILE:
Oţelul: Brăneţ – Antunes, Sîrghi, Mişelăricu, Popescu – Filip, Giurgiu – Marquinhos, Cooper, Iorga – Henrique.
Corona: Marc - Martac, Asanovic, Tudose, Burlacu - Arce, Miranda - H.Popa, Vranjkovic, Brata - Buş.

Meciul va fi arbitrat de o brigadă cu Paul Unimătan din Zalău la centru, ajutat la cele două linii de Miclos Nagy (Cluj-Napoca) şi Bogdan Velicu (Bucureşti), în timp ce rezervă va fi Cristina Dorcioman din Câmpulung Muscel. Observatori sunt Stan Prodan (Alexandria) şi Marian Bucurescu din Bucureşti.

DECLARAŢII ÎNAINTE DE MECI:
Narcis Răducan: "Ionuţ Badea nu mai este antrenorul nostru. Primul răspunzător este antrenorul, dar şi jucătorii au ce să îşi reproşeze. Sper să fie o lecţie pentru ei, să fie şocul dorit la echipă şi să vină rezultatele. Negocierile sunt foarte avansate, dar nu putem risca să anunţăm ceva până nu suntem siguri, cu actele parafate. Suporterii să stea liniştiţi, îi asigur că vom aduce un antrenor de valoare.”

Jerry Gane (antrenor Corona Braşov): „Va fi o nouă oportunitate pentru jucătorii care au evoluat mai puţin, este o competiţie în care singurul obiectiv este calificarea, iar noi ne dorim acest lucru, aşa cum am făcut-o şi data trecută. Vor apărea nume noi în primul 11 dar cine va confirma în jocul de Cupă de la Galaţi poate avea şansa să joace şi sâmbătă cu Steaua. Nu cred că este un impediment pentru noi că meciul cu Steaua se joacă la doar 48 de ore distanţă, jucătorii sunt profesionişti iar la acest nivel trebuie să fii pregătit mental şi fizic ca să joci la 2 sau 3 zile distanţă.”