Cristian Sirghi marcand impotriva SteleiCristian Sirghi marcand impotriva SteleiAstăzi, 23 noiembrie 2013, fundaşul central Cristian Sîrghi, împlineşte vârsta de 27 de ani, ocazie cu care Dunărea Bătrână, în numele tuturor suporterilor “oţelari”, ţine să-i ureze un călduros “La mulţi ani” şi cât mai multe reuşite pe plan profesional în tricoul roşu-alb-albastru.

Gălăţeanul lansat în fotbal de regretatul antrenor Ioan Nicu este fundaş central, dar poate evolua şi ca apărător lateral dreapta şi a sosit la Oţelul de la Politehnica Galaţi în anul 2007. A jucat de 149 ori pentru echipa noastră în toate competiţiile (aproape 12.000 de minute), marcând şi 9 goluri, iar evoluţiile bune în tricoul roş-alb-albastru l-au propulsat la echipele naţionale de tineret U21 şi U23 ale României, pentru care a evoluat în 5 ocazii. Sîrghi provine dintr-o familie de sportivi, mama sa fiind profesoară de atletism şi educaţie fizică, în timp ce unchiul său este nimeni altul decât Ionel Chebac, care a evoluat pentru Oţelul între anii 1990-1993.
Pentru a înţelege mai uşor de ce suporterii îi admiră devotamentul, trebuie precizat faptul că fotbalistul a suferit nu mai puţin de trei comoţii cerebrale pe terenul de fotbal. Bravul gălăţean, alintat “Kamikaze” de către fanii roş-alb-albaştri, pentru spiritul de sacrificiu arătat pe teren, a declarat că nu s-a pus niciun moment problema să renunţe la fotbal şi la echipa la care evoluează.
Cristian Sîrghi este unul dintre cei mai vechi jucători ai Oţelului, el sosind de la Politehnica Galaţi în urmă cu 6 ani. A fost cumpărat definitiv de la concitadina “Poli” cum doi ani, contra sumei de 300.000 de euro, devenind cel mai scump transfer din istoria echipei noastre