Otelul joaca in deplasare la Viitorul ConstantaOtelul joaca in deplasare la Viitorul ConstantaDupă două meciuri fără victorie de la venirea noului tehnician Ewald Lienen, Oțelul Galați merge la Chiajna pentru a se duela cu Viitorul Constanța, formație aflată într-o situație critică, pe locul 17 al clasamentului după 3 înfrângeri consecutive.

Nici noi nu stăm bine deloc, odată cu ultima înfrângere suferită, contra celor de la FC Vaslui, formația noastră ajungând pe poziția a 15-a a Ligii I, poziție retrogradabilă, situație care nu permite suporterilor gălăţeni să viseze la lucruri mărețe, salvarea fiind principala țintă în momentul de față, lucru admis și de către antrenorul “oţelarilor”.
Până în prezent, cele două formații s-au întâlnit doar de două ori, ambele partide din Liga I încheindu-se la egalitate: 0-0 și 1-1.
Pentru  meciul cu Viitorul, Ewald Lienen va avea din nou probleme în alcătuirea formației de start, în special în banda dreaptă, acolo unde vor lipsi ambii fundași, respectiv Joao Felipe Antunes și Samoel Cojoc. În plus, Gabriel Giurgiu va absenta la mijlocul terenului, fiind suspendat în urma primirii celui de-al patrulea cartonaș galben, în timp ce Gabriel Paraschiv și-a reziliat în această săptămâna contractul cu formația noastră, acesta urmând a fi premiat de către primarul orașului, Marius Stan, pentru perioada de 8 ani în care a activat în tricoul roș-alb-albastru și, nu în ultimul rând, pentru dăruirea de care a dat dovadă în toată această perioadă, activitatea sa la formația noastră identificându-se totodată cu câștigarea primelor trofee. De partea cealaltă, la Viitorul, Ionuț Larie este accidentat și, cel mai probabil, nu va face parte din lotul gazdelor.

ECHIPE PROBABILE:
VIITORUL: Balauru - Bejan, Puţanu, Mitrea, Toşca - Emerson, Benzar - Băluţă, Cârstocea, Gavra – Axente.
OŢELUL: Brănet – Mişelăricu, Sîrghi, Sipovic, Popescu - Cooper, Milea – Marquinhos, Băjenaru, Astafei – Henrique.

DECLARAŢII ÎNAINTE DE MECI:
Ewald Lienen: "Trebuie să avem spirit şi cu siguranţă rezultatele vor veni. Totul începe de la atitudine, acest lucru trebuie să îl schimb. Suntem pe locul 15, e o diferenţă mare de puncte faţă de echipele din top. E ridicol să vorbim de planuri mari, important e să scăpăm de retrogradare. Sunt surprins de nivelul din România, chiar dacă aveam referinţe bune despre acest campionat. E unul bun, chiar dacă nu se poate compara cu ligile de top din Europa.”

Narcis Răducan: "Sunt convins că ne vom reveni. Am mare încredere în staff-ul german şi sunt sigur că vor veni şi victoriile. Partida cu Viitorul este foarte importantă. Un succes în faţa echipei lui Hagi ar echivala cu 6 puncte pentru viitor pentru că ne-ar îndepărta de subsolul clasamentului. Trebuie să recunosc faptul că aştept iarna pentru că trebuie să ne întărim. Până atunci suntem obligaţi să câştigăm cât mai multe puncte din cele 4 partide pe care le avem de disputat.”

Bogdan Argeș Vintilă (antrenor Viitorul): "Mergem mai departe, nu avem încotro. Devine din ce în ce mai greu să ne salvăm de la retrogradare, presiunea crește de la meci la meci. Jocul cu Oţelul Galaţi trebuie câştigat. Cu Petrolul am făcut câteva greşeli care ne-au costat scump. Avem un lot tânăr şi fără experienţă. Jucătorii trebuie să înţeleagă că doar cu ambiţie şi determinare pot să aibă o şansă în faţa adversarelor din Liga 1.”