STIRI Liga I Sipovic – primul gol pentru Oţelul

Enes SipovicEnes SipovicFundaşul central a marcat primul său gol într-un joc oficial al Oţelului în minutul 78 al partidei pierdută cu 4-3 pe terenul Viitorului Constanţa. Deşi este apărător, Sipovic a fost trimis în atac pe finalul meciului, amintind suporterilor roş-alb-albaştri de felul în care era folosit Vasile “Pluto” Brătianu în anii ‘90. Bosniacul a fost decisiv şi la marcarea golului 3 al Oţelului, când mingea lobată de el peste portarul gazdelor a fost introdusă în proprie poartă de către Bejan.


Enes (23 de ani) a ajuns la Galaţi pe când avea o vârstă fragedă, din postura de speranţă a fotbalului bosniac şi titular în naţionala U19 a ţării sale. A prins un singur meci la Oţelul, în sezonul 2009-2010, la un 3-0 contra Gloriei Bistriţa, joc disputat pe propriul teren. În rest a fost folosit cu precădere la echipa a II-a clubului.
Fundaşul central cu un gabarit impresionant, măsurând 1,94 metri la 90 de kilograme, s-a impus în fotbalul de primă divizie, dar nu la Oţelul cum era de aşteptat, ci după împrumutul la Petrolul Ploieşti, unde a făcut un tur de campionat bun în 2011, fiind titular în 18 meciuri. Deşi se vorbea despre readucerea sa la Galaţi încă de atunci, Enes a mai fost împrumutat în Liga a II-a, la Farul Constanţa, sub comanda lui Viorel Tănase, care îi fusese antrenor la “satelit” şi s-a impus şi aici ca titular, iar în vara lui 2012 a revenit "acasă". Cel care i-a dat şansa să se impună la Oţelul a fost acelaşi “Tase” care l-a introdus în 7 partide oficiale, numai că, după o serie de rezulate foarte slabe, bosniacul a pierdut echipa definitiv, ajungând din nou la satelit, de unde revenit în vară. Pe plan internaţional a fost om de bază în reprezentativa de tineret (U21) a Bosniei, dar a depăşit vârsta şi nu mai poate evolua la acest nivel.
Odată cu aducerea antrenorului Ewald Lienen a devenit din nou om de bază la Oţelul, germanul find încântat de calităţile fizice ale lui Sipovic, un alt aspect important fiind acela că foarte mulţi bosniaci evoluează în Bundesliga. În acest sezon, Enes a fost folosit de 4 ori, toate cele 4 meciuri fiind însă pierdute de oţelari.

Comentarii   
  •  
  •  

#1 Viciu » 02-12-2013 20:51

Bravo Sipovic . Sper sa prinzi incredere, rautate si sa devii ce poti sa fii.
+1

Viciu

Login sau crează cont pentru a comenta              |