STIRI Liga I Furtul anului

Aceasta faza s-a petrecut sub ochii lui Iulian Dima (captura digisport.ro)Aceasta faza s-a petrecut sub ochii lui Iulian Dima (captura digisport.ro)Oţelul a terminat la egalitate partida cu Steaua, scor 1-1, roş-alb-albaştrii fiind eroii noştri după un meci în care au reuşit să nu părăsească terenul învinşi, deşi au fost jefuiţi ca în codru. Vremurile de demult în care echipa bucureşteană venea la Galaţi cu tot cu arbitrii au revenit în Liga 1, deşi ne aflăm în secolul 21! Şi nu, acum nu trebuie să tăcem, ci e momentul să demonstrăm şi să arătăm tuturor furtul de aseară pentru ca aceste lucruri să ia odată pentru totdeauna sfârşit.

În ciuda unui plasament foarte bun, fiind mereu în apropierea fazelor periculoase sau care au decis soarta meciului, arbitrul Iulian Dima a fost actorul principal al disputei de duminică seară, el dezavantajând făţiş Oţelul la toate fazele litigioase ale partidei.
Cascada de greșeli pro-Steaua a început în minutul 6 când, după o centrare a lui Henrique, mingea lovește, pe rând, mâinile lui Gardoş, Varela și Szukala, însă arbitrul întâlnirii nu dictează nimic(!?) în ciuda reprizei de volei autentic din careul Stelei.
În minutul 11 arbitrul nu-i acordă cartonaș galben lui Piovaccari la un atac periculos, iar acest lucru va continua până la final, steliştii neprimind niciun avertisment tot meciul(!?), deşi au avut foarte multe intrări dure!
În minutul 24, centralul Dima acordă doar lovitură liberă la o talpă din spate intenţionată  a lui Pintilii asupra lui Cooper și nu elimină jucătorul Stelei pentru comportare violentă. Același Pintilii scapă neavertizat (nici măcar verbal) și în minutul 45+1’, atunci când oprește prin fault un atac promițător al formației noastre.
Centralul îi acordă însă lui Cooper cartonaș galben pentru proteste(min. 33), pentru a stârni frica în reacţiile viitoare ale fotbalistului nostru. Tot Dima îşi definitivează opera și dictează o lovitură liberă de la marginea suprafeței de pedeapsă pentru oaspeți, la un fault inexistent al lui Giurgiu la Chipciu. În urma reluării jocului Steaua înscrie golul de 0-1... Mai târziu centralul nu vede o împingere în săritură asupra lui Giurgiu, fază în care Chipciu scapă în poziție unu la unu cu Brăneț, dar ratează, probabil spre exasperarea lui Dima.
Centralul continuă în aceeași manieră și în repriza secundă, semn că nu-și dă seama că erorile comise au fost văzute și înțelese de toată lumea, chiar și de către Reghecampf, care îl schimbă la pauză pe Pintilii, până şi banca tehnică a oaspeţilor realizând că fotbalistul lor trebuia eliminat, fiind un pericol pe terenul de joc.
În minutul 83, Pîrvulescu intervine corect asupra lui Marquinhos, Dima pare hotărât să dicteze penalty pentru Oțelul, însă asistentul Miclos Nagy vede mai bine și îi indică centralului.
A mai fost un henţ neacordat la Varela, iar finalul este şi mai amuzant (pentru privitorii din afară) cu deciziile centralului și asistentului dinspre tribuna a II-a lovindu-se cap în cap la un simplu aut la care Dima arată pentru Steaua, Stoianov pentru Oţelul, centralul se răzgândeşte şi acordă şi el aruncare de la margine pentru echipa noastră, dar steliştii repun mingea în joc şi arbitrul se face că plouă. Această ultimă fază a demonstrat cum nu se poate mai clar că CCA şi-a bătut joc de Oţelul prin această delegare, Iulian Dima nefiind bun pentru niciuna din primele 5 ligi ale României.
După meci, surpriză (sau nu prea), fostul şef al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Ion Crăciunescu, aruncă bomba. Nu numai că Iulian Dima este din Bucureşti, la fel ca echipa oaspete de ieri, dar are legături de rudenie cu un om din conducerea Stelei. La scurt timp totul devine limpede: soţia lui Dima e rudă cu Marius Ianuli, zis Mache, team-manager la Steaua.
Acest om ne-a arbitrat pe noi aseară, iar o asemenea japcă trebuie scoasă la iveală pentru a nu se repeta niciodată!

Ion Crăciunescu: "Mi se pare inadmisibil ca la un asemenea meci să fie delegat un arbitru care are o rudă la unul dintre cluburile implicate. Nu ştiu... şi eu am mai făcut greşeli în privinţa delegărilor, dar chiar aşa? De ce e pus să arbitreze Balaj un meci precum Pandurii  cu Universitatea Cluj, iar Tudor să conducă un joc Petrolul-Corona, iar la Galaţi e trimis Iulian Dima!?”

Narcis Răducan: "Am ştiut de relaţia de rudenie a lui Iulian Dima cu soţia lui Marius Ianuli. Au trecut însă vremurile în care ne legam de astfel de lucruri. Nu mă interesează lucrurile astea atât timp cât se arbitrează corect. Era nevoie de o brigadă cu experienţă. Cred că a fost nefericită această alegerea a arbitrului, cred că este normal să ridicăm vocea."

Alexandru Deaconu (şef CCA): "După ce s-a întâmplat, ce putem să mai spunem? Dacă avea o performanță bună nu mai existau aceste speculații. E al treilea meci al Stelei pe care îl arbitrează. La primul meci al Stelei pe care l-a arbitrat, cel cu U Cluj, nu a fost delegat de mine, ci de comisia condusă de Ion Craciunescu. Comisia nu are cunoștință că arbitrul Dima are vreo relație de rudenie cu cineva de la Steaua. Fiecare arbitru are o fișă individuală, în care trebuie să menţioneze dacă există conflicte de interese. În fișa lui Dima nu apare nicio astfel de mențiune. Așteptăm raportul de observare de la meci, vom analiza imaginile și vom lua mai multe decizii în această pauză. Nu comentez fazele cu privire la joc."

Comentarii   
 •  
 •  

#1 bbk 2007 » 09-12-2013 13:10

Pai narcise, daca stiai de legatura de rudenie dintre boul de arbitru si boul celalalt de la stana, trebuia sa tipi la toate televiziunile inainte de meci...mai ai de invatat meserie....altii plang o saptamana inainte daca nu le convine arbitrul...si asa pun presiune pe el...
+4

bbk 2007

 •  
 •  

#2 Issos » 09-12-2013 13:25

O precizare facuta de Catalin Tofan pe o retea de socializare, delegarea unui arbitru din Bucuresti a fost regulamentara din punct de vedere tehnic la partida Otelului, deoarece ambele societati au sediul social in Bucuresti! Astept ca meciul sa fie arbitrat de Marius Bocaneala sau Adrian Cojocaru, pe baza aceluiasi principiu!.
+2

Issos

 •  
 •  

#3 dumibgd » 09-12-2013 13:40

Dar pe jegul asta nu-i da nimeni suspendare, daca ii rupea piciorul, cred ca de abia atunci primea un galben. PROST PROST PROST arbitru.
+2

dumibgd

 •  
 •  

#4 schillaci » 09-12-2013 15:37

Trebuie menţionat ca Lienen l-a schimbat pe Cooper, probabil cel mai bun otelar al momentului, deoarece acesta devenise extrem de iritat in urma faulturilor comise asupra sa, nesanctionate de central.
Adevărul e ca panamezul i-a cam umilit pe bucureşteni, inclusiv pe Bourceanu in vreo câteva rânduri, in cele două meciuri jucate.
+5

schillaci

 •  
 •  

#5 bogdanFcOg » 09-12-2013 17:36

narcis trebuia sa spuna ca arbitrul are oi la stana, ca daca era invers, il vedeam pe MM pe toate posturile.
+2

bogdanFcOg

 •  
 •  

#6 Ciprica » 09-12-2013 17:55

Citez pe bogdanFcOg:
narcis trebuia sa spuna ca arbitrul are oi la stana, ca daca era invers, il vedeam pe MM pe toate posturile.

Nu ma deranjeaza sa-l vad la tv, daca e vorba de stirile de la ora 5
+3

Ciprica

 •  
 •  

#7 narcotyck » 09-12-2013 18:16

Citez pe schillaci:
Trebuie menţionat ca Lienen l-a schimbat pe Cooper, probabil cel mai bun otelar al momentului, deoarece acesta devenise extrem de iritat in urma faulturilor comise asupra sa, nesanctionate de central.
Adevărul e ca panamezul i-a cam umilit pe bucureşteni, inclusiv pe Bourceanu in vreo câteva rânduri, in cele două meciuri jucate.

Sincer , Lienen a procedat corect . Cooper devenise mult prea nervos si risca sa ia rosu. Oricum arbitrul il astepta sa faca un fault mai tare sau sa protesteze sa ii dea al doilea galben. Totusi ekipa merita felicitata pentru faptul ca nu au renunta si cu toata opozitia arbitrului au scos un egal nesperat in anumite momente ale jocului.
Si inca o chestie... ma bucur enorm pentru Tudorie si ca in sfarsit este adus la echipa mare si este folosit..Ar cam trebui sa se insiste pe calitatile lui !! FORZA OTELUL !!!
+1

narcotyck

 •  
 •  

#8 Tudor » 09-12-2013 19:48

@narcotyck Fi sigur ca a intrat in atentia neamtului, a si zis asta.

Tudor

 •  
 •  

#9 ADYtza74 » 10-12-2013 19:07

As vrea sa stiu daca Alex Bourceanu a dat mana sau daca la felicitat pe Cooper dupa dubla asta in care la anihilat si pus la respect ,in ideea ca e fost Otelist si l-am vazut dupa contacte ca era cu zambetul mereu pe fata.Din discutii private cu el si cu Neagu si Rapa nu a uitat de unde a plecat.

ADYtza74

Login sau crează cont pentru a comenta              |