STIRI Liga I “Meritam să câştigăm”

Ewald LienenEwald LienenLa conferinţa de presă de după meciul cu Steaua, antrenorul Ewald Lienen a vorbit despre evoluţia echipei sale, arbitraj, introducerea lui Tudorie, adversary, dar şi despre viitor. Iată cele mai importante declaraţii ale tehnicianului german, plus afirmaţiile lui Sergiu Costin şi ale antrenorului oaspeţilor de ieri:


Ewald Lienen: "După cinci meciuri putem fi bucuroşi că am obţinut un punct. Meritam să câştigăm meciul pentru că am avut o evoluţie bună, nu am văzut multe ocazii din partea Stelei, aproape deloc. Doar lovituri libere, iar în urma uneia dintre ele a marcat. A fost greşeala noastră, dar lovitura nu trebuia acordată. Toată lumea a văzut asta. A fost o evoluţie neinspirată a arbitrului, care a acceptat prea multe durităţi din partea Stelei. Fiecare atac al nostru a fost oprit prin fault, iar el nu a reacţionat. A fost cartonaş roşu, clar, la intervenţia lui Pintilii asupra lui Cooper. Putea să îi rupă piciorul lui Cooper. Se putea schimba soarta partidei pentru că era prima repriză. Ştiu că uneori echipele mari au parte de susţinere. Dar astăzi nu a fost vorba de aşa ceva, ci doar de un arbitraj slab. Am dominat meciul, am fost de departe, echipa mai bună şi trebuia să câştigăm meciul. Inspirat cu Tudorie... ştiam că va marca atunci când l-am trimis în teren. Este visul oricărui antrenor, să introduci un jucător, nu ştiu dacă a fost prima atingere sau a doua, şi a marcat un gol frumos. Este un mare talent. Mai are de învăţat multe lucruri, dar a arătat la antrenamente că are valoare şi de aceea am avut încredere în el să îl introducem în teren. Am fost îmbrăcat aşa cum mă vedeţi şi la conferinţă. Nu am simţit că a fost foarte frig. Poate a fost adrenalina. Nu, am avut ceva pe dedesubt. Dacă vremea va fi aşa, se poate juca normal. Dacă ai zăpadă de jumătate de metru şi ai probleme să îndepărtezi zăpada de pe teren şi tot stadionul este plin de zăpadă....Nu ştiu. Sper să putem juca aceste ultime două meciuri."

Sergiu Costin: "Suntem foarte foarte bucuroşi, chiar şi cu acest punct, e un punct de moral, jocul nostru a crescut foarte mult. Mă bucur că am reuşit să egalăm, am jucat cu ambiţie şi ne-a ieşit. Arbitrajul nu îl comentez. Am auzit că a fost roşu la Pintilii, dar ştiţi cum este, arbitrii ţin 5% cu echipele mai sus clasate. Cine scoate punct contra Stelei se simte foarte bine. Dar noi suntem Oțelul, campioana de acum trei ani, trebuie să ne apreciem valoarea. Terenurile sunt din ce în ce mai groaznice, ar trebui să se amâne campionatul acum."

Laurenţiu Reghecampf: "Din nou, nu am reușit să câștigăm toate cele trei puncte. Am făcut foarte multe greșeli în repriza a doua. La gol, atât Tănase cât și Paul Pîrvulescu trebuiau să stea mai bine. Alex Bourceanu a pierdut mingea și a făcut fault. Cred eu că trebuie să fim mai responsabili, mai bărbați și să încercăm să jucăm cât mai simplu. E greu, pentru că jucătorii noștri își doresc să joace fotbal, să paseze. Este foarte greu să joci pe un asemenea teren, pe o asemenea temperatură. Trebuie să fim mai responsabili. Este păcat, conduci cu 1-0, ai șansa să mai marchezi un gol, trebuia s-o facem, altfel avem probleme. Pe un asemenea teren trebuie să jucăm simplu, nu trebuie să ne complicăm și să construim prea mult.”

Comentarii   
 •  
 •  

#1 Tudor » 09-12-2013 17:07

Al nostru macar se numeste teren, al vostru mocirla, cocina, staul...

Tudor

 •  
 •  

#2 Ciprica » 09-12-2013 17:13

Bai nene, zici ca acum s-a inventat fotbalul si nu a mai jucat lumea pe terenuri de genul asta. Suprafata a fost neteda, da, inghetata de la frig, dar sa ajungi sa te plangi de un teren NETED, inghetat sau nu, mi se pare cam penibil. Dar, ma rog, limitele penibilului sunt setate diferit cand vine vorba de spurcati...

Si spun inghetat pentru ca nu am de unde sa stiu daca a fost pornita instalatia de incalzire. daca a fost pornita, oile sunt niste fetite penibile... Cu mimisor curva principala, matroana.
+2

Ciprica

 •  
 •  

#3 bogdanFcOg » 09-12-2013 17:41

ce sa mai zicem de gazonul din ghencea? nici nu mai are rost sa pomenesc de national arena...oare mananca oile iarba??
+3

bogdanFcOg

 •  
 •  

#4 granata » 09-12-2013 18:25

Sa-i spuna cineva lui Regheblat ca iarna nu-i ca vara!!!
+2

granata

 •  
 •  

#5 serbyys » 09-12-2013 19:53

regheblat, am fost in mocirla ta, nu uita cretine ca otelul are cel mai bun gazon la ora actuala din campionat, cel mai bun teren este aici la galati , arena otelul este foarte buna de joc apropape la fiecare meci...nu te mai plange tu, nu mai da vina pe gazon, si teren inghetat, este anotimp de iarna, nu vara....ghencea lu tactu are si vara un teren impracticabil dar apoi iarna....plangaciosul oilor.....
+1

serbyys

 •  
 •  

#6 Adi » 09-12-2013 21:03

M-ai uitat cum a vorbit Lienen dupa meci. Dupa mine, Otelul trebuie sa tina bine de omul asta. Daca o sa se aiba rabdare ca si cu Dorinel, eu zic ca revenim din nou acolo sus. Ca mentalitate mi se pare mult peste orice antrenor din tara. Si cu jucatori tineri ca Tudorie, poate sa creeze o echipa de topul clasamentului.
+2

Adi

 •  
 •  

#7 Scarto_gl » 09-12-2013 22:09

Citez pe Adi:
M-ai uitat cum a vorbit Lienen dupa meci. Dupa mine, Otelul trebuie sa tina bine de omul asta. Daca o sa se aiba rabdare ca si cu Dorinel, eu zic ca revenim din nou acolo sus. Ca mentalitate mi se pare mult peste orice antrenor din tara. Si cu jucatori tineri ca Tudorie, poate sa creeze o echipa de topul clasamentului.


Bine punctat.

Scarto_gl

Login sau crează cont pentru a comenta              |