Ewald LienenEwald LienenLa conferinţa de presă de după meciul cu Steaua, antrenorul Ewald Lienen a vorbit despre evoluţia echipei sale, arbitraj, introducerea lui Tudorie, adversary, dar şi despre viitor. Iată cele mai importante declaraţii ale tehnicianului german, plus afirmaţiile lui Sergiu Costin şi ale antrenorului oaspeţilor de ieri:


Ewald Lienen: "După cinci meciuri putem fi bucuroşi că am obţinut un punct. Meritam să câştigăm meciul pentru că am avut o evoluţie bună, nu am văzut multe ocazii din partea Stelei, aproape deloc. Doar lovituri libere, iar în urma uneia dintre ele a marcat. A fost greşeala noastră, dar lovitura nu trebuia acordată. Toată lumea a văzut asta. A fost o evoluţie neinspirată a arbitrului, care a acceptat prea multe durităţi din partea Stelei. Fiecare atac al nostru a fost oprit prin fault, iar el nu a reacţionat. A fost cartonaş roşu, clar, la intervenţia lui Pintilii asupra lui Cooper. Putea să îi rupă piciorul lui Cooper. Se putea schimba soarta partidei pentru că era prima repriză. Ştiu că uneori echipele mari au parte de susţinere. Dar astăzi nu a fost vorba de aşa ceva, ci doar de un arbitraj slab. Am dominat meciul, am fost de departe, echipa mai bună şi trebuia să câştigăm meciul. Inspirat cu Tudorie... ştiam că va marca atunci când l-am trimis în teren. Este visul oricărui antrenor, să introduci un jucător, nu ştiu dacă a fost prima atingere sau a doua, şi a marcat un gol frumos. Este un mare talent. Mai are de învăţat multe lucruri, dar a arătat la antrenamente că are valoare şi de aceea am avut încredere în el să îl introducem în teren. Am fost îmbrăcat aşa cum mă vedeţi şi la conferinţă. Nu am simţit că a fost foarte frig. Poate a fost adrenalina. Nu, am avut ceva pe dedesubt. Dacă vremea va fi aşa, se poate juca normal. Dacă ai zăpadă de jumătate de metru şi ai probleme să îndepărtezi zăpada de pe teren şi tot stadionul este plin de zăpadă....Nu ştiu. Sper să putem juca aceste ultime două meciuri."

Sergiu Costin: "Suntem foarte foarte bucuroşi, chiar şi cu acest punct, e un punct de moral, jocul nostru a crescut foarte mult. Mă bucur că am reuşit să egalăm, am jucat cu ambiţie şi ne-a ieşit. Arbitrajul nu îl comentez. Am auzit că a fost roşu la Pintilii, dar ştiţi cum este, arbitrii ţin 5% cu echipele mai sus clasate. Cine scoate punct contra Stelei se simte foarte bine. Dar noi suntem Oțelul, campioana de acum trei ani, trebuie să ne apreciem valoarea. Terenurile sunt din ce în ce mai groaznice, ar trebui să se amâne campionatul acum."

Laurenţiu Reghecampf: "Din nou, nu am reușit să câștigăm toate cele trei puncte. Am făcut foarte multe greșeli în repriza a doua. La gol, atât Tănase cât și Paul Pîrvulescu trebuiau să stea mai bine. Alex Bourceanu a pierdut mingea și a făcut fault. Cred eu că trebuie să fim mai responsabili, mai bărbați și să încercăm să jucăm cât mai simplu. E greu, pentru că jucătorii noștri își doresc să joace fotbal, să paseze. Este foarte greu să joci pe un asemenea teren, pe o asemenea temperatură. Trebuie să fim mai responsabili. Este păcat, conduci cu 1-0, ai șansa să mai marchezi un gol, trebuia s-o facem, altfel avem probleme. Pe un asemenea teren trebuie să jucăm simplu, nu trebuie să ne complicăm și să construim prea mult.”