STIRI Liga I Tudorie la primul gol

Tudorie in extaz dupa marcarea primului gol in tricoul OteluluiTudorie in extaz dupa marcarea primului gol in tricoul OteluluiDupă ce Steaua ne marcase un gol în Cupă printr-un tânăr jucător, răspunsul Oţelului a  venit la numai 3 zile cum nu se poate mai frumos. Alexandru Tudorie, fotbalist de numai 17 ani, a înscris primul său gol la echipa mare, devenind cel mai tânăr marcator din acest sezon al Ligii 1! Atacantul a intrat în minutul 75 al meciului cu Steaua şi la prima atingere de balon a trimis o lovitură de cap imparabilă pornind asediul asupra careului bucureştenilor. Imediat după reuşită, el s-a îndreptat către Tribuna I a stadionului şi a cerut ajutorul publicului prin semne largi, iar suporterii s-au conformat fiind alături de echipa roş-alb-albastră până la final.
Intersant este că fotbalistul de numai 17 ani a fost foarte aproape să ajungă la Steaua la începutul lunii septembrie, când a fost la Bucureşti, alături de părinţi pentru a discuta transferul. El ar fi urmat să facă parte din formaţia U19 a bucureştenilor, care activează în Liga Campionilor varianta pentru tineret. Până la urmă directorul general Narcis Răducan nu s-a înţeles la preţ cu omologii săi din Ghencea, iar Tudorie a rămas la Oţelul spre bucuria noastră. După venirea lui Ewald Lienen a început să primească tot mai multe şanse, iar tânărul atacant i-a răsplătit încrederea tehnicianului german prin golul egalării din meciul de acum două zile.
Alexandru Tudorie a debutat anul acesta în Liga 1, în minutul 86 al jocului dintre Oţelul Galaţi şi Petrolul Ploieşti, din returul sezonului trecut. El a apucat să joace doar 9 meciuri oficiale la Oţelul, totalizând 135 de minute în care a marcat un gol.
Traseul junelui este unul absolut incredibil pentru un fotbalist de vârsta sa, el aflându-se deja în atenţia unor formaţii precum AC Milan sau Sampdoria, care ar fi dorit să-l crească la echipele lor de tineret. Tudorie este un fotbalist polivalent, ce poate evolua pe mai multe posturi. La Oţelul a jucat vârf împins şi extremă, în naţionala U17 era om de bază ca mijlocaş la închidere, iar acum la U19 joacă pe postul care l-a consacrat cel de atacant. Fotbalistul a avut o ascensiune incredibilă într-un timp foarte scurt, el trecând în dese rânduri de la juniorii B, unde era golgeter, la “satelitul” Oţelul II. Junele este constant monitorizat de căutătorii de talente din afara graniţelor.

Alexandru Tudorie: "E cel mai important gol al carierei mele. Sunt bucuros că am ieșit din zona retrogradării, dar și că am încurcat pe Steaua. Sunt foarte fericit. Antrenorul mi-a zis să intru și să dau ce am mai bun și cred că așa am făcut. S-au schimbat multe de când a venit și-i mulțumesc domnului Lienen că îmi dă încredere și că mă bagă să joc. Tricoul o să-l pun în vitrină și o să mă mândresc toată viața cu el! Puteam chiar să câştigăm, dar neşansa, poate şi arbitrajul puţin nedrept... Este un punct important, sper să adunăm cât mai multe victorii şi să ne revenim în retur, să ajungem acolo unde ne este locul. Acum joc la Oţelul, sper şi am încredere că voi ajunge la o echipă mare din străinătate. Am calitate, sper să am ocazia să o arăt, îmi doresc să ajung la Milan, dar nu la Primavera, ci la prima echipă. Voi munci în continuare şi mai mult pentru că, de acum, lumea va interpreta altfel tot ceea ce voi face pe teren.”

Narcis Răducan: “Tudorie va creşte enorm, poate va face pasul la o mare echipă europeană în următorii ani, dacă va fi serios şi profesionist. Ne felicităm că nu l-am cedat la formaţii Primavera din Italia."

Laurenţiu Reghecampf (antrenor Steaua): “Da, e adevărat, am făcut o ofertă pentru Tudorie în toamnă, dar cluburile nu s-au înţeles la preţ.”

Login sau crează cont pentru a comenta              |