STIRI Liga I INTERVIU cu Armando Cooper: “Totul depinde de club”

Armando Cooper depasind un adversar in stilul sau caracteristicArmando Cooper depasind un adversar in stilul sau caracteristicDunărea Bătrână a realizat un interviu în exclusivitate cu unul dintre cei mai apreciați jucători ai momentului de la Oțelul și chiar din Liga I. Este vorba de Armando Cooper, panamezul sosit la mijlocul turului de campionat. Suspendat pentru partida de sâmbătă, cu Săgeata Năvodari, Cooper a vorbit despre cum s-a acomodat la Oțelul, șansele echipei de a se salva de la retrogradare și posibilitatea de a rămâne și din sezonul viitor la Galați.
-Cum ți se pare perioada de până acum petrecută la Oțelul?

-A fost o perioadă foarte importantă pentru mine, m-am acomodat bine aici. Am luptat cu echipa pentru a evita locurile de retrogradare, când am sosit eu erau deja probleme în clasament. Totuși, pas cu pas, sunt convins că vom obține ceea ce ne-am propus și ne vom salva de la retrogradare.

-Ce știai despre Oțelul înainte de a sosi aici?

-Știam foarte puțin, mai precis, despre participarea în Liga Campionilor. Diego Sevillano era deja aici și mi-a spus că e o oportunitate pentru mine de a juca, de a prinde meciuri. De la el am primit cele mai multe informații despre club și despre echipă.

-Cât de mult a contat faptul că la Oțelul erau deja Viglianti și Sevillano?

-A contat foarte mult, a fost decisiv chiar. Sunt două persoane de încredere pentru mine, care vorbesc și spaniola, astfel că adaptarea mea a fost rapidă. M-au convins să vin aici pentru că la clubul meu din Argentina nu reușeam să joc prea mult. Pe Diego îl știu de trei ani, am fost colegi de club.

-Cum ți se pare nivelul Ligii I?

-E un nivel foarte tare, se joacă în viteză și e foarte competitiv. Echipele de jos sunt mai puternice decât cele din alte campionate, au scos multe puncte cu formațiile de pe primele locuri. Aici, dacă la un meci comiți o eroare, îți e fatal împotriva oricărui adversar joci. Trebuie să fii foarte atent în orice moment al partidei.

-Care crezi că sunt șansele Oțelului de a evita retrogradarea?

-Avem șanse foarte mari, depindem doar de noi. Am demonstrată că suntem într-o formă bună și cred că ne vom salva de la retrogradarea. E foarte important că depindem doar de noi, nu depindem de rezultatele altor echipe. Cred că putem să ne salvăm mai devreme de finalul campionatului.

-Cum e relația din vestiar între români și străini?

-E o relație bună, de profesionalism. Ne înțelegem bine între noi pentru că toți avem același obiectiv, de a juca bine și de a avea rezultate cât mai bune.

-Ce șanse sunt să te vedem și din sezonul viitor în tricoul Oțelului?

-Nu știu ce să zic legat de subiect. Totul depinde de club, dacă mă cumpără pentru a rămâne aici, eu sunt sub formă de împrumut până la finalul sezonului. M-am simțit bine, am jucat constant, am avut continuitate, ceea ce e foarte important pentru orice jucător. Totul depinde de cei de la club, nu de mine. Dacă nu voi continua aici, mă voi întoarce în Argentina și voi vedea ce va fi pe mai departe, dar vreau să joc cât mai multe meciuri.

-Pe ce post te simți cel mai bine?

-Cel mai bine mă simt ca mijlocaș central, în lupta de la centrul terenului. Îmi place să particip la joc, să fiu activ, să am contact des cu mingea, să contribui la toate acțiunile de atac ale echipei. E clar că joc oriunde mă pune antrenorul, am jucat și în bandă de unde am mai multe șanse să marchez.

-Cum ți se par suporterii Oțelului?

-Sunt suporteri pătimași, au fost alături de noi după fiecare meci, indiferent dacă am pierdut sau am câștigat. Am primit aplauze la meciurile de acasă indiferent de rezultat. Asta înseamnă că sunt alături de noi și cred în noi pentru a realiza obiectivul. E foarte important pentru un jucător să vadă că suporterii au încredere.

Login sau crează cont pentru a comenta              |