STIRI Cupa Romaniei Out din Cupă

Pandurii au invins din nou OtelulPandurii au invins din nou OtelulOţelul Galaţi – CS Pandurii Târgu Jiu 2-3 (2-2; 2-1)
“Oţelarii” şi “pandurii” au practicat un fotbal spectaculos, în viteză şi pe contre, cu o mulţime de ocazii de gol, iar la final gălăţenii au fost înfrânţi, căzând pradă gafelor de începători din apărare.

Înainte de partidă, antrenorul Tibor Selymes anunţa că vrea să vadă cât de mult a progresat echipa pe care o conduce de la primul său meci în campionat, când a pierdut cu 4-0 la Pandurii. O evoluţie în jocul echipei s-a văzut clar, formaţia roş-alb-albastră jucând de la egal la egal pe alocuri cu gorjenii, dar fotbaliştii noştri au plătit cu eliminarea din Cupă inexactităţile din poartă, gafele din apărare şi ratările monumentale din atac.
Oaspeţii au avut prima ocazie a meciului, iar Dumitru Hotoboc l-a blocat în ultimul moment pe Răduţ, scăpat singur cu portarul nostru. La poarta cealaltă, Helder Tavares îi trimite o minge lui Iulian Popa, iar acesta nu stă pe gânduri şi trimite un lob fenomenal de la peste 25 de metri, balonul este şters de goalkeeperul Gliwa, loveşte transversala şi trece de linia porţii. Un gol superb, specialitatea casei am putea spune, mai ales că Popa a mai avut dese astfel de execuţii pe la echipele pe la care a mai jucat. Din păcate, nici nu apucăm să ne bucurăm, că Hotoboc pasează aiurea în centru, mingea ajunge imediat la Predescu, iar acesta, nestingherit, trimite plasat pe colţ, din afara careului: 1-1 şi meciul abia începuse!
Oţelarii revin în atac, iar Florin Cernat şutează superb, dar portarul advers respinge în corner. Din lovitura de colţ rezultată, Karlik reia, dar trimite puţin pe lângă. Acelaşi Cernat driblează frumos un adversar, dar şutul său este deviat în afara terenului de un fundaş al oaspeţilor. Pandurii îşi încearcă şi ei norocul, iar marcatorul golului egalizator, Predescu, şutează aproape de colţul scurt apărat de Hotoboc.
Vine apoi minutul 41, care aduce mult doritul gol gălăţean. După o centarre bună a lui Răzvan Grădinaru, care nu-şi găseşte un destinatar, Daniel Popeescu ia mingea de pe partea cealaltă a terenului, centrează superb, iar golgeterul Cristian Cristea îşi face datoria cu capul!
Oţelul intră cu avantaj la cabine, dar din păcate de la vestiare oaspeţii ies parcă mult mai motivaţi. Cel mai periculos om al pandurilor, Predescu, trimite două şuturi de senzaţie, primul fiind apărat extrem de greu de Hotoboc, în timp ce la al doilea doar transversala ne salvează (61’). Oţelul se retrage din ce în ce mai mult şi îşi încearcă şansa doar pe contraatac. La o astfel de fază, Iulian Popa ia o acţiune pe cont propriu, dar şutul său din unghi este scos cu dificultate de Gliwa. Jula şi Brigido îşi pun piedică unul altuia, într-o fază în care ar fi scăpat singuri cu portarul advers, în timp ce goalkeeperul polonez al oaspeţilor este la post şi la torpila lui Karlik, care se ducea spre vinclu!(75’). Peste alte 10 minute, Dan Popescu trimite o nouă centrare perfectă, dar Emil Jula, singur-singurel în zona careului mic, trimite aproape paralel cu poarta, irosind o ocazie uriaşă de a închide meciul. Oţelul cedează total mijlocul terenului, iar Pandurii se prăvălesc peste formaţia gălăţeană. Nistor şutează fantastic de la 25 de metri, dar bara transvercală e clar aliata lui Hotroboc în acest meci. Norocul se termină însă în minutul 88, când Pandurii fac şah mat apărarea noastră, depăşită mult prea uşor de două centrări în viteză, iar Erico înscrie simplu cu poarta goală aproape. Cele două echipe par că nu vor prelungiri, dar Brigido şutează foarte slab după o acţiune personală de toată frumuseea, în timp ce un nou gol marcat de Erico este anulat pe motiv de ofsaid.    
În prelungiri, oţelarii cad psihic şi fizic şi iau gol la prima fază mai periculoasă a oaspeţilor. Era minutul 93, când Mişelăricu nu se înţelege cu Hotoboc şi trimite în corner, iar din faza fixă rezultată, Elton marchează prea simplu cu capul. Pandurii preiau controlul jocului şi au momente bune în care arestează mingea şi o plimbă consumând timp preţios. Cu toate astea, Oţelul ar fi putut ajunge la loviturile de departajare, dar Cernat este blocat în ultimul moment de un fundaş şi de portarul advers, iar Brigido trimite afară din poziţie bună. Mai mult, în minutul 117, Lucian Murgoci centreazâ de pe dreapta, mingea îl loveşte clar pe Elton în mână, dar arbitrul care ne-a măcinat pe întreaga durată a jocului, nu se sinchiseşte să acorde penalty-ul cuvenit. Nistor mai loveşte o dată transversala pentru a-l trezi pe Hotoboc, iar partida se încheie cu victoria lui Grigoraş.
N-a fost să fie revanşa pe care ne-am dorit-o cu toţii şi, mai rău decât eliminarea din Cupă, este faptul că am pierdut şi după prelungiri, formaţia noastră şi-aşa cu probleme fizice urmând să se se deplaseze acum destul de obosită pentru meciul de luni cu Petrolul. E adevărat că jocul nostru a arătat bine pe alocuri, dar să nu uităm că fotblul este pe puncte sau pe calificări, iar astăzi noi am ratat un nou obiectiv...

OŢELUL GALAŢI – PANDURII TG. JIU 2-3 (2-2; 2-1)
Cupa României – Optimi de finală
Stadion “Oţelul” - Spectatori 1000
Au marcat: I.Popa 12’, Cristea 41’ / Predescu 13’, Erico 88’, Elton 93’
Cartonaşe galbene: Grădinaru, Mişelăricu / Nistor
OŢELUL: Hotoboc – Murgoci, Mişelăricu, Leca, Popescu – Tavares, Karlik – Grădinaru (57’ Brigido), Cernat, I.Popa (80’ St.Cucu) – Cristea (67’ Jula). Antrenor Tibor Selymes
PANDURII: Gliwa - Unguruşan, Erico, Elton, Momcilovic - Anton, Nistor, Predescu – Buleică (69’ Iorga), Răduţ (64’ Pleaşcă), Nicoară (58’ Shalaj). Antrenor Petre Grigoraş
Arbitri: Marian Barbu – Mihai Marica, Florin Badea - Adrian Comănescu

Comentarii   
  •  
  •  

#1 Aruon » 30-10-2014 21:35

Campionatul trebuie sa ne fie obiectivul strans din dinti!!!E CEL MAI IMPORTANT SA NU DISPAREM DIN FOTBALUL DE PRIMA CLASA!Inca mai sper la salvare.Hai Otelul!!!

Aruon

Login sau crează cont pentru a comenta              |