STIRI Liga I Revenirea anului 2014 în sportul gălăţean: Florin Cernat

Florin CernatFlorin Cernat"Diamantul” s-a întors acasă! Acesta poate fi un titlu potrivit pentru revenirea lui Florin Cernat la Oţelul Galaţi, clubul la care s-a format şi lansat în fotbalul mare, într-un moment extrem de dificil pentru gruparea roş-alb-albastră. Suporterii Oţelului i-au devenit recunoscători lui Cernat şi acesta a fost inclus între cele 50 de legende ale clubului, la împlinirea a 50 de ani de la înfiinţare. Florin Cernat a fost ales numărul unu când vine vorba de revenirea anului 2014 în sportul gălăţean.

Mijlocaşul Oţelului a câştigat atât la votul publicului, cât şi la cel al specialiştilor. A strâns în total 73 de puncte, ceea ce înseamnă media aritmetică a procentelor obţinute la cele două categorii de voturi (public şi jurnalişti). Scorul obţinut este cel mai mare dintre toate celelalte topuri.

Florin Cernat, în vârstă de 34 de ani, a început cariera de fotbalist la Oţelul, după care a mai trecut cu succes pe la Dinamo Bucureşti, Dinamo Kiev (echipă la care a şi marcat în Liga Campionilor), Hajduk Split (în două rânduri), Karabukspor şi Rizespor. La câteva săptămâni distanţă după ediţia de campionat 2014-2015, Florin Cernat a ales să se întoarcă la Oţelul, pentru a pune umărul la salvarea echipei.

În cursa pentru alegerea celei mai importante reveniri din sportul gălăţean în anul 2014, Cernat i-a depăşit pe Florin Nini, Cristian Munteanu, Emil Jula şi Ciprian Ţelinoiu.

Iată clasamentul în urma voturilor oferite de public şi de jurnalişti:

1. Florin Cernat 73 pct
2. Florin Nini 20 pct
3. Cristian Munteanu 5 pct
4. Emil Jula 1 pct
5. Ciprian Ţelinoiu 1 pct

Site-ul www.sportgalati.com, alături de Dunărea Bătrână şi Lider Sportiv, a lansat ancheta de selectare a laureaţii anului 2014 din sportul gălăţean. Pentru ca rezultatul final să fie cât mai obiectiv, s-a apelat la votul publicului pe site, în perioada 24 – 31 decembrie, plus votul jurnaliştilor.

www.sportgalati.com

Login sau crează cont pentru a comenta              |