Cosmin StoianCosmin StoianAstăzi, 8 ianuarie 2015, mijlocaşul Cosmin Stoian împlineşte vârsta de 20 de ani, ocazie cu care Dunărea Bătrână, în numele tuturor suporterilor “oţelari” ţine să-i ureze un călduros “La mulţi ani” şi cât mai multe reuşite pe plan profesional în tricoul roş-alb-albastru.

Cosmin Stoian este unul dintre cei mai promiţători jucători formaţi în propria pepinieră de talente a clubului. Evoluează în banda dreaptă, la mijlocul terenului şi s-a făcut remarcat la echipa a doua, acolo unde a avut evoluţii foarte bune, încununate cu goluri marcate destul de des. Ascensiunea la echipa mare s-a făcut abia anul trecut, deoarece tânărul fotbalist a suferit o acidentare care l-a ţinut destul de mult departe de gazon. A debutat la seniorii Oţelului pe 18 iulie 2014, când a intrat pe finalul partidei de Cupa Ligii câştigată în faţa Cehlaăului Piatra Neamţ la lovituri de departajare. A fost unul dintre executanţi şi a dat dovadă de mult tupeu şi sânge rece, marcând direct la vinclu. A intrat pe teren de 5 ori şi în campionat, de fiecare dată din postura de rezervă, adunând 80 de minute pe terenul de joc, în care a reuşit şi o pasă decisivă la egalul de acasă cu Astra Giurgiu, când i-a servit mingea pe tavă lui Tudorie, acesta marcând cu poarta aproape goală. A încheiat anul aşa cum l-a început, intrând la un joc de Cupa Ligii, dar nu s-a făcut remarcat în cele 44 de minute jucate la Pandurii.  
Tot în 2014, Cosmin Stoian a fost chemat pentru un stagiu de pregătire cu reprezentativa de tineret la baza sportivă de la Mogoșoaia.

Cosmin Stoian: „Unchiului meu îi plăcea fotbalul și a venit într-o zi la mine, eu eram supărat că vreau la fotbal și părinții nu mă lasă, m-a luat de mână, m-a urcat într-un taxi și m-a dus la nea Zoli, Dumnezeu să-l ierte! Așa am început fotbalul. Dom’ profesor  Tămășanu mi-a spus că am o calitate foarte importantă: viteza. Și lovirea mingii, lovesc destul de bine cu ambele picioare. Iar după evoluția pe care am avut-o cu Astra în cele zece minute în care am intrat titular, domnul Selymeș mi-a dat încredere și mi-am propus s-o iau ușor și, când voi mai prinde lotul, să încerc să și înscriu. Eu de fiecare dată când intru pe teren încerc să îmi ajut echipa cât mai mult, să mă fac util.”