Stelian Cucu (FOTO Marian Brailescu)Stelian Cucu (FOTO Marian Brailescu)Oţelul a pierdut unul dintre jucătorii în jurul căruia se spera că se poate crea o nouă echipă. Stelian Cucu a semnat cu FC Botoşani un contract valabil pe 3 ani, cel mai probabil din postura de fotbalist liber. Astfel, jucătorul gălăţean are ocazia să evolueze în Europa League în acest sezon. Botoşănenii nu se opresc aici, ei anunţând că şi-l doresc şi pe Jugurtha Hamroun, care este liber de contract după ce a evoluat la Oţelul. Mai mult, echipa din nordul Moldovei şi l-ar fi dorit chiar şi pe căpitanul Florin Cernat.


Stelian Cucu (25 de ani) a fost unul dintre cei mai buni opameni ai echipei în returul sezonului recent încheiat. El a fost adus la Oţelul în 2014, după mulţi ani petrecuţi la concitadina Dunărea, echipă care s-a desfiinţat anul trecut! Mijlocaşul central, care poate juca cu succes şi în centrul apărării a participat chiar şi la un trial al echipei naţionale antrenate de Răzvan Lucescu, deşi evolua în Liga a II-a! Acest lucru l-a adus chiar în atenţia Unirii Urziceni, dar nu a semnat cu viitoarea campioană, ci a ajuns la Chiajna cu care a promovat în 2011 în Liga I. Cu toate acestea, după doar 12 meciuri jucate, s-a întors la Dunărea, ratând şansa de a debuta în prima divizie. Au urmat trei sezoane bune pentru Cucu la Galaţi, acesta fiind unul dintre oamenii de bază ai echipei cu 68 de meciuri jucate (60 ca titular) şi 6 goluri marcate! În 2013 a ajuns din nou în atenţia Oţelului, dar Petre Grigoraş a renunţat la el după un cantonament montan, păstrându-l doar pe Dan Popescu, venit de la aceeaşi formaţie gălăţeană. Vara lui 2014 i-a adus în sfârşit lui Cucu meritatul transfer la Oţelul. Aici a jucat 30 de meciuri în toate competiţiile.

Cornel Şfaiţer (preşedinte FC Botoşani): "Eu spun că am făcut până acum o campanie de transferuri destul de reușită. Mai purtăm discuții cu unii jucători și sperăm ca în cel mai scurt timp să mai reușim câteva transferuri. Ni l-am dorit mult și pe Cernat, dar a ales Viitorul."