STIRI Editoriale Marea schismă a oţelarilor

Avem acelasi sange si frati vom fi...Avem acelasi sange si frati vom fi...A sosit un moment despre care am sperat că nu voi fi nevoit să scriu niciodată... Suporterii oţelari, o masă foarte dragă mie, indiferent de inerentele diferenţe de opinie dintre indivizi şi de divizările nelalocul lor, s-au împărţit acum - poate definitiv - în două tabere. Este neclar la acest moment care grup are mai mulţi susţinători şi nici măcar nu e important acest lucru... Ce este important, sau grav aş putea spune, este faptul că divizarea a avut loc. Scurt şi la obiect! Dintr-un singur foc. Apariţia pe tapet a clonei (cu toate că risc să supăr anumite persoane, deocamdată este doar o clonă!) a formaţiei care se vrea a fi “noul Oţelul” – ACS Oţelul Metalosport Galaţi – a trasat o linie imaginară între două grupuri de oameni care până mai ieri formau un tot unitar şi aveau acelaşi ideal – să susţină Oţelul.

Era simplu... Până acum ne era uşor. Poate ne-am mai certat pe subiecte de genul că de vină e Adamescu sau Stan sau Borş, dar per ansamblu toţi aveam acelaşi scop. Să iubim şi să susţinem Oţelul! Ne-au luat şi asta acum... Acum, din păcate, s-a ajuns deja la  întrebarea, pe cine alegem. Suntem la doar un pas de un război fratricid, iar semnele de pe site-urile de socializare nu sunt bune deloc. Toată lumea împroaşcă argumente pro sau contra unei clone, iar limbajul folosit devine din ce în ce mai violent pe măsură ce împărţeala devine tot mai vizibilă.
Înainte de a explica pe ce drum o va apuca Dunărea Bătrână de acum încolo, vreau să precizez clar şi răspicat că fiecare om e liber să aleagă cu cine ţine, indiferent de motivaţia pe care o are, fără a fi judecat, atât timp cât se menţine un dialog civilizat şi nu se ajunge la lucruri urâte dinspre o tabără sau alta.
Cu prefaţa finalizată fac următoarea precizare: este ultima oară când într-un articol de pe site-ul suporterilor va mai apărea numele ACS Oţelul Metalosport! Dunărea Bătrână este fondată pe anumite principii şi nu ar putea vreodată să renunţe la adevăratul Oţelul, chit că acesta aparţine acum lui Adamescu, are sediul la Bucureşti sau joacă la Slobozia! Indiferent în ce hal a ajuns, nu e vina Oţelului că a ruginit din cauza managementului catastrofal din ultimii ani. Nu e vina suporterilor că echipa lor dragă, cu care au crescut, pe care au moştenit-o de la părinţi, a ajuns în pragul falimentului sau că este aruncată ca o măsea stricată din oraşul Galaţi, cel pe care l-a făcut cunoscut în România sau în toată Europa! OŢELUL NU A MURIT încă!!! Aşa că nu putem să-l înlocuim deodată ca pe o haină ruptă prin cumpărarea uneia mai frumoase, mai lucioase, mai nouă sau mai la modă! Oţelul nostru, Oţelul roş-alb-albastru se zvârcoleşte în chinuri groaznice, iar oamenii care şi-au dedicat viaţa lui se răsucesc în morminte! Acum e momentul să luăm această minunată echipă şi să o strângem la piept, să o alinăm, să-i sărutăm stema şi drapelul sfânt şi să mergem alături de ea PÂNĂ LA CAPĂT! Chiar dacă acest capăt înseamnă falimentul, avem datoria morală să nu ne oprim. Dunărea Bătrână şi probabil destui alţi suporteri vor merge până la final cu Oţelul nostru, Oţelul adevărat, Oţelul lui Puiu Vasilache... Indiferent că unii îi alipesc total nepotrivit etichete precum Bucureşti, Ilfov sau Adamescu, nu uitaţi că echipa aceasta are palmaresul, culorile sfinte şi (re)numele de Oţelul. După ce acest Oţelul nu va mai exista şi, din păcate, ştiu şi simt că acest final tragic nu este departe, site-ul Dunărea Bătrână se va autosuspenda pe termen nedefinit până ce capul şi corpul acestei entităţi vor fi iar unul. Adică atunci şi numai atunci când palmaresul, numele şi culorile echipei vor reveni acasă!
Consider că, în acest moment, putem vorbi de un singur Oţelul şi din acest motiv nu putem scrie sau susţine un altul. Şi spun asta cu toată părerea de rău că s-a ajuns aici! Legendele Oţelului rămân legende chiar dacă au ales o altă tabără şi sper ca şi ei să ne înţeleagă pe noi şi pe toţi suporterii care nu pot lăsa Oţelul adevărat. Îi iubim în continuare, dar ştiu şi ei că fanii nu pleacă niciodată de lângă echipa lor! Doar conducătorii, antrenorii sau jucătorii. Aşa e legea firii! Aşadar, cei care doresc să afle veşti despre FC Oţelul Galaţi pot rămâne alături de noi liniştiţi, indiferent că sunt doi inşi sau 2000! Vom fi la fel de vocali împotriva celor care ne-au distrus clubul, vom afişa cronici, avancronici, editoriale şi poze, dar nu vrem să luăm parte la această dezbinare între suporteri. Soluţia e simplă: cei care doresc veşti despre ACS Oţelul Metalosport Galaţi NU le vor găsi aici şi nu va avea nimeni resentimente pentru cei care nu ne vor mai vizita din acest motiv. FIECARE E LIBER SĂ ALEAGĂ! Pe Dunărea Bătrână se vor scrie articole doar despre FC Oţelul Galaţi... până la moarte (se pare că la propriu!).
Cât despre subiectul clonării în istorie... Puiu Vasilache a reclădit Oţelul pentru că PCR-ul îl lua şi-l muta în alte oraşe cu forţa. Nu aveai cum să te opui comuniştilor. Alte vremuri, tată! Preşedintele-erou Puiu Vasilache a tot reclădit o echipă, care la ora aia era a treia sau a patra ca importanţă în Galaţi! Azi se încearcă clonarea unei echipe devenită fanion pentru oraşul Galaţi, o echipă care a învins pe Juventus Torino, o echipă care a stat 24 de ani consecutiv în Liga I, o echipă care a câştigat Cupa UEFA Intertoto, campionatul şi Supercupa. Observaţi diferenţele! Puiu Vasilache lua de la zero o formaţie care la ora aia nu însemna mai nimic, nici pentru gălăţeni măcar! În ziua de azi se încearcă clonarea unei echipe care a ajuns ce a ajuns pe munca, ambiţia şi încăpăţânarea preşedintelui-erou. Un club şi un brand care azi valorează enorm, atât spiritual, cât şi financiar. Poate că fotbalul gălăţean nu trebuie lăsat să moară. Atunci oare de ce nu s-a clonat Dunărea, o echipă de mare tradiţie care acum nu mai există?    
Acum avem două de Oţelul în schimb... Principiul şi inima ne spun însă că Oţelul nu poate fi decât unul şi sper ca într-o zi să redevenim ce am fost atât ca echipă, cât mai ales ca suporteri!

P.S. De asemenea, ca întotdeauna, nu ne interesează politica şi vă rugăm să vă abţineţi de la comentarii pe acest subiect.

Comentarii   
 •  
 •  

#1 giu » 07-07-2015 22:01

Otelul suntem NOI !!! NOI suporterii, NOI Galatenii, NOI fosti jucatori de legenda ai Otelului, NOI antrenorii Galateni, NOI contribuabilii la bugetul local !!! Spiritul Otelar nu-i scris in hartii !!! Nu-i legat de vreo persoana anume !!! Sustin orice initiativa care promoveaza copiii Galatiului !!!
P.S. Astept ca adamescu sa se supere si sa investeasca 2 milioane de euro si sa dea de pamant cu "clona" galatenilor.
−3

giu

 •  
 •  

#2 Galati1964 » 07-07-2015 22:54

Bun! Uraste ma Dregan, supara te pe mine, nu conteaza sa ma placa cineva.Bine ca in sfarsit stiu de partea cui sunteti.Pentru ca ultima perioada m a dus f mult in eroare. De partea Otelului! Metalosport nu o sa existe niciodata. Otelului si atat!

Galati1964

 •  
 •  

#3 Dregan » 07-07-2015 23:23

Eu nu pot sa urasc pe cineva care tine cu Otelul. Pace tie! ;-)
+1

Dregan

 •  
 •  

#4 schillaci » 08-07-2015 00:36

Frumos și corect scris, Dregane !
+2

schillaci

 •  
 •  

#5 Issos » 08-07-2015 06:35

Superb Vlad. Alaturi de Otelul si DB pana la final!!!Respect.
+2

Issos

 •  
 •  

#6 Viciu » 08-07-2015 08:32

O singură echipa , Otelul , o singură familie Dunărea Bătrână .
+2

Viciu

 •  
 •  

#7 babicu » 08-07-2015 09:56

Off-topic: Abraham a semnat cu Dinamo. Otelul a primit ceva de pe urma transferului?

babicu

 •  
 •  

#8 Alexandru C. » 08-07-2015 10:24

Citez pe babicu:
Off-topic: Abraham a semnat cu Dinamo. Otelul a primit ceva de pe urma transferului?


Da si normal, deja toti banii au ajuns la porcul de Adamescu, deci are bani de spart pentru o seara in oras, la o ceafa de porc si un roze.
+1

Alexandru C.

 •  
 •  

#9 pepeman » 08-07-2015 10:30

Citez pe babicu:
Off-topic: Abraham a semnat cu Dinamo. Otelul a primit ceva de pe urma transferului?

Nu-i nici un off-topic. Astea sunt lucrurile care trebuie să ne intereseze de-acum încolo, şi îl felicit pe Dregan pentru atitudinea corectă şi fără echivoc. Fără să urâm sau să dispreţuim orice altă echipă gălăţeană, aici vorbim despre Oţelul.
+1

pepeman

 •  
 •  

#10 Alexandru C. » 08-07-2015 10:45

Probabil ca asta a fost intelegerea intre Stan, Adamescu si Arcelor Mittal, sa goneasca echipa fanion a orasului de pe stadionul Otelul, sa o trimita la Slobozia in anonimat pentru a face loc echipei lui Stan, cap de minge, care a dat lovitura pentru campania viitoare. Nu va fi decat o clona infecta cu care ne stergem la fund!

Alexandru C.

 •  
 •  

#11 romeo » 08-07-2015 11:12

Departe de mine gandul de a crea animozitati, eu apreciez tot ce inseamna Otelul Galati ...dar.. prea s-a creat isteria asta cu clona, isterie tapetata cu jigniri. Nu merita.
Sa va explic,punctul meu de vedere, membru LSG :
- nu vom tolera existenta a doua echipe Otelul simultan.
- Daca echipa actuala Otelul nostru va deveni istorie - noi suntem neputinciosi in fata acestui act; atunci exista acest proiect cu ACS Otelul. Scopul acestui proiect este perpetuarea fotbalului in orasul nostru + recuperarea palmaresului care apartine orasului / suporterilor. Cel putin la ora actuala, noi LSG, nu vedem alt mod de a ne mentine microbi de fotbal.Daca exista alte actiuni concrete, cel putin eu, ma raliez!.
- Daca Otelul nostru va supravietui atunci noi vom fi alaturi fie si la Slobozia sau oriunde ..odata si odata se va face dreptate si va reveni acasa.Eu cred ca supravietuirea depinde 100% de Adamescu si sperante nu exista, omul nu poate fi sensibilizat, Otelul nu mai reprezinta interes pentru el..doar blocheaza si obstructioneaza.
Multumesc de intelegere si respect Otelul Galati.

romeo

 •  
 •  

#12 Tudor » 08-07-2015 13:39

Cu Otelul pana la capat! Chiar si cei care vor accepta noua echipa, nu vor avea aceleasi sentimente.

Tudor

 •  
 •  

#13 andrei640 » 08-07-2015 14:13

Felicitarile mele lui Romeo pentru punctul de vedere realist si echilibrat.Imi place sa cred ca asa gandesc majoritaea suporterilor otelari.In ceea ce ma priveste voi continua sa sustin echipa de fotbal a carei identitate va reprezenta cel mai bine spiritul galatean al Otelului.Deocamdata ea joaca la Slobozia, n-are nici un jucator si ataca promovarea.

andrei640

 •  
 •  

#14 tristanliviu » 08-07-2015 14:27

noi suntem suporteri, si gandim cu sufletul. Cei care nu vor sa auda de Otelul Metalosport, sunt cei care tin cu Otelul pana la moarte, ceilalti tin cu Otelul dar nu concept ca acesta sa moara. Toti iubim aceleasi lucruri, Otelul, culorile, spiritual etc. Asta ca un intro..
In ceea ce priveste Otelul, totul este o problema rezolvabila: in scurt timp sau cel mai probabil pe o perioada indelungata. De ce spun asta pentru ca din punct de vedere economic, societatea comerciala ce detine Otelul e in insolventa, si daca nu va prezenta un plan de reorganizare functional (cel mai probabil asa se va intampla) va fi declarant faliment. ODATA CU FALIMENTUL, OTELUL NU VA MURI! toate activele se vor vinde pentru a se plati o parte din cei care au creditat Otelul (statul si alte firme). ATUNCI e momentul cand poate cineva cumpara/ recupera OTELUL nostru si o poate readuce la ce a fost. Din pacate totul e de durata.
un jurist foarte bun ar putea sa ne ajute mult mai mult, un avocat pe spete comerciale. si cel mai mult ne-ar ajuta un finantator sau un grup de finantatori care ar putea cumpara de la Adamescu( sa ii dea Dumnezeu atata bine si atata rau cat a facut el de cand a preluat clubul!!!).
+1

tristanliviu

Login sau crează cont pentru a comenta              |