Braila vs GalatiBraila vs GalatiOţelul a avut ghinion la tragerea la sorţi contând pentru Faza a 5-a a Cupei României la fotbal şi nu a prins o echipă de Liga a III-a, cum au primit majoritatea formaţiilor din eşalonul secund. În schimb, Oţelul va juca în deplasare împotriva echipei Dacia Unirea Brăila, într-un derby regional istoric! Cele două formaţii s-au întâlnit în competiţia KO şi acum 3 ani, Oţelul impunându-se lejer la Galaţi, cu 3-0, dar şi anul trecut când roş-alb-albaştrii au învins cu 1-0 la Brăila. Partida se va disputa miercuri, 9 septembrie 2015, de la ora 16.30, pe Stadionul “Municipal” din oraşul vecin.


Meciurile din acest tur se joacă într-o singură manşă, pe terenul echipelor dintr-o categorie inferioară. În caz de egalitate dupa 90 de minute de joc, se procedează la prelungiri şi, după caz, la executarea loviturilor de departajare. Echipele care trec de Faza a 5-a vor intra în şaisprezecimile Cupei României, acolo unde vor întâlni cu siguranţă o trupă din Liga 1, urmând să joace pe teren propriu!
Interesant este şi faptul că, după numai 3 zile, pe 12 septembrie, Dacia Unirea Brăila şi Oţelul se vor întâlni din nou, de data aceasta în campionat, tot în oraşul vecin, în cadrul etapei a 3-a din Liga a II-a!