Dacia UGolul marcat de MironGolul marcat de Mironnirea Brăila – Oțelul Galați 3-1 - după prelungiri (0-0, 1-1)
Prima confruntare a săptămânii dintre Dacia Unirea Brăila şi Oţelul, a fost pierdută de favoriții noștri, după o egalare neașteptată survenită chiar înaintea fluierului de final al celor 90 de minute. Desfășurată la Brăila, în fața a 2000 de spectatori, dintre care 100 de gălăţeni, partida a fost decisă în cea de-a doua repriză de prelungiri, după ce Oțelul rămăsese deja în 10 jucători.
Primele 45 de minute s-au desfășurat într-o ușoară notă de dominare a gazdelor care, însă, s-au remarcat doar prin irosirea unui număr foarte mare de lovituri libere acordate de centralul partidei. Singurele emoții s-au datorat ocaziilor ratate de Stelică Nicoliţă, pentru brăileni, în fapt o paradă superbă portarului Eduard Preda(26’), respectiv Bogdan Chipirliu, care a trimis pe lângă poartă dintr-o poziție excelentă(33’).
Partea secundă a fost mai animată, “oțelarii” prinzând curaj și ieșind la joc, ceea ce a făcut ca în multe momente aceștia să controleze jocul fără probleme. Truda a fost răsplătită prin golul marcat de Ionuţ Miron, care a finalizat simplu, la colțul lung, după o centrare de pe partea dreapta, de la Samoel Cojoc(60’).
Brăilenii au încercat să revină, însă în zadar, tinerii “oțelari” stând bine în teren. Singura șansă a venit în urma unui șut de la marginea careului, respins din nou de Preda(70’). Din păcate, când părea că nimic nu ne mai poate opri din drumul spre faza următoare a Cupei, gazdele au reușit egalarea, în urma unei acțiuni prelungite de atac, pornite de la o nouă lovitură liberă, Muscă fiind cel care a trimis mingea în poartă(88’), scorul de 1-1 fiind și cel cu care s-au terminat cele 90 de minute.
Deși descumpăniți de o asemenea egalare, “oțelarii” s-au mișcat bine în prima repriză a prelungirilor. Putea fi 1-2 în două rânduri, după două șuturi din unghi, însă de fiecare dată goalkeeperul brăilean a intervenit salvator.
Colac peste pupăză, Cosmin Stoian a văzut al doilea cartonaș galben chiar înainte de sfârșitul reprizei, la un fault pentru care centralul nu a intenționat să arate avertisment, așa cum nu le arătase nici brăilenilor pentru un fault similar în primele 45 de minute, dar a fost convins de tușierul de pe acea parte.
Cu un om în minus, “oțelarii” au căzut în ultimele 10 minute din cele 120 disputate. Preda a avut o nouă paradă bună, însă nu a mai avut ce face la șutul lui Iosofache(111’). Bomboana de pe colivă a fost servită de centralul partidei, acesta dictând penalty după ce un jucător brăilean a șutat din apropiere în mâna lui Lucian Murgoci. Muscă a fost cel care a executat și l-a învins pe Preda, deși acesta din urmă a intuit foarte bine colțul(117’).
Chiar dacă jocul echipei începe să se lege treptat, este evident că există lacune majore în continuare, lacune care nu au legătură cu prestația slabă a brigăzii de arbitri sau cu lucrările Zeiței Fortuna. Partida de sâmbătă ar putea fi una a revanşei, cu atât mai mult cu cât gazdele nu au părut deloc un adversar de neînvins.

Dacia Unirea Brăila: Mitrea - Niţă, Ivan, Ghiocel, Stănciulescu - Petean - Roşu (67’ Puşcaşu), Moise (81’ Iosofache), Frunză - St.Nicoliţă (62’ Onofraş), Muscă. Antrenor Alin Pânzaru
Oţelul: Preda - Marus (85’ Ioniţă), Cojoc, Asanache, Murgoci - Ştefan (82’ Adăscăliţei), Dajbog – Stoian, Stănescu (118’ Avram), Miron – Chipirliu. Antrenor Daniel Florea