STIRI Editoriale NU ABANDONAŢI OŢELUL !

Galateni, nu abandonati Otelul !Galateni, nu abandonati Otelul !În doar 4 ani de la cea mai mare performanţă fotbalistică din regiunea Moldovei - câştigarea campionatului de către Oţelul din Galaţi - formaţia noastră a ajuns o “Cenuşăreasă” a sportului-rege românesc. Decăderea fotbalului gălăţean a fost la fel de bruscă ca şi urcarea neaşteptată pe culmile gloriei în 2011, atunci când s-a produs poate cea mai mare surpriză din istoria primei divizii din România. Acum, în 2015, Oţelul se vede nevoită să o ia de la zero, cu un lot format în majoritate din copii, fără bani, în insolvenţă, fără sprijin de nicăieri, iar noi, suporterii, am ajuns să ne bucurăm de faptul că măcar jucăm acasă, în Galaţi, şi nu pe la Slobozia, unde am fost atât de aproape să fim exilaţi.

Din toată ecuaţia asta, cel mai mult au avut de suferit prestigiul şi blazonul echipei noastre de legendă, dar mai ales fanii, care au încărunţit cu mult înainte de vreme, văzând ce se întâmplă cu Oţelul lor drag. Clubul nostru a fost aruncat la gunoi practic de către patronat, a pierdut orice sprijin de la sponsori sau autorităţile locale, a rămas fără o bucată importantă din terenul de antrenament, a retrogradat, a fost părăsit de jucători, antrenori sau conducători. Peste tot şi peste toate, lângă echipă mai sunt doar cei CURAJOŞI. Acei suporteri care nu au trădat şi nu vor trăda NICIODATĂ culorile roş-alb-albastre. În vara asta fanii au ieşit la 40 de grade Celsius şi au protestat în stradă, vărsându-şi oful pe cei care au abandonat simbolul cel mai de preţ al Galaţiului. Apoi, o mână de suporteri au donat bani pentru echipa asta, care a ajuns atât de necăjită încât cu greu mai poate face rost de apă plată pentru antrenamente sau de motorină pentru deplasări. Cu resurse limitate şi cu tot mai puţini oameni alături, VOI, cei care nu aţi abandonat Oţelul, ţineţi clubul în viaţă. Pentru că, să nu ne păcălim, echipa asta mai trăieşte doar pentru că suporterii cei mai fideli refuză să o lase să moară, chiar dacă totul e cuplat la aparate, iar coma e profundă...
“Cât timp noi vom trăi / Oţelul nu va muri” a fost mesajul afişat pe un banner la protestul din 26 iulie. De atunci nimic nu s-a schimbat în bine. Vinovaţii de situaţia în care s-a ajuns au fugit demult şi se ascund, iar suporterii au rămas să-şi plângă echipa distrusă de alţii. Doar fanii au rămas loiali steagului roş-alb-albastru şi urmăresc echipa asta oriunde se va duce ea, până la capăt! În schimb, patronatul a abandonat clubul, iar autorităţile locale nici măcar nu vor să audă de Oţelul... Cu toate acestea, echipa încă mai trăieşte prin suporterii ei. VOI, cei care citiţi aceste rânduri scrise în disperare de un suporter ca şi voi, nu abandonaţi Oţelul. Fără VOI, echipa asta nu va mai exista! Uniţi putem întoarce poate soarta cruntă spre care se îndreaptă cea mai titrată echipă din zona Moldovei. Un mic exemplu: toţi cei care au cumpărat programul de meci realizat de suporteri, au contribuit la o nouă donaţie, de data aceasta în alimente, care s-a făcut către club. De asemenea, vă rugăm să nu subestimaţi importanţa pe care o au banii pe care clubul îi încasează pe bilete la meciurile de pe teren propriu. Prin cei 5 lei pe care îi plătiţi la intrare ajutaţi Oţelul să organizeze măcar meciurile de acasă. Să le dăm o şansă acestor copii să se dezvolte ca fotbalişti, iar poate mai târziu ei ne vor răsplăti cum au făcut-o şi alte generaţii de “oţelari” în vremurile trecute. Deja au început printr-o victorie neaşteptat de dulce pe terenul Brăilei. Veniţi la meciurile din Liga a II-a, cum o făceaţi şi la cele de prima divizie şi demonstraţi de ce suporterii Oţelului sunt unici în felul lor. Echipa asta ne-a dăruit 24 de ani de prim eşalon, a învins pe Juventus, a jucat în Cupa UEFA, a câştigat Cupa Intertoto, campionatul şi Supercupa. E timpul să-i dăm şi noi ceva înapoi! Să fim alături de formaţia noastră de suflet, să susţinem doar echipa locală, indiferent de divizia în care se află, indiferent de rezultate şi locul din clasament. Acum se văd caracterele tari!
OŢELUL este SUFLETUL GALAŢIULUI, iar fără inima lui oraşul roş-alb-albastru va deveni gri...

Comentarii   
  •  
  •  

#1 Jar » 14-09-2015 11:51

Niciodata si pentru nimic in lume.
Otelul pana la moarte si dincolo de ea.
+1

Jar

  •  
  •  

#2 romeo » 14-09-2015 14:34

Nu vom abandona echipa..noi ..suporterii suntem capabili sa mentinem echipa..initiativele sunt nemasurate si niciodata resursele nu se vor epuiza. Numai ca ...suntem neputinciosi in fata tribunalului ce poate decide falimentul..echipa NU este a NOASTRA .Nu avem decizie ..ei au ..adamescu si judecatoria.
Ce facem daca se va declara falimentul ?

romeo

Login sau crează cont pentru a comenta              |