STIRI Editoriale Oţelul si nevoia acută de puncte

Otelarii trebuie sa se trezeasca pana nu e mult prea tarziuOtelarii trebuie sa se trezeasca pana nu e mult prea tarziuÎn Seria I a Ligii II-a, echipa noastră se află pe un loc 12 care nu ne onorează, mai ales dacă ne gândim că anul trecut pe vremea asta eram în prima divizie a fotbalului românesc. Din păcate, problemele financiare acute de la nivelul clubului şi-au pus amprenta şi pe evoluţia mult prea tinerilor jucători “oţelari”. Astfel, formaţia roş-alb-albastră are doar 9 puncte, obţinute din 2 victorii, 3 egaluri şi 8 înfrângeri. Mai apăsător este faptul că Oţelul nu a mai învins pe nimeni din etapa a 4-a, mai exact de pe 19 septembrie, când a câştigat cu 2-1 meciul de acasă cu Bucovina Pojorâta. De atunci lucrurile au mers destul de rău pentru echipa noastră care a mai smuls doar 3 remize albe şi a înscris de doar 3 ori în 9 etape!


Este foarte adevărat că putem invoca şi ghinionul în partide precum cele de la Gloria Buzău sau Farul Constanţa ori la jocurile de pe teren propriu cu SC Bacău şi Ceahlăul Piatra Neamţ, când am pierdut puncte nemeritat pentru că nu am înscris în niciuna din multiplele ocazii ivite. Totuşi, campionatul regulat din Liga a II-a este foarte scurt şi nu putem aştepta norocul. Trebuie să ni-l facem singuri! Returul sezonului 2015-2016 a început deja chiar de la meciul pierdut cu Academica Clinceni şi, dacă nu punctăm rapid în clasament, e posibil să asistăm la o nouă cădere dramatică.
Problema stă în felul următor: la finalul returului se trage linie, iar echipa de pe locul 13, cade direct în Liga a III-a, chiar înainte de începerea play-off-ului şi play-out-ului. Poziţia respectivă este ocupată momentan de Ceahlăul Piatra Neamţ, dar tinerii Galaţiului nu pot sta liniştiţi, deoarece diferenţa este de doar un punct. Acesta este primul pas: să scăpăm de retrogradarea directă, pentru că apoi greul abia începe!
Pe data de 2 aprilie 2016 se va încheia returul, iar Oţelul trebuie să fie măcar pe locul 12 pentru a scăpa de primul pericol. Apoi va începe un play-out pe viaţă şi pe moarte, un mini-campionat format din echipele clasate pe locurile 7-12 la finalul sezonului regulat. Punctele obţinute cu retrogradata de pe locul 13 vor fi anulate, iar restul vor fi înjumătăţite! Apoi se va continua cu dueluri de foc doar între echipele de pe locurile 7-12, în sistem tur-retur. La final, ultimele 3 clasate din acestea 6 vor retrograda la rândul lor direct, în timp ce echipa care va termina play-out-ul pe locul 3 va juca un baraj de a fi sau a nu fi cu locul 3 din play-out-ul Seriei a II-a. Învinsa va retrograda de asemenea...
Aşadar, la finalul acestui sezon de Liga a II-a vor retrograda nu mai puţin de 11 formaţii din cele două serii, pentru ca la anul să avem o singură serie în eşalonul secund, formată din 22 de echipe.
Din păcate, la acest moment, Oţelul se află într-o situaţie foarte grea, fiindu-i aproape imposibil să evite play-out-ul, deşi gândul nostru ar trebui să fie în primul rând la evitarea locului 13, direct retrogradabil încă din aprilie anul viitor. De aceea, tinerii noştri jucători şi antrenori trebuie să gestioneze foarte bine cele 4 etape care se vor mai disputa anul acesta, pentru a avea o iarnă liniştită, în care să ne putem face o strategie de salvare. Pentru asta este nevoie de linişte la club, de dăruire din partea jucătorilor - care trebuie apreciaţi mai mult pentru că joacă pe burta goală -, iar suporterii trebuie să facă un efort şi să înţeleagă că Oţelul nostru a luat-o de la zero şi că are nevoie doar de încurajări. Lotul Oţelului începe să se omogenizeze de-abia acum, după schimbările masive din vară, iar tinerii “oţelari” (cel mai vârstnic are doar 27 de ani!) pot creşte doar într-o atmosferă sănătoasă. Asta înseamnă cu suporterii mereu alături de ei, gata să îi ajute să treacă peste obstacolele gigantice care vor urma.    

Articol extras din nr. 6 al programului neoficial de meci – OŢELUL GALAŢI - realizat de suporteri pentru suporteri.

Login sau crează cont pentru a comenta              |