Sigla de campioanaSigla de campioanaÎn luna septembrie a anului current, managerul sportiv de la acea oră al Oţelului, Cristian Munteanu, anunţa că FC Barcelona a trimis o somaţie prin care cerea clubului gălăţean să renunţe la sigla folosită, deoarece aceasta avea aceeaşi formă cu cea a echipei catalane. Cum emblema folosită de către cei de la TNG nu era oricum pe placul suporterilor, s-a dorit readucerea în prim plan a stemei cu care Oţelul a câştigat campionatul şi a participat în Champions League în 2011, dar şi acea siglă avea aceeaşi formă cu cea a Barcelonei, cu excepţia unui zid adăugat deasupra emblemei. Se pare însă că revenirea la vechea stemă nu va fi o problemă, deoarece Tribunalul Uniunii Europene a respins cererea celor de la FC Barcelona de a înregistra conturul emblemei ca marcă!

Echipa catalană solicitase acest lucru încă din aprilie 2013, dar Tribunalul U.E. a conchis că niciuna dintre caracteristicile semnului în cauză nu conține vreun element frapant care ar putea atrage atenția consumatorilor. Astfel, teoretic, Oţelul Galaţi ar putea reveni la sigla de campioană fără a mai avea probleme cu legea.

Cristi Munteanu (septembrie 2015): ”Am primit somație de la FC Barcelona, probabil ne-au acționat și în judecată. Trebuie să ne schimbăm sigla pentru că seamănă foarte mult cu cea a Barcelonei. Cineva de la Barcelona a văzut sigla și ne-au trimis somație sau ne-au dat în judecată!”

Anul acesta, conducerea clubului a încercat să schimbe stema printr-un concurs organizat cu ajutorul suporterilor, dar ideea nu a mai fost dusă la bun sfârşit. Toate siglele trimise de fani pot fi vizualizate AICI! (click)