STIRI Editoriale BĂTUȚI, DAR NU ÎNFRÂNȚI

FOTO Marian BrailescuFOTO Marian BrailescuOțelul Galați – Gloria Buzău 0-2(0-1)
Cam așa sună un clișeu specific limbii engleze, folosit atunci când cineva pierde o bătălie, dar reușește să rămână în picioare. Așa s-a întâmplat și cu junii oțelari, depășiți pe tabelă de mult mai experimentații lor adversari, dar care au părăsit terenul în aplauzele celor 400 de suporteri care au asistat la meci.

Impresia bună lăsată după înfrângerea de la Bacău a fost întărită de evoluția tinerilor roș-alb-albaștri și în confruntarea cu cei de la Buzău. Deși scorul final a fost favorabil oaspeților, am asistat la o întâlnire mult mai echilibrată decât o arată scorul final, experiența și superioritatea fizică fiind, din nou, cele care au înclinat balanța decisiv.
Prima parte a debutat cu un șut din afara careului, trimis de favoriții noștri și reținut de goalkeeperul advers. Din păcate, a urmat și replica oaspeților, cu rezultat pe tabelă. În minutul 11, buzoienii au deschis scorul din careu, prin Koprindzhiyski, după ce gălăţenii au solicitat un joc periculos la intervenția unui adversar, cu numai câteva secunde înainte de marcarea golului(11’). Dezamăgiți de primirea golului, jucătorii Oțelului au scăpat la limită de un nou gol primit, mingea lovind bara după o lovitură de cap a lui Bobe(18’).
Treptat, disputa s-a echilibrat, iar presiunea s-a mutat spre poarta oaspete. Mari ocazii nu au existat, Alexandru Istrate, oprit eronat pentru offside, și Antonio Sefer, cu un șut prins de portar, după ce depășise elegant 3 buzoieni, dând cele mai mari emoții fostului mare jucător al Oțelului, Ion Viorel. Dar chiar și așa, apariția unor combinații surprinzătoare, tehnica bună, în condițiile unui teren mizerabil, și mai ales ambiția cu care au luptat pentru fiecare minge, au făcut ca impresia lăsată să fie una bună.
Partea secundă a început cu o scurtă perioadă de tatonare, urmată de o presiune constantă a oțelarilor, care au reușit să-și bage adversarii în corzi în mai multe rânduri. Ceea ce părea la început imposibil, a fost aproape de a se întâmpla în minutul 72, în urma unei lovituri de la colțul terenului. Sefer a centrat perfect în careu, la 4-5 metri de poartă, Istrate a lovit mingea cu capul, însă aceasta a trecut pe lângă.
În cele din urmă, prinși pe picior greșit, jucătorii Oțelului au încasat golul doi, Bobe trimițând cu capul din apropiere, după ce a rămas complet nemarcat. Prețul lipsei de experiență a defensivei noastre(83’)...
A fost și rezultatul final, nedrept față de ce au arătat cele două formații, însă rămâne impresia bună lăsată de prestația unor jucători care, așa cum remarca un suporter, se împart între antrenamente și mersul la școală, dar se bat de la egal la egal cu jucători profesioniști. Aplauzele tuturor suporterilor, de la final, faptul că cei din peluză au cântat împreună cu jucătorii demonstrează, dacă mai era nevoie, cât de apreciat este efortul lor. Urmează o nouă confruntare pe teren propriu, împotriva celor din Berceni, miercuri, 9 martie, ora 15.00, atunci când tinerii oțelari vor avea nevoie și de sprijinul suporterilor din tribune pentru a reprezenta cu mândrie simbolul orașului.

Oțelul: Bordieanu - Oprea, Iorguş, Maftei, Ciurea - Chiriac (81’ Manău), Codreanu - Blănaru (85’ Lepădatu), Istrate, Sefer (58’ Toma) - Perju.

Comentarii   
  •  
  •  

#1 geo007ro » 05-03-2016 21:27

Capul sus băieți! Nu e nimic. Importantă nu e izbânda, importantă e lupta!
+3

geo007ro

  •  
  •  

#2 Tudor » 05-03-2016 21:35

Chiar daca victoria e ceea ce imi doresc, chiar nu ma supar pe acesti baieti. Ce putem sa le cerem? Fac tot ce pot pe teren. Forta Otelul!
+3

Tudor

  •  
  •  

#3 bogdan64 » 05-03-2016 22:02

Eu consider ca am iesit victoriosi din acest meci! Am tot respectul pentru acesti copii minunati! BRAVO OTELUL!
Voi incerca sa fiu alaturi de voi si miercuri, desi lucrez - meciul a fost programat la o ora imposibila- 15,00, atunci cand multi oameni sunt la lucru. Oricum, voi fi langa voi tot timpul!
+3

bogdan64

Login sau crează cont pentru a comenta              |