STIRI Editoriale Se întâmplă în Galați, România!

Otelul, Galati, Romania!Otelul, Galati, Romania!Există două mari categorii după părerea mea:
1. Cei care vor să vadă doar fotbal în Galați, indiferent de cum se numește echipa de fotbal
și
2. Cei care văd fotbalul identificându-se doar cu Oțelul și atât.


Dacă vreau să văd fotbal de calitate superioară mă uit la Champions League marțea și miercurea. Dacă vreau să simt că trăiesc cu adevărat fotbalul, pot să îl simt doar dacă știu că există Oțelul meu.
Nimic nu ar fi mai satisfăcător decât să știu că noi, suporterii, am reușit să readucem la viață Oțelul, fără implicarea politicienilor care înainte de alegeri ne cerșesc voturile și apoi, când se văd aleși, i-ai de unde nu-s.
Fotbalul l-am cunoscut prima data în stradă, în parcarea din spatele blocului, atunci când copacii ne serveau pe post de poartă. Apoi, am ajuns pe Stadionul “Oțelul” și ne-am dat seama că Oțelul înseamnă Galați și Galațiul înseamnă Oțelul! Ca noi simt și gândesc mulți, dar momentan stau în anonimat. Dragostea pentru Oțelul nu s-a născut pentru că am câștigat campionatul, ci pentru că Oțelul există, cu bune sau cu rele, cu victorii sau înfrângeri. De la asta trebuie noi să repornim la drum, de la gândul că trebuie să facem în așa fel încât Oțelul nostru să existe mai întâi și apoi să vedem cum îl putem readuce acolo sus unde îi este locul.
Au scris mai mulţi oameni la comentarii că nu vom strânge 100 de persoane cotizante. Poate că da sau poate că nu. Depinde asta numai de gălăţeni, de cât de mult își iubesc Oțelul sau dacă sunt doar niște simpli simpatizanți ai fotbalului, iar pentru ei acesta este doar un sport prin care la sfârșit de săptămână pot să mai scape de soție cel puțin 90 de minute.
Eu cred că suntem destui care am dovedit în timp că Oțelul reprezintă pentru noi mult mai mult decât o simplă echipă de fotbal. Echipa asta ne-a oferit prea multe sentimente de mândrie și fericire ca să o putem lăsa acum baltă. Oțelul este mort doar în acte! Însă nepăsarea noastră o poate îngropa de tot sau, din contră, implicarea noastră o poate readuce la viață.
Acum 10 ani de zile niște băieți au pornit pe un drum, fără să cunoască foarte mult ce îi aștepta. E vorba de un grup din galerie care a împlinit acum 10 ani de existență și de activitate. Între timp unii au renunțat, alții le-au luat locul... Dar fiecare dintre ei și-a adus aportul ca acel grup să existe și în ziua de astăzi. Fiecare membru al grupului a cotizat pentru ceeea ce și-a propus grupul, mult mai mult decât 150 de lei anual, atât cât vorbim noi aici. Mereu în acest grup au fost minim 20 de persoane care lunar au cheltuit din propriul buzunar minim 15-20 de lei. În 12 luni au fost strânşi deci minim 20 de milioane. Asta nu s-a întâmplat în Germania, Elveția sau Austria. Ci în România, Galați!
Alt proiect care a început acum aproximativ 10 ani este cel al Dunării Bătrâne. Care a pornit ca un ziar electronic și care a ajuns datorită implicării a unei mâini de oameni, unul dintre cele mai respectate site-uri ale suporterilor din țară. Aici a fost vorba și de bani, și de foarte multă muncă și uite că Dunărea Bătrână încă este în picioare. Asta se întâmplă tot în Galați, România!
Deci, dacă vrem, se poate! Atunci de ce să stăm mereu și să ne văităm și să așteptăm mereu să vină soluții de la alții, de la politicieni și oameni de afaceri care știm prea bine că ne-au adus unde suntem acum. Cine ne-a trădat o dată o să o facă și a două oară!
Exemple de echipe repuse pe picioare sunt multe, începând cu Austria Salzburg, continuând cu FC Argeş Pitești, UTA Bătrâna Doamnă Arad, ASU Poli şi Ripensia Timișoara, Sibiu și terminând cu Progresul București sau FC Vaslui. Dacă ei au putut, noi sigur putem…
Haideți să lăsăm lamentările și să ne cumpărăm fiecare cardul de membru, fie că suntem în România sau plecați din țară. Oțelul poate să trăiască doar prin noi! Nu putem mereu să așteptăm să facă altul, să așteptăm să vedem ce se întâmplă și, dacă totul o să iasă bine, abia atunci participăm și noi. Noi trebuie să punem bazele de la bun început. Fie că e vorba de cardul de 60, 150 sau 400 lei, fiecare membru este foarte important!

Comentarii   
  •  
  •  

#1 bogdan64 » 30-04-2016 19:20

Un Paste Fericit, Luminat si plin de Bucurii intregii suflari Otelare! Dupa Paste sper sa-mi pot lua cardul. Numai impreuna vom putea Invia Otelul!
+1

bogdan64

Login sau crează cont pentru a comenta              |