STIRI Liga I Oţelul a răpus Zimbrul

Frunză se pregăteşte de 0-4Frunză se pregăteşte de 0-4

Zimbrul Slobozia Conachi – SC Oţelul Galaţi 1-5(0-2)

Etapa cu numărul 21 a Ligii a IV-a gălăţene a dus Oţelul la Slobozia Conachi, pentru meciul cu gazdele de la Zimbrul.

Relaxaţi după câştigarea matematică a Ligii şi cu gândul la barajul de promovare în Liga a III-a oţelarii nu s-au omorât cu firea, deranjaţi fiind şi de terenul denivelat. De cealaltă parte gazdele au intrat foarte motivate pe teren şi au reuşit să pună unele probleme, mai ales în prima parte. Totuşi, oţelarii şi-au asigurat victoria fără a foţa, diferenţa de valoare fiind evidentă şi în acest meci.

Partida a început cu o perioadă de tatonare în care am remarcat doar două plonjoane acrobatice ale portarului celor de la Zimbrul, la o centrare din lovitură liberă şi apoi o lovitură de cap trimisă sub transversală de Tudosă. Deşi nu anunţa mare lucru, un atac al Oţelului s-a finalizat cu lovitură de pedeapsă după ce un fundaş al gazdelor a dat pe lângă minge dar a nimerit perfect...piciorul lui Ţâmpău(21).
Tudosă a executat penaltiul, goalkeeperul Zimbrului a reuşit să respingă însă tot Tudosă a revenit şi a trimis în poartă de la 6 metri(22). Roş-alb-albaştrii au majorat scorul imediat, în urma unui contraatac la care Bahnaşu a preluat şi a intrat cu mingea în careu apoi i-a pasat perfect în faţa porţii goale lui Frunză, acesta neavând cum să rateze de la 3-4 metri.
Deşi se vedeau deja câştigători, elevii lui Stelian Bordieanu, a cărui voce i-a biciuit pe toată durata meciului, ar fi putut avea surprize mai ales în minutul 36, atunci când gazdele au lovit bara!
La poarta cealaltă Bahnaşu a scăpat singur cu portarul, a trimis plasat, însă mingea a trecut la o palmă pe lângă stâlpul porţii aşa că scorul a rămas 0-2 la pauză.
Certaţi probabil la pauză, oţelarii au intrat mult mai determinaţi în partea secundă. În numai 300 de secunde, între minutele 47 şi 52, oaspeţii au marcat de 3 ori la foc automat, punând capăt oricăror emoţii asupra deznodământului paridei. Mai întâi a marcat Bahnaşu, cu un şut în diagonală, la firul ierbii, de la marginea careului de 16 metri, portarul gazdelor, altfel cu o evoluţie bună, nefiind capabil să respingă o minge parabilă.
Apoi zimbrii au repetat giumbuşlucul din minutul 21 iar centralul a fost nevoit să arate din nou punctul cu var. De data aceasta a executat Frunză care a şi înscris fără emoţii(49).
În fine, acelaşi Frunză a plecat lansat după o pasă de la Năpârlică, a trecut mingea pe lângă un fundaş în stilul lui Paraschiv la meciul împotriva Craiovei din 2011(păstrând totuşi proporţiile) iar apoi a trimis elegant pe lângă goalkeeperul advers, ducând scorul la 0-5.
Deşi avertizati de ocazia celor de la Zimbrul, care au trimis cu capul puţin peste în urma unei lovituri libere, oţalarii nu s-au concentrat suficient şi au primit gol în urma unei lovituri libere aproape trase la indigo, cu jucătorul Zimbrului rămas singur în careul de 6 metri de unde a trimis simplu în plasă(69).
Pe final, deşi jucătorii Oţelului au lăsat turaţia motoarelor jos în continuare, gazdele nu au reuşit să mai reducă din diferenţă, singurul lucru demn de luat în seamă fiind eliminarea unuia dintre zimbri, acesta alegând să se comporte ca un bizon, centralul arătându-i în cele din urmă cartonaşul roşu pentru proteste şi injurii.
Scorul final, 1-5, duce Oţelul la cota 153 de goluri marcate, golul jubiliar cu numărul 150 fiind cel marcat de Andrei Frunză pentru 0-2, însă şi partida în sine a reprezentat un exerciţiu destul de bun, împotriva unor adversari arţăgoşi şi pe un teren neprietenos cu glezna.
Urmează deplasarea de la Costache Negri, ultima ieşire din oraş pentru partidele din campionat.
Oţelul – Măstăcan – Ciurea(cpt), Păduraru, Scutaru, Radu – Bahnaşu, Dajbog, Tudosă, Năpârlică, Ţâmpău – Frunză
Au mai jucat I.Codreanu, Serea şi Pavel.
Comentarii   
  •  
  •  

#1 Alexandru C. » 02-05-2017 10:13

Forza Otelul!

Alexandru C.

Login sau crează cont pentru a comenta              |