STIRI Liga I Trei puncte şi la ultima ieşire din Galaţi

În pauză ca la...picnicÎn pauză ca la...picnicViitorul Costache Negri - SC Oţelul Galaţi 1-8(1-4)

Oțelul s-a deplasat la Costache Negri pentru meciul din etapa cu numărul 22.

Fiind ultima ieşire din oraş din campionat roş-alb-albaştrii au vrut să o cinstească aşa cum trebuie. Alături de ei au fost şi aproximativ 50 de suporteri gălăţeni. Deplasarea s-a finalizat, așa cum era de așteptat, cu o nouă victorie la scor, 1-8. Pe un teren foarte scurt și îngust, probabil la limitele inferioare regulametare(90x45 metri), dar și cu multe denivelări, cele două echipe au ajuns foarte ușor la porți.

Oțelul a deschis foarte repede scorul în urma unei centrari trimise de Frunză în fața porții și trimisă în poartă de un fundaș al gazdelor "ajutat" de o denivelare inoportună(4). Egalarea a fost la fel de neașteptată, scorul devenind 1-1 în urma unei faze încâlcite la care mingea a lovit bara și a fost reluată din apropiere în plasa porții. Din păcate cameramanul-cronicar, această veritabilă struţo-cămilă a Dunării Bătrâne a ratat înregistrarea pe motiv de…discuţii despre gazonul de la Schela . 
A mai marcat apoi şi Frunză, însă golul a fost anulat(corect) pentru ofsaid. Luucrurile au revenit la normal atunci când I.Codreanu a rămas singur cu portarul și a trimis la colțul lung pentru 1-2(9). 
Acelaşi jucător a stat şi la baza celei mai frumoase acţiuni a celor 90 de minute de joc. Scorul a devenit 1-3 după o pasă superbă cu exteriorul trimisă de I.Codreanu și reluată din prima de Bahnașu la colţul lung(14).
În minutul 17 gazdele ar fi putut marca un golazzo de la 35-40 de metri, şutul muşcând gazonul în faţa porţii şi apoi lovind transversala înainte de a ieşi afară.
La cealaltă poartă replica nu s-a lăsat aşteptată, Ionuţ Codreanu fiind faultat în suprafaţa de pedeapsă ceea ce l-a făcut pe central să arate punctual cu var. A executat Petrişor Tudosă care a şi înscris fără emoţii pentru 1-4(21).
Acesta a fost şi scorul pauzei, deşi ocazii au mai fost la ambele porţi, inclusiv un nou gol anulat al Oţelului, de această dată eronat, pentru un ofsaid inexistent la Ruben Codreanu.
După un tipar clasic, oţelarii au început în forţă partea secundă. După o mare ocazie a lui Frunză, care a trimis pe lângă după ce a rămas singur cu portarul, au urmat rapid două goluri.
Primul a înscris acelaşi Frunză, ajuns la 25 de goluri marcate pentru Oţelul şi Avântul Vânători în acest sezon, după ce a scăpat din nou singur cu portarul dar nu a mai greşit ţinta şi a dus scorul la 1-5(49). După numai 60 de secunde a fost imitat de Tudosă, acesta punând exteriorul elegant la o pasă la 6 metri venită de la I.Codreanu(50).
În minutul 62 jucătorul-suporter Nuţu Ţâmpău a dus scorul la 1-7 după ce a agăţat o centrare şi a trimis elegant în plasă. Din păcate înregistrările video au surprins doar momentul când mingea a intrat în poartă, pe motiv de neatenţie a video-foto-editorialistului .
Scorul final a fost stabilit de Pavel, acesta fiind servit ideal de omul meciului, I.Codreanu, şi având de indeplinit o simplă formalitate, la capătul unui contraatac prelungit.
Pentru Oţelul urmează revenirea la Galaţi pentru ultimele 3 meciuri, în deplasare la Quantum şi acasă cu cei din Tecuci şi Iveşti, partida de la Tg. Bujor urmând a fi câştigată cu 3-0 la masa verde.
Oţelul: Măstăcan – Radu, R. Codreanu, S. Ilie (cpt), Ciurea – Dajbog, Năpîrlică – Bahnașu, Tudosă, I. Codreanu – A. Frunză. 
Au mai evoluat: Păduraru, Manău, Țîmpău și Pavel.
Login sau crează cont pentru a comenta              |