STIRI Liga I Deplasarea de…acasă
Ca şi în imagine oţelarii au părut mai mulţi pe terenCa şi în imagine oţelarii au părut mai mulţi pe terenQuantum Club Galaţi – Oţelul Galaţi 0-5(0-2)
Derbiul oraşului Galaţi în Liga a IV-a s-a desfăşurat în etapa cu numărul 23 pe stadionul Siderurgistul, cu cei de la Quantum în calitate de gazde şi liderul Oţelul de partea cealaltă. Gazde şi oaspeţi este mult spus, complexul sportiv din Valea Ţiglinei fiind casa ambelor cluburi sezonul acesta, aşa că oaspeţi se poate spune ca n-au prea existat, aşa cum s-a întâmplat şi în partida tur.
Împinşi de la spate de cel mai mare număr de suporteri oţelari la un meci în deplasare din Liga a IV-a  (cam 4-500), oţelarii au câştigat cu un scor destul de lejer, dar au întâmpinat problem mai mari decât în multe alte partide. Un motiv ar fi buna organizare defensivă a celor de la Quantum, observată şi în tur, atunci când am avut parte de cel mai strâns meci al sezonului şi nu a lipsit mult să fim egalaţi la ultimul atac chiar de către…portar. Lipsa mizei a contribuit şi ea.
Prima parte nu a abundant în situaţii de gol, aşa cum ne-am fi aşteptat. Ionuţ Codreanu a fost cel mai active dintre oţelari cu sfânta treime a şuturilor (pe spaţiul porţii, peste poartă şi în poartă) încă din primele 10 minute. Dacă prima dată a fost blocat de portar iar a doua oară mingea a trecut peste, a treia încercare a fost cu noroc. Laurenţiu Radu a trimis la firul ierbii(puţin cam artificiale) de pe flancul drept iar Codreanu a reluat în plasă de la 8-9 metri(10).
Replica a venit în urma unei lovituri libere de la 20-25 de metri lateral stânga. A executat jucătorul cu numărul 14, al doilea cel mai bun jucător al celor de la Quantum, după portarul Pădurariu Claudiu Nicuşor, mingea a executat o curbă frumoasă în aer şi a lovit transversal aproape de vinclu, după ce l-a surprins pe Măstăcan(18).
Golul anulat lui Cristian Bahnaşu, pentru un presupus ofsaid, nu a făcut decât să anunţe desprinderea de pe tabelă survenită câteva minute mai târziu. Un contraatac rapid al oţelarilor a scos la iveală nu doar slăbiciunea defensivei gazdelor ci şi problemele de focalizare ale camerei foto-camera-redactorului Dunării Bătrâne. Mingea a circulat rapid pe traseul R.Codreanu-Năpârlică-ICodreanu, acesta din urmă a depăşit un fundaş şi a pasat foarte bine în faţa porţii iar Frunză a pus latul la 6-7 metri, mingea fiind deviată în plasă de un jucător de la Quantum(26).
Până la puază au mai fost câteva atacuri bune ale oţelarilor, biciuiţi verbal de Stelică Bordieanu de pe margine, însă fie imprecizia fie portarul şi fundaşul advers au menţinut tabela virtuală a stadionului Siderurgistul neschimbată.
Proaspăt reveniţi de la cabine roş-alb-albaştrii au dus rapid scorul la 0-3 în urma unei lovituri libere obţinute de Bahnaşu. Căpitanul Silviu Ilie a trimis foarte bine la colţul lung de unde Dajbog a trimis cu capul, sub transversal, de la 3-4 metri(47).
Au urmat 4 parade foarte bune ale portarului celor de la Quantum, Pădurariu Claudiu Nicuşor blocându-I pe rând pe Bahnaşu(jenat şi de un fundaş), Frunză, coechipierul de la Quantum care a greşit poarta şi în fine Pavel, a cărui torpilă a fost reţinută în 2 timpi.
Abia în minutul 75 am mai asistat la un nou gol. Bahnaşu a primit la marginea careului de 6 metri, în poziţie central, i-a pasat cu călcâiul în spate lui Pave liar acesta a avut de îndeplinit o simplă formalitate din apropiere.
Au urmat alte două mingi blocate de goalkeeperul celor de la Quantum, déjà jenat de o accidentare la mână, la şutul din afara careului trimis de Dajbog şi Nuţu Ţâmpău din poziţie de singur cu portarul.
Perju a stabilit scorul final cu o nouă formalitate din careul mic, după o centrare perfectă de la Radu(86). Totuşi, au mai fost două ocazii, la prima Pavel şi Ilie fiind blocaţi de, aţi ghicit, portar şi respectiv jucătorul cu numărul 14 , iar Perju a trimis peste poartă dintr-o poziţie favorabilă.
Urmează meciul tur al sferturilor de finală ale Cupei României faza judeţeană, împotriva celor de la Siretul Piscu, şi poate, cum ne-am dori cu toţii, revenirea acasă pe stadionul Oţelul, împotriva celor de la CSS Tecuci în etapa cu numărul 24.
Oţelul: Măstăcan - Radu, R. Codreanu, Ilie (cpt), Manău - Dajbog, Năpîrlică - Bahnaşu, Tudosă, I. Codreanu - A. Frunză
Au mai evoluat: Ţâmpău, Pavel, Scutaru, Perju
Login sau crează cont pentru a comenta              |