STIRI Liga I Remiză norocoasă la Focşani

Oţelul a început la Focşani în aceeaşi formulă ca etapa precedentăOţelul a început la Focşani în aceeaşi formulă ca etapa precedentăCSM Focşani - SC Oţelul Galaţi 1-1(1-0)

Oţelul a obţinut doar o remiză, în deplasare la CSM Focşani, într-o partidă contând pentru etapa a 3-a a Ligii a 3-a.

Confruntarea a avut două reprize diametral opuse, fiecare dintre cele două oponente dominând jumătate de meci.

Prima parte s-a desfăşurat sub semnul dominării gazdelor, aceştia putând intra la pauză cu un avantaj mult mai consistent dacă Udeanu n-ar fi avut o evoluţie foarte bună. De altfel, focşenenii au avut 3 situaii destul de bune de a marca încă din primul sfer de oră. Primul a ieşit la rampă chiar un gălăţean, Lupu, care a trimis plasat de la 14 metri, însă prea slab pentru a-l păcăli pe Udeanu(5).
A urmat o lovitură de cap a lui Predoiu, din careul mic, mingea trecând pe lângă poartă de această dată(7). În fine, Udeanu a ieşit oportun şi l-a blocat pe Predoiu la 10-12 metri de poartă.
Totuşi, cea mai mare ocazie a avut loc în minutul 18, atunci când Udeanu ne-a salvat din nou, într-o situaţie de unu la unu cu Bătineanu.
Replica timidă a oţelarilor a venit în urma a două şuturi din apropierea celor două colţuri ale suprafeţei de pedeapsă, ambele prinse fără prea mare chin de portarul vrâncean în minutele 22 (Muscă) şi 25 (Bahnaşu).
Au urmat 10  minute fără realizări la cele două porţi, întrerupte de un penalti dictat neaşteptat de central şi, la o primă vedere, prea uşor, la un umăr la umăr între Maftei şi Zaharia. Lovitura de pedeapsă a fost transformată în gol de Pasăre, acesta fiind singurul moment în care Udeanu a putut fi învins pe parcursul celor 45 de minute.
Se putea intra la egalitate la pauză însă Stoian a preluat prea lung în careu în urma unui contraatac fulger dus bine de elevii lui Damian Băncilă(40). A mai fost şi o bară a lui Muscă, într-un moment de întrerupere al transmisiunii video, însă mult prea puţin pentru o echipă care doreşte să promoveze.
Partea secundă i-a găsit pe oţelari atacând cu toate forţele, deşi nu tocmai lucid sau eficient, în timp ce gazdele au încercat din toate puterile să conserve rezultatul. Situaţiile clare au apărut abia în a doua parte a reprizei, singura acţiune notabilă a primelor 20 de minute fiind un şut destul de mult peste poartă, trimis de Silvestre, dintr-o poziţie bună(52).
În minutul 67 oţelarii au lansat un contraatac ca la carte, a urmat centrarea la 6 metri, perfect pentru Muscă numai că acesta era un pas mai în spate şi nu a ajuns la minge. Tot pe contraatac au avut şi gazdele cea mai importantă şansă a lor, un şut peste poartă trimis de Pasăre din careu(75).
Ar fi trebuit s fie 1-1 în minutul 80, atunci când Muscă a scăpat singur cu portarul, însă şutul a muşcat transversala şi apoi a ieşit afară!
Când aproape toate speranţele muriseră, în prelungirile partidei, oţelarii au reuşit egalarea, la o acţiune de atac la care centralul a refuzat un penalty cât se poate de clar dar Silvestre a venit din spate şi a trimis în plasă de la 10 metri, după recentrarea lui Stoian(90+2).
Roş-alb-albaştrii au forţat chiar victoria, însă atacurile s-au oprit la marginea careului mare iar tabela a rămas înţepenită la un 1-1 echitabil, per ansamblu, dar care ne-a confirmat slabiciunile observate în partida anterioară. Nu trebuie trecut cu vederea că gazdele au reuşit să obţină 2 remize şi în primele 2 etape, împotriva altor 2 adversari care se anunţa de calibru, Aerostar Bacău şi AFC Hărman, deci nu au fost un adversar pe atât de facil pe cât şi-ar fi imaginat unii suporteri.
Urmează un nou meci pe teren propriu, împotriva elor de la Bucovina Rădăuţi, la sfărşitul etapei viitoare. Dacă la partida de la Focşani am asistat la deplasarea ultraşilor inactivi în primele două etape, ar fi cazul ca la meciul ce urmează şi prezenţa din tribune să fie mai consistentă decât până acum. Să nu uităm că, uneori, carenţele de la nivelul gazonului pot fi anihilate sau măcar diminuate de o susţinere consistentă din tribune.
Oţelul: Udeanu - Vasile, Maftei, Ilie (cpt), Sevastian - Gîţă, Chebac - Stoian, Crihană, Bahnaşu - Muscă. Rezerve: Vlasie, Codreanu, Manău, Oprea, Chiriac, Perju, Silvestre.
Comentarii   
  •  
  •  

#1 mrs » 09-09-2017 19:23

Slabut rau de tot Chebac, nu a convins in niciun meci ca merita sa poarte tricoul otelului si mai ales nr 10 pe spate. Cand ajunge mingea la el se pierde din viteza jocului foarte mult si paseaza ,clasic, in spate.

mrs

Login sau crează cont pentru a comenta              |