STIRI Liga I Oţelul învinge, dar nu convinge

Trofeele au ajuns acasăTrofeele au ajuns acasăSC Oţelul Galaţi – Bucovina Rădăuţi 2-0(1-0)

Oţelul şi-a recuperate palmaresul şi trofeele!
O veste fenomenală pentru proiectul suporterilor gălăţeni care trebuia sărbătorit cum se cuvine, prilejul ideal fiind partida contra celor de la Bucovina Rădăuţi. 
Cu vreo 2500 de spectator în tribune şi 3 jucători noi în lot, Sălăgeanu şi David titular şi Cârjan rezervă, Oţelul a câştigat meciul de pe teren propriu contând pentru etapa a 4-a a Ligii a III-a, şi a revenit pe primul loc în clasament. Deşi se anunţa un meci uşor, adversarii înregistrând două înfrângeri din tot atâtea meciuri în debutul sezonului, realitatea din teren a fost cu totul alta, oţelarii chinuindu-se să se desprindă până în minutul 85. Dacă la nivel tehnic oţelarii au fost mult peste adversarii lor, jocul a suferit foarte mult la capitole precum relaţii de joc, angajament sau lucru în echipă. Practic, elevii lui Damian Băncilă s-au prezentat mai mult ca 11 jucători şi mai puţin ca o echipă. Driblingurile în exces, lipsa paselor din prima, precum şi o nefirească teamă de a ataca direct poarta adversă au făcut ca un meci simplu să devină complicat.
Cu toate acestea prima parte a fost dominată clar de oţelari la capitolul ocazii. Prima oportunitate s-a ivit în minutul 9, atunci când Muscă a primit o pasă la 20 de metri, a preluat însă a şutat în braţele goalkeeperului advers, dintr-o poziţie foarte bună.
Oaspeţii au replicat în minutul 18, la singura minge cu adevărat periculoasă expediată în primele 45 de minute, însă Udeanu a prins şutul puternic trimis din unghi.
Un minut mai târziu Muscă a luat o acţiune pe cont propriu, aşa cum s-a întâmplat de foarte multe ori cu oţelarii în acest meci, şi a finalizat acţiunea cu un şut de la marginea careului, la colţul scurt, prins din nou de portar.
Deschiderea scorului a avut loc în minutul 20, atunci când Cosmin Stoian a obţinut o lovitură de colţ. Tot el a executat în careu, de unde Muscă a reluat acrobatic, din cădere, mingea oprindu-se în plasă cu toată opoziţia portarului.
Lucrurile păreau să meargă în direcţia dorită, mai ales că Stoian a trimis periculos din lovitură liberă, de la 20 de metri, portarul fiind nevoit să boxeze în lateral(25).
Totuşi, pe contraatac oaspeţii au fost blocaţi în ultimul moment de Sălăgeanu la o acţiune periculoasă care a scos în evidenţă anumite slăbiciuni defensive(33).
De altfel, aceasta a fost şi ultima acţiune notabilă a primei părţi, oţelarii mulţumindu-se cu (foarte) puţin.
Partea secundă a început foarte rău pentru roş-alb-albaştri, aceştia acceptând dominarea oaspeţilor care au ieşit curajos la joc. În minutul 49 aceştia au avut şi o bună oportunitate de a marca, la un şut puternic de la marginea careului mare, respins destul de greu de Udeanu.
Ba mai mult, în minutul 63, la o lovitură liberă dintr-un unghi foarte închis(un fel de corner mai scurt) oaspeţii au trimis direct spre vinclul colţului lung, mingea trecând la foarte mică distanţă de bară.
Treziţi din reverie, jucătorii Oţelului au ratat la rândul lor o mare ocazie în minutul 69. Muscă a luat o nouă acţiune pe cont propriu, a şutat foarte puternic de la 23 de metri, spre vinclul colţului scurt, însă portarul Bucovinei s-a întins şi a reuşit să respingă în corner.
În minutul 75 Ruben Silvestre a ratat la rându-i, şutul din colţul careului mic fiind prea slab pentru a-l învinge pe goalkeeperul sucevean.
Ar fi trebuit să fie 2-0 în minutul 79, atunci când Stoian a ajuns complet nemarcat în faţa portarului advers dar a preferat o centrare pentru un coechipier aflat in ofsaid.
În cele din urmă Oţelul s-a desprins, foarte târziu, în minutul 85. Alexandru Vasile a centrat perfect în careu iar Silvestre, complet nemarcat, a trimis cu capul la colţul lung.
Putea fi chiar 3-0 pe final, Bahnaşu primind la marginea careului mare, a urmat preluarea, dribbling scurt care a scos un fundaş din joc şi un şut la firul ierbii, însă portarul oaspeţilor a reţinut în 2 timpi.
Rezultatul final, deşi satisfăcător, a venit în urma unui joc deloc convingător, semn că mai e cale lungă până la obiectivul vizat. Echipa noastră se află pe primul loc, însă a întâlnit adversari mai mult decât accesibili şi a smuls cu greu un egal în faţa singurului oponent mai puternic, CSM Focsani. Nu trebuie trecut cu vederea nici faptul că nu am jucat decât o partidă în deplasare, toate cele 3 victorii fiind obţinute pe teren propriu.
Urmează deplasarea de la Darabani, acolo unde echipa locală, deşi aflată tot în partea de jos a clasamentului, cu siguranţă ne va pune mari probleme.
Oţelul: Udeanu – Vasile, Gîţă, Sălăgeanu©, Sevastian – Chebac, David, Crihană, Stoian, Silvestre – Muscă. Rezerve: Vlasie, Maftei, Perju, Oprea, Cârjan, Bahnaşu, Chiriac. Antrenor: Damian Băncilă
Comentarii   
  •  
  •  

#1 mrs » 17-09-2017 11:26

Echipa nu a jucat bine, asta este clar, sa speram ca in meciurile urmatoare baietii o sa fie mai atenti si nu o sa le mai faca cadouri adversarilor. Valoarea individuala exista, dar fiecare vrea sa ia actiunile pe cont propriu ( mai ales Ruben SIlvestre care a reusit sa exaspereze pe alocuri publicul galatean prin tinutul excesiv de mingi si driblinguri ineficiente). Forza Otelul!

mrs

  •  
  •  

#2 geo007ro » 18-09-2017 21:34

Mie mi se pare că portughezul a fost printre cei mai buni. L-a facut vraiste pe baiatul ala de pe partea lui.

geo007ro

  •  
  •  

#3 Bada » 20-09-2017 18:59

Silvestre a demonstrat ca are tehnica foarte buna pentru nivelul asta, viteza foarte buna, dar este si extrem de individualist.

Bada

Login sau crează cont pentru a comenta              |