STIRI Liga I Victorie clară la Valea Mărului

Oţelul a revenit pe primul locOţelul a revenit pe primul locAvântul Valea Mărului – SC Oţelul Galaţi 1-4(1-2)

Oţelul a revenit pe primul loc în clasament după ce a profitat de pasul greşit al celor de la Hărman şi a câştigat cu 4-1, în deplasare, la Valea Mărului. Disputat pe o vreme total nepotrivită pentru o competiţie sportivă în aer liber, cu ploaie sâcâitoare, frig şi vânt, meciul a fost de bun augur pentru oţelari, aceştia profitând de gazonul cu drenaj foarte bun al gazdelor, care le-a permis să combine în viteză.
Jucătorii antrenaţi de Damian Băncilă au avut cea mai bună prestaţie de până acum şi au câştigat la un scor care nu lasă prea mult spaţiu de comentarii, e drept, în faţa unui adversar care nu se regăseşte în acest debut de campionat.
Roş-alb-albaştrii au controlat meciul de la un capăt la celălalt şi ar fi putut marca încă din primele minute, atunci când un şut deviat, trimis de la peste 30 de metri, a lovit bara transversală. După alte două ocazii bune, câte una la fiecare poartă, John Ibeh, poreclit de unii Neculai, a marcat cu un şut plasat de la marginea careului mare(13).
Replica gazdelor nu a întarziat prea mult, aceştia egalâng cu un şut la firul ierbii, de la 16 metri, numai 5 minute mai târziu(18).
Scorul pauzei a fost stabilit încă de la juumătatea primei părţi, atunci când, în urma unui atac prelungit bine purtat, oţelarii au marcat prin Muscă, rămas singur cu portarul după o pasă foarte bună de la Ibeh.
Partea secundă i-a găsit pe oaspeţi aşteptând greşelile adversarilor pentru a se desprinde, greşeli care au fost decisive în ultimele 20 minute, atunci când s-a mai marcat de două ori.
În minutul 80 Cosmin Stoian a primit mingea de la Ibeh, a fost blocat în primă fază dar al doilea şut, de la marginea careului, nu a mai putut fi oprit nici măcar de goalkeeperul Avântului(70).
Cireaşa de pe tort a fost pusă de Silvestre, servit la 20 de metri de Stoian, portughezul a intrat în careu şi a şutat de la 14 metri iar mingea a întrat în poartă după ce a lovit ambele bare laterale(80).
Partida de la Valea Mărului a reprezentat şi o premieră din punct de vedere statistic, favoriţii noştri fiind la prima victorie în deplasare şi la primele goluri marcate în prima repriză la un meci în deplasare.
Etapa următoare Oţelul va juca pe teren propriu, împotriva celor de la KSE Tg. Secuiesc, tocmai cei care i-au înfrânt pe cei de la Hărman etapa aceasta, motiv de atenţie suplimentară din partea nostră.
Oţelul: Udeanu – Vasile, Ilie (cpt), Gîță, Manău – Chiriac (Crihană 82), Itoafa – Bârlădeanu (Codreanu 87), Ibeh (Bahnașu 76), Stoian – Muscă (Silvestre 78). Antrenor: Damian Băncilă
Login sau crează cont pentru a comenta              |