STIRI Liga I Prima înfrângere și șah-mat la antrenor

Şah-mat la Damian BănciilăŞah-mat la Damian BănciilăCSM Roman – SC Oţelul Galaţi 2-1(1-0)

Al 9-lea meci disputat de Oțelul în acest sezon a reprezentat și prima înfrângere. La Roman oțelarii au prezentat aceeași partitură prăfuită din meciurile precedente. Jocul lipsit de viziune, în care improvizatiile au jucat un rol foarte important, nu doar că a dezamăgit dar a și dus la o înfrângere, neașteptată pentru unii, mai mult decât anticipată de alții.
La pauză a fost 1-0, gazfele marcând prin Cosmin Ţapu, în urma unei erori defensive, din apropierea creului mic(32). Trebuie spus, totusi, că și roș-alb-albaștrii ar fi putut marca însă nu au reușit să modifice scorul până la pauză.
 Nici partea a doua n-a fost de mai bun augur. Scorul a devenit 2-0, după ce Ţapu a realizat dubla în minutul 55, și ar fi putut fi chiar 3-0, dacă mingea șutată de un romașcan n-ar fi lovit doar transversală porții aparate de Udeanu. Cu un sfert de oră înainte de final, așa cum ne-am obișnuit, Gîță a marcat cu capul în urma unei lovituri libere. Deși au forțat pe final, jucătorii antrenați de Damian Băncilă au avut execuții insuficient de bune pentru a-l mai depăși măcar o dată pe goalkeeperul advers.
Rezultatul negativ, venit să dubleze evoluțiile nesatisfăcătoare din acest sezon, a dus la despărțirea de antrenorul Damian Băncilă. Deși susținut în continuare de o parte dintre suporteri care, pe bună dreptate, calitatea unora dintre jucătorii veniți în această vară, lotul actual nefiind gândit de proaspăt fostul antrenor, acesta a fost demis în urma nemulțumirii manifestate de o majoritate covârșitoare a suporterilor Oțelului. Aceștia din urmă îi reproșează, la fel de justificat, alegerile făcute în ceea ce privește primul 11, prin care a dat deoparte unii jucători văzuți ca valoroși și a apelat la prea multe improvizații ineficiente, și schimbările efectuate în timpul jocurilor, incapacitatea de a forma un grup unit, disciplinat tactic, și faptul că nu pare a se fi impus în fața jucătorilor, vezi jocul prestat cu om în plus împotriva celor de la KSE. 
În plus, Oţelul a întâlnit până acum doar două echipe candidate la primele 6 locuri în clasament, confruntări din care a obţinut doar un punct, în urma unui gol marcat în prelungiri. Dacă s-au pierdut puncte cu Sănătatea Darabani şi KSE Tg. Secuiesc oare cum s-ar fi descurcat oţelarii împotriva celor de la Hărman, Miercurea Ciuc, Sporting Lieşti, Râşnov sau liderul neînfrânt Aerostar Bacău
 Rămâne de văzut cine îl va înlocui pe Damian Băncilă și dacă va fi capabil să atingă obiectivul promovării fixat la începutul sezonului. Cert este că sâmbătă, 28octombrie, Oţelul va avea un derby cu miză imensă, acasă, împotriva celor de la Miercurea Ciuc. Şi da, aportul publicului s-ar putea dovedi decisive de această dată.
Comentarii   
  •  
  •  

#1 geo007ro » 23-10-2017 21:29

În cadrul Galei Comunității Gălățene, am înscris proiectul nostru de suflet, ASC Oțelul Galați. Haideți să îl votăm și să ducem vestea mai departe. Este usor de votat. Succes! Hai Oțelul! ascotelul.ro/.../

geo007ro

  •  
  •  

#2 geo007ro » 23-10-2017 21:37

;-)

geo007ro

Login sau crează cont pentru a comenta              |