STIRI Stadion “Ar fi păcat ca stadionul Oțelul să ajungă ca Ancora”

Stadionul OtelulStadionul OtelulLa Lider Sportiv, de la Radio ProFM LiderFM, Ilie Hagioglu a vorbit despre cumpărarea Stadionului ”Oțelul” de către Primăria Municipiului Galați de la Combinat:

”Ar fi un mare păcat ca stadionul ”Oțelul” să ajungă în situația stadionului ”Ancora”. Sper că oamenii din Primărie și din Consiliul Local vor înțelege să cumpere stadionul ”Oțelul”. Combinatul nu mai este interesat de stadion. Gazonul de acolo este montat pe nisip și are mare nevoie de apă, ar fi păcat să se piardă și acest teren. Cei din Primărie au alocat sume să se refacă gazonul și pista de atletism de pe stadionul ”Dunărea”. Pentru asta este nevoie de 5-6 luni în care nu se va putea juca pe stadionul ”Dunărea”. Stadionul ”Oțelul” satisface toate condițiile pentru disputarea meciurilor. Plus de asta ar rămâne și bucuria gălățenilor să vadă meciuri pe stadionul ”Oțelul”. Nu știu detalii despre preț. Stadionul are dotări, îndeplinește condițiile să se dispute meciuri de Liga I. Sper să se găsească înțelegere la Primărie și la Combinat iar stadionul să fie preluat de Primărie”, a spus Ilie Hagioglu.

www.sportgalati.com

Comentarii   
  •  
  •  

#1 DanielT » 09-02-2016 11:39

"NICOLAE BURCEA, legenda Otelului".....o carte exceptionala despre un om exceptional "In al doilea an cu Otelul in Divizia A, Burcea a fost cel mai bun jucator din campionat, conform notelor oferite de cronicarii vremurilor. In urma lui s-au aflat fotbalisti precum Gheorghe Hagi, Victor Piturca, Mihaescu, Ciurea sau Pena."
Chiar nu cunosteam faptul asta. Eram copil pe vremea aia si aveam mari emotii cand tatal meu ma ducea la primele meciuri ale Otelului. Atunci se considera ca nu esti un adevarat barbat daca nu mergi pe stadion la un meci de fotbal astfel ca era o mare mandrie pentru mine ca la 6-7 ani sa fiu acolo printre "oamenii mari". Tatal meu ma ducea atunci atat la meciurile echipei fanion Dunarea CSU pe stadionul Dunarea cat si la meciurile echipei a doua a Galatiului, Otelul pe stadionul care ii poarta si acum numele. Nu stiu de ce dar eu eram mai bucuros cand mergeam sa vad Otelul. Copil fiind ma atragea mai mult micul si cochetul stadion din Tiglina 3 si imi placeau la nebunie tricourile alea rosii care iti luau ochii combinate cu pantalonii negri ca taunele iar pe piept scria cu litere mari CSG. Sunt unele lucruri care nu poti sa le uiti niciodata. In anii care au urmat eram impresionat de statura si maretia lui Anghelinei si plictiseam lumea cu intrebarea de ce seamana asa mult Nicolae Burcea cu Marius Stan. La meciuri eram atent la zecile de mii de galateni care umpleau tribunele si mai putin la jocul echipei iar in anul cand Otelul a promovat pentru prima data in Divizia A tin minte ca se dadeau goluri pe stadionul Otelul ca la handbal. Din statistici am citit acum ca Otelul a marcat in tot campionatul 1985-1986 exact 86 de goluri iar echipa de pe locul doi abia a reusit sa marcheze 48. Cum sa nu dai asa multe goluri cu un mijlocas ca Nae Burcea? Era briliantul intr-o echipa in care jucau Calugaru, Anghelinei, Antohi, Vaiscovici, Marius Stan, Gelu Popescu, Hanghiuc, Stamate, Rotaru sau Costica Lala.
+2

DanielT

Login sau crează cont pentru a comenta              |