FOTO Marian BrailescuFOTO Marian BrailescuÎn prima etapă intermediară pe 2016, Oţelul întâlneşte pe ACS Berceni, iar partida se va disputa din nou pe Stadionul “Dunărea”, un teren care nu îi avantajează deloc pe tinerii noştri, obişnuiţi să joace fotbal adevărat şi nu să se lupte în nămol cu adversari mult mai puternici din punct de vedere fizic. Cu toate acestea, adolescenţii oţelari vor trage cu dinţii pentru fiecare metru de pământ, apărând astfel onoarea clubului roş-alb-albastru, alături de cele câteva sute de suporteri rămaşi fideli celei mai titrare echipe din Moldova.

Oţelul joacă aşadar acasă cu ACS Berceni, echipă care visează la play-off de pe locul 8 pe care-l ocupă momentan, aflându-se la doar 3 puncte de acest obiectiv. De partea cealaltă, oţelarii sunt în continuare pe locul 12, penultimul, având doar 3 puncte avans faţă de Ceahlăul Piatra Neamţ, echipă care, dacă va recupera acest ecart, ne va trimite în Liga a III-a încă din luna aprilie!
Dacă formaţia noastră a început anul cu două înfrângeri la zero, ilfovenii au câştigat ambele partide oficiale disputate în 2016, contra a două echipe din Moldova: Rapid CFR Suceava şi Sport Club Bacău. Astfel, cei din     Berceni vin la Galaţi cu moralul ridicat şi beneficiind bineînţeles şi de aportul unor jucători cu mare experienţă chiar şi la nivelul Ligii I. Totuşi, când vine vorba de palmares, singura întâlnire directă între cele două echipe a avut loc în tur, când ilfovenii s-au impus cu 3-2, după ce au avut 3-0. Atunci a ieşit la rampă Alexandru Avram, jucător care între timp a fost gonit din lotul oţelar, pe motiv că nu şi-ar fi rezolvat problema cu kilogramele în plus.
Partida de azi va fi arbitrată de o brigadă din Bucureşti, cu Marian Pană la centru. El va fi ajutat la cele două margini de arbitrii asistenţi Mihăiţă Necula şi Dragoş Baluna, în timp ce rezervă va fi Adrian Frăţilă din Vadu Paşii. Observator al brigăzii de arbitri va fi Gheorghe Moise (Bucureşti), în timp ce de buna organizare a partidei se va ocupa Viorel Leşeanu din Giurgiu.
Ar mai fi de spus că intrarea la acest meci va fi din nou liberă, iar cei care doresc să ajute clubul nostru o pot face achiziţionând diferite produse promoţionale sau programe de meci, de la poarta Stadionului “Dunărea”, prin intermediul suporterilor care le pun în vânzare acolo.

ECHIPE PROBABILE:
Oţelul: Bordieanu - Oprea, Iorguş, Maftei, Ciurea - Chiriac, Codreanu - Istrate, Sefer, Blănaru (Toma) - Perju.
ACS Berceni: Stoian - E.Nicu, Fîşie, M.Rusu, A.Radu – Pădureţu, Ettien, Cană, Al.Pătraşcu, M.Neagu - L.Dobre,

DECLARAȚII ÎNAINTE DE MECI:
Stelian Bordieanu: “E mare păcat că s-a ajuns aici. Până la urmă, jucătorii noştri sunt copiii Galaţiului, copii care s-au apucat de fotbal visând să ajungă să joace în prima echipă a Oţelului, pe Stadionul Oţelul. Acum, când ar fi avut această ocazie, iată că nu se poate. Totodată, este şi un impediment concret pentru acest meci. Pe de o parte, jucătorii noştri sunt obişnuiţi pe teren bun, iar pe de alta un astfel de teren, cum e Dunărea, avantajează jocul mai în forţă, capitol la care copiii noştri nu au cum să fie superiori, dimpotrivă, ţinând cont fie şi numai de vârstă.”

Marian Rada (antrenor ACS Berceni): „Lipsurile financiare ne-au făcut să ne pregătim la Râşnov în pauza de iarnă, n-am putut să plecăm nicăieri, dar se pare că ne-a priit acel cantonament, cu antrenamente pe terenuri moi, cu zăpadă. Aşadar avem o pregătire fizică foarte bună şi de aceea controlăm jocurile de la început până la sfârşit în acest an. Avem multe situaţii de a marca. Într-adevăr ne-am şi întărit la nivelul lotului, iar transferurile efectuate în intersezon şi-au văzut utilitatea, cu jucători care au evoluat în Liga I, precum Paulinho, Rusu sau Cristian Cristea. Se vede un evident plus de maturitate al echipei noastre, una foarte experimentată. Avem şi o motivaţie în plus să ajungem în play-off, deoarece astfel vom elimina deplasările lungi, cum ar fi Suceava, Pojorâta, etc. În play-off am avea Rapid, Clinceni, Călăraşi sau Constanţa, echipe din oraşe apropiate Bucureştiului, iar astfel cheltuielile echipei ar fi mai mici.”