STIRI Stadion Baza Ancora distrusă. Proprietara a turnat ciment peste gazon!

Baza Ancora ar putea deveni amintire la doar cativa ani de cand a fost construitaBaza Ancora ar putea deveni amintire la doar cativa ani de cand a fost construitaCristiana Valmas a venit în această dimineață la Baza Sportivă “Zoltan David”, însoțită de Jandarmerie, executor judecătoresc şi de câţiva muncitori şi a îngrădit deja zona de gazon deţinută de aceasta, folosindu-se ţăruşi. Avocatul proprietarei a declarat senin că s-ar putea turna ciment peste gazonul terenului, ceea ce înseamnă ca arena care a costat peste 1 milion de euro va fi ruinată! Reprezentantul proprietarei bazei a declarat că nu mai există cale de înţelegere cu Oţelul Galaţi.   

Dinu Cezar (avocatul Cristianei Valmas): “Se pune în executare o hotărâre  judecătorească. Doamna Valmas este proprietara acestui teren şi de aceea se ajunge la această situaţie de a turna ciment aici, de a face o îngrădire mai solidă. S-a mai încercat o executare judecătorească acum vreo 2 ani, s-au bătut câţiva ţăruşi, după care au fost scoşi. Astfel încât au urmat alţi doi ani de procese, iar acum urmează o îngrădire mai serioasă. Familia doamnei Valmas a revendicat 2280 de metri pătraţi, începând de aici, de pe teren, şi până la baza taluzului, până la mal. Acest teren poate fi folosit pentru fotbal, pentru copii, pentru cine vrea să se joace, pentru cine vrea să se recreeze, dar nu de către clubul Oţelul! Avem un proces pornit împotriva Şantierului Damen iniţial, iar împotriva clubului Oţelul începând din 2006. Oţelul Galaţi a cumpărat dreptul litigios, deşi ştia că e un teren pe care există riscul să-l piardă. Ei nu au făcut nicio ofertă să-l cumpere sau să-l închirieze. Pur şi simplu n-au fost decât şuturi în fund. Terenul a intrat în proprietatea statului fără niciun fel de forme legale. În 1991 a fost o Hotărâre de Guvern care a transformat fostele întreprinderi de stat în societăţi comerciale, care prevedea ca fiecare societate care are bunuri materiale să rămână cu ele. Li s-a emis un certificat de proprietate. Ăsta a fost titlul de proprietate al celor de la Damen. Nu s-a făcut o ofertă de cumpărare a terenului până acum. Până la acest moment au fost doar vorbe. Au zis să discutăm, să ne înţelegem, dar nu au avansat nicio sumă. Nu au zis vă dau un leu sau un milion de lei. Oricum nu se poate face vânzare, pentru că în 2007, în cursul procesului, acea tribună figura ca tribună metalică provizorie care putea fi demontată uşor. La momentul la care s-a trecut de la un proprietar la altul, ea devenit construcţie. Ceea ce înseamnă că, la acest moment, proprietarul trebuie să obţină demolarea bucăţii respective. Ce înseamnă asta? Un alt proces împotriva Oţelului! De asemenea, s-a încercat intabularea în cartea funciară, dar răspunsul a fost că nu se poate pentru că există o construcţie, adică acea tribună. În 2008, când Oţelul închiriase de la Damen acest teren s-a apucat de făcut îmbunătăţiri. Tot atunci cei de la Oţelul au fost notificaţi că există un dosar pe rol şi că urmează ca terenul să fie revendicat. Cu toate acestea, Oţelul a continuat cu îmbunătăţirile! Deci nu se mai poate vorbi de bunăcredinţă din partea Oţelului Galaţi. Mai mult decât atât, acum a venit noul administrator judiciar (N.R. Bojincă), care ne-a pus în vedere că nu putem face nimic aici, pentru că nu putem intabula terenul şi asta este viaţa! Asta a fost toată povestea.”

Comentarii   
 •  
 •  

#1 brilleryeux » 17-07-2015 13:02

Dc nu se ia gazonul de pe ancora pentru a fi pus pe dunarea ? Chiar si fara drenaj cred ca s-ar putea juca un an in b...
+2

brilleryeux

 •  
 •  

#2 Alexandru C. » 17-07-2015 13:04

Citez pe brilleryeux:
Dc nu se ia gazonul de pe ancora pentru a fi pus pe dunarea ? Chiar si fara drenaj cred ca s-ar putea juca un an in b...


Pentru ca Stan are mare grija ca aceasta echipa sa dispara de tot din acest oras pentru a face loc clonei lui. Probabil ca acea femeie din Grecia este pe felie cu primarul cap de minge.
+1

Alexandru C.

 •  
 •  

#3 alexz » 17-07-2015 13:22

Este clar ca ce se intampla acum este cusut cu ata alba. Exista mai multe legi care spun diverse chestii, de exemplu : nu poti vinde un teren sau o proprietate daca nu e libera de sarcini(deci cum a preluat Otelul terenul de la Damen?), nu poti schimba destinatia unui teren de sport decat daca construiesti altul in alta parte(dar la noi se poate, vezi cazul Billa din Micro 39, fostul teren IMH). Deci e clar ca exista interese ... Pana atunci ... Forza Otelul!!!
+2

alexz

 •  
 •  

#4 Myhay20 » 17-07-2015 13:37

Dar nu exista o lege a terenurilor sportive?
+2

Myhay20

 •  
 •  

#5 Leviathan » 17-07-2015 14:43

La noi ca la nimeni, si nu de azi de ieri, zici galati si iti provoaca sila, iar ne facem de kkt in toata tara, tot ce s-a intamplat in perioada adamescu cu otelul este o rusine si o pata neagra pt club, conducere, suporteri, etc; ce drq sa faca aceasta "echipa" fratilor? nicio luna nu le dau in liga a2a, n-ai cum, n-ai cu ce. Odata cu plecarea lui stan DAR si cu venirea lui adamescu, s-a ales praful.
+2

Leviathan

 •  
 •  

#6 viorel21 » 17-07-2015 16:08

Mda.. Suna a blat cu primarul !! :-?

viorel21

 •  
 •  

#7 lucigl » 17-07-2015 16:48

ce i-as mai umfla botul acestei Cristiana Valmas . poate imi indeplineste cineva dorinta
+1

lucigl

 •  
 •  

#8 mootoo » 17-07-2015 16:55

ingradirea s-a facut cu autorizatie de construire?
+1

mootoo

 •  
 •  

#9 Galati1964 » 17-07-2015 20:53

Stan se chinuie degeaba sa distruga Otelul. A alungat echipa de pe stadion , acum si de pe Ancora. El nu isi da seama ca facand atat rau echipei , isi pune in cap niste suporteri care nu o sa il uite si nici nu o sa il ierte pt. ce face.
+1

Galati1964

 •  
 •  

#10 granata » 17-07-2015 21:21

Revoltator!!Nesimtir ea nu mai are limite..multumim autoritatilor galatene de rahat..
+1

granata

 •  
 •  

#11 granata » 17-07-2015 21:23

Citez pe Galati1964:
Stan se chinuie degeaba sa distruga Otelul. A alungat echipa de pe stadion , acum si de pe Ancora. El nu isi da seama ca facand atat rau echipei , isi pune in cap niste suporteri care nu o sa il uite si nici nu o sa il ierte pt. ce face.

Stan are nevoie din nou de o jucarie electorala..
+1

granata

 •  
 •  

#12 vitzamina » 17-07-2015 22:11

Cine mai are semne de întrebare legate de implicarea primarului, incepe sa miroasă a prost.
Devine din ce in ce mai clar, iar nesimtirea il face sa renunte si la subtilitati. Păcat, unii chiar au crezut în el.

vitzamina

 •  
 •  

#13 d1abl089 » 17-07-2015 23:35

Marius Stan nu are nici o implicare in tot ce se întâmplă cu stadionul ancora. Problema cu aceasta doamna e veche, se stia ca aici se va ajunge. Acum aproximativ 2 ani s-a efectuat prima punere in posesie la care am participat si eu, de atunci si pana acum au avut timp cei din conducere sa rezolve problema. Intenția proprietarei este de a construi o piata acolo. Partea si mai proasta e ca nu ea e singura care revendica acel teren, nu e exclus ca peste ceva timp sa mai vina cine sa isi traga un gard pe teren.
Problema care ar trebui pusă e cum de s-a retrocedat acest teren si de ce el a devenit tentant dupa ce s-au făcut anumite investitii.

d1abl089

 •  
 •  

#14 marvasmar » 18-07-2015 11:41

Din ce imi aduc aminte, Marius Stan era cel care conducea clubul atunci când s-a luat acest teren. Are vreo implicare sau nu, d1abl089?

marvasmar

 •  
 •  

#15 katalinkostel » 18-07-2015 13:21

Pacat ca nu mai pot posta, datorita strigatelor de durere si asta pentru ca prostia doare rau pe aici.....cat de penibili sunteti unii.... :cry:
−3

katalinkostel

 •  
 •  

#16 d1abl089 » 18-07-2015 16:30

Citez pe marvasmar:
Din ce imi aduc aminte, Marius Stan era cel care conducea clubul atunci când s-a luat acest teren. Are vreo implicare sau nu, d1abl089?

Baza inițial a fost cumparata de o persoana fizica după care a ajuns in patrimoniul clubului. Inca de atunci era inscris un litigiu in cartea funciara a imobilului (baza sportiva). Marius Stan nu are nici o implicare nici atunci si nici acum, el într-adevăr era președintele clubului dar nimic mai mult, patron fiind indianul prin combinatul galați . Oricum doamna nu urmărește decât sa se imbogateasca peste noapte. Terenul in sine nu valoreaza foarte mult avand in vedere zona unde este situat, dar avand in vedere ca exista o baza sportiva construita pe el se schimba putin datele. Urmatorul pas ce va fi făcut e demolarea unei parti din tribuna. Pretul cerut de aceasta doamna e imens si nu il va mulțumesc plati nimeni.

d1abl089

Login sau crează cont pentru a comenta              |