Otelul vs Bucovina PojorataOtelul vs Bucovina PojorataDupă un început foarte slab de retur, cu înfrângeri pe linie, care continuă seria proastă începută încă din prima parte a sezonului, ajungându-se la 11 partide fără victorie, Oţelul întâlneşte în această dimineaţă ultimul adversar pe care l-a învins, Bucovina Pojorâta! Cele două echipe sunt şi vecine de clasament, sucevenii aflându-se pe locul 11 cu 11 puncte, în timp ce oţelarii sunt pe 12 cu doar 9 puncte. Aşadar, meciul de azi, este o veritabilă partidă de “6 puncte”.

Echipa din judeţul Suceava rămâne cea mai “exotică” apariţie din acest sezon de eşalon secund, venind dintr-o comună cu nici 3000 de locuitori, adică aproximativ 1% din populaţia Galaţiului! Formaţia din nordul Moldovei a promovat în Liga a II-a în vară.  
După cum am spus, cele două echipe s-au mai întâlnit oficial o singură dată, în turul acestei ediţii de campionat, când formaţia noastră s-a impus cu 2-1, prin golurile marcate de Cîrjan şi Miron, în a doua repriză. De atunci, din luna septembrie a anului current, Oţelul nu a mai învins pe absolut nimeni!
Bucovina Pojorâta este o echipă foarte periculoasă, în special acasă, acolo unde a reuşit să învingă două pretendente la promovare: Farul Constanţa şi Rapid Bucureşti! Terenul pe care se va disputa partida nu este printre cele mai grozave din Liga I, iar dacă luăm în considerare că la Pojorâta ninge de zile bune, atunci tinerii noştri jucători ar trebui să se aştepte la ce e mai rău.
Partida din această dimineaţă va fi arbitrată de Cristian Codrea din Baia Mare. El va fi ajutat la cele două margini de arbitrii asistenţi Iulian Brînză şi Ciprian Iovu (ambii din Botoşani), în timp ce rezervă va fi Denis Creţu, de asemenea din Botoşani. Observator al brigăzii de arbitri va fi Iosif Olah (Sfântu Gheorghe), în timp ce de buna organizare a partidei se va ocupa Daniel Scânteie din Bacău.

ECHIPE PROBABILE:
Bucovina Pojorâta: Pop - Cristescu, Prundean, Patca, Kuruc - Rus, V.Stănescu, Căinari, Juncănaru - Coman, Buhăceanu. Antrenor: Dănuţ Mândrilă
Oţelul: Grecu – Stoian, Cojoc, Codreanu, Asanache – I.Codreanu, R.Stănescu (Tătar) – Diarra, Chipirliu, Miron – Cîrjan. Antrenor Daniel Florea

DECLARAȚII ÎNAINTE DE MECI:
Cristi Munteanu: ”Suntem tâmpiţi, nu e ghinion, e prostie. Să îţi baţi joc de tine, ţinând cont că eşti într-o asemenea situaţie în clasament, ai nevoie de puncte pentru a te salva. Suntem cu toţii nişte proşti, nişte tâmpiţi, nu numai jucătorii, ci şi conducerea. Dacă până acum i-am lăudat, de acum înainte nu o să-i mai menajez. Nu ai voie să ratezi aşa. Suntem echipa cu cele mai multe ocazii şi nu marcăm. Îmi cer scuze faţă de suporteri. Problema nu este că retrogradăm, că mai sunt o grămadă de meciuri şi cu câteva transferuri în iarnă putem urca în clasament, problema este că pierdem.”

Daniel Florea: ”Concluzia e că atunci când nu respecţi fotbalul, nici şansa şi nici norocul nu te mai ajută. Nici nu mai ştiu, cred că este a patra înfrângere pe care o suferim în prelungiri. Sunt jucători care nu mai sunt motivaţi, nu mai sunt mulţumiţi, dar asta nu ne scuză că am pierdut în prelungiri. Fotbalul nu te întreabă dacă este drept sau nu. Nu ştiu de ce ajungem aici, nu pot să-mi răspund singur la această întrebare, de ce pierdem în ultimele minute. O să fac tot posibilul să luăm puncte până la finalul anului, aşa cum am încercat şi astăzi. Nu reuşim să câştigăm, e al 11-lea meci. O să încerc să scot echipa din pasa asta.”

Dănuţ Mândrilă (antrenor Bucovina Pojorâta): “Ţin să-mi felicit jucătorii pentru atitudine şi jocul prestat. Am demonstrat şi în alte ocazii că avem valoare de Liga a II-a şi doar lipsa de experienţă şi neşansa au făcut să nu avem mai multe puncte în momentul de faţă. Doresc însă să vă asigur că ne vom juca şansa până la capăt. I-am urmărit pe cei de la Oţelul în meciul cu Brăila şi cu siguranţă nu va fi un meci uşor, mai ales că terenul va fi unul foarte greu din cauza ninsorilor. Cu siguranţă sunt marcaţi după ce au primit gol în prelungirile unui meci în care au fost mai buni şi de aceea sper să profităm de acest trac psihic. În aceste ultime două meciuri sper să câştigăm cât mai multe puncte, deoarece în caz contrar vom avea o iarnă grea.”