STIRI Liga 2 BUCURIA FOTBALULUI CURAT

FOTO Ionut BadalutaFOTO Ionut BadalutaOțelul Galați – Farul Constanța 2-5(1-2)
Derby în alte vremuri, confruntarea dintre Oțelul și Farul nu a mai beneficiat de tumultul de altă dată, însă spectacolul nu a lipsit. Cu doar vreo 500 de spectatori în tribune, dintre care cam 50 de guvizi alb-albaștri, agitați serios, așa cum îi stă bine peștelui pe uscat, jucătorii celor două formații au fost generoși în ale fotbalului. Cele 7 goluri, două din penalty, alte două bare și multe ocazii ratate, au făcut că frigul să fie mai ușor de suportat.
Junii noștri ne-au oferit cea mai frumoasă oră de joc din acest an, reușind să păstreze echilibrul mult mai mult decât ne-am fi așteptat, marcând două goluri în urma unor acțiuni superbe, respectând astfel îndemnul suporterilor, de a se bucura de fotbal.
Începutul nu a fost deloc de bun augur pentru jucătorii Oțelului, care s-au văzut conduși cu 2-0 încă din minutul 24. Vali Munteanu a deschis scorul din lovitură de pedeapsă, în minutul 16, iar Tigoianu a majorat diferența în minutul 24, cu o lovitură de cap din apropiere.
Se contura un dezastru, însă tinerii roș-alb-albaștri au strâns rândurile, s-au mobilizat şi au redus ecartul numai două minute mai târziu. După o morişcă de pase, Alexandru Perju a fost lansat foarte bine în careu, a driblat portarul advers, însă acesta i-a agăţat piciorul, iar centralul a arătat punctul cu var. Căpitanul Robert Ciurea a fost cel care și-a asumat rolul de executant și nu a greșit, înscriind fără probleme.
Primul gol marcat în 2016 le-a dat aripi oțelarilor, care au început să-și încolţească adversarii. Chiar dacă aceștia au avut două bare, Alexandru Istrate a fost cel care putea restabili egalitatea chiar în prelungirile primei părti, atunci când, servit excelent la marginea careului mare, a preferat un dribling în locul unui șut rapid.
Cu jucători cu experienţă în primele două ligi, precum Vezan, Pătraşcu, Pătulea, Munteanu, Popa, D.Bratu sau Tigoianu, cei de la Farul s-au văzut egalați chiar în debutul reprizei secunde. Perju a primit mingea, a înaintat cu ea la picior, pierzând 2-3 adversari pe drum, și a  plasat balonul la vinclu, cu un șut de la 20-25 de metri, pentru unul dintre cele mai frumoase goluri marcate sezonul acesta în Liga a doua(49’)!
Deși au pus presiune pe adversari în continuare, oțelarii s-au văzut conduși din nou, după ce Vezan a marcat din careul mare, în minutul 56. Treptat, după o oră de joc, lipsei de experienţă i s-a adăugat și capacitatea fizică scăzută a tinerilor noștri, astfel încât oaspeții au reușit să-și impună jocul, marcând de două ori, și fiind blocați în alte 3-4 rânduri de Ștefan Bordieanu. Popa a profitat de o eroare a defensivei noastre, dar şi a portarului și a înscris cu capul(70’), pentru ca Tigoianu să închidă tabela cu un șut din careu, în minutul 85.
Diferența de la final (deși pare mare trebuie pusă în balanţă cu adversarul întâlnit, toate cele 5 goluri fiind marcate de jucători cu experienţă, inclusiv în Liga 1) s-a datorat căderii fizice din ultima jumătate de oră.
Impresia finală a fost una bună, în ciuda scorului înregistrat, iar bucuria celor două goluri, mândria de a vedea niște puști de 15-18 ani care învârt jucători de 25-30 de ani pe toate părţile, nu poate fi ştearsă de nimic. Mai presus de orice rămâne imaginea golului 2, o bijuterie în sine, urmată de bucuria sinceră a unor copii care și-au depăşit condiția de fiecare dată, bucurie pe care au trăit-o în mijlocul suporterilor, așa cum puțini fotbaliști o mai fac.
Urmează partida care, cel mai probabil, va hotărî și clubul retrogradat direct în Liga a 3-a, în deplasare, la Piatra Neamț. Curaj, copii!

Oţelul: Şt.Bordieanu (18 ani) – Oprea (17 ani), Maftei (18 ani), Iorguş (18 ani), Ciurea (20 de ani) – Chiriac (18 ani), I.Codreanu (18 ani) – M.Blănaru (17 ani), Al.Istrate (18 ani) (46’ A.Bordieanu - 15 ani), Fl.Toma (18 ani) (62’ Sefer - 15 ani) – Perju (18 ani).

Farul Constanţa: Negrilă (19 ani) - D. Bratu (26 de ani), V. Munteanu (26 de ani), Fl. Popa (32 de ani), Tigoianu (26 de ani), Zugravu (18 ani), Băjan (20 de ani), Vezan (30 de ani), Fl. Pătraşcu (29 de ani), C. Neagu (24 de ani), Pătulea (31 de ani).

Comentarii   
  •  
  •  

#1 bogdan64 » 19-03-2016 19:29

BRAVO pentru acesti copii minunati, viitorul de aur al Otelului si ai Galatiului! Sper ca acesti copii talentati, care au reusit sa tina in sah o echipa matura o buna perioada de timp sa continue pe acelasi drum. Cu siguranta vor apare si victoriile! FORTA OTELUL!OTELUL NU MOARE!
+3

bogdan64

  •  
  •  

#2 Aruon » 19-03-2016 23:35

Otelul Galati TRAIESTE si asta e important.Nu conteaza ca pierdem,ca suntem pe ultimul/penultmul loc,conteaza ca adunam inca 500 de oameni la stadion si mai ales ca ne disputam meciurile,ca are loc fotbal la Galati.
Chiar si asa cum este acum.
Bravos copii pentru joc si goluri.
+3

Aruon

Login sau crează cont pentru a comenta              |