STIRI Editoriale

Otelarii trebuie sa se trezeasca pana nu e mult prea tarziuÎn Seria I a Ligii II-a, echipa noastră se află pe un loc 12 care nu ne onorează, mai ales dacă ne gândim că anul trecut pe vremea asta eram în prima divizie a fotbalului românesc. Din păcate, problemele financiare acute de la nivelul clubului şi-au pus amprenta şi pe evoluţia mult prea tinerilor jucători “oţelari”. Astfel, formaţia roş-alb-albastră are doar 9 puncte, obţinute din 2 victorii, 3 egaluri şi 8 înfrângeri. Mai apăsător este faptul că Oţelul nu a mai învins pe nimeni din etapa a 4-a, mai exact de pe 19 septembrie, când a câştigat cu 2-1 meciul de acasă cu Bucovina Pojorâta. De atunci lucrurile au mers destul de rău pentru echipa noastră care a mai smuls doar 3 remize albe şi a înscris de doar 3 ori în 9 etape!

Reapare luminita de la capatul tunelului ?Chiar dacă situaţia atârnă de un fir de aţă în ultima vreme, clubul de fotbal fanion al Galaţiului tot mai poate fi salvat, chiar şi acum, în ultimul ceas. Totul depinde de procesul cu ANAF, cel în care Oţelul a contestat datoria de 5 milioane de euro pe care Fiscul i-o impută. Următorul termen în instanţă este 19 octombrie, iar conducătorii clubului nostru speră la o soluţionare favorabilă echipei noastre a cazului, mai ales că acum ne ajută amnistia fiscală, cât şi precedentul Dinamo Bucureşti. Formaţia din capitală a avut un proces asemănător şi a trebuit să plătească în cele din urmă doar 5% din suma cerută iniţial de ANAF, ieşind astfel cu uşurinţă apoi din insolvenţă. Dacă Oţelul va primi o sentinţă asemănătoare, atunci formaţia noastră ar putea scăpa de aproape 5 milioane de euro din datorii şi s-ar putea vorbi altfel despre salvarea clubului roş-alb-albastru, putându-se realiza mult mai uşor un plan de reorganizare pentru insolvenţă. Câştigarea contestaţiei procesului cu Fiscul este aşadar cheia portiţei noastre de salvare, deoarece apoi formaţia noastră ar urma să rămână cu doar aproximativ 10% din datoriile actuale!

Galateni, nu abandonati Otelul !În doar 4 ani de la cea mai mare performanţă fotbalistică din regiunea Moldovei - câştigarea campionatului de către Oţelul din Galaţi - formaţia noastră a ajuns o “Cenuşăreasă” a sportului-rege românesc. Decăderea fotbalului gălăţean a fost la fel de bruscă ca şi urcarea neaşteptată pe culmile gloriei în 2011, atunci când s-a produs poate cea mai mare surpriză din istoria primei divizii din România. Acum, în 2015, Oţelul se vede nevoită să o ia de la zero, cu un lot format în majoritate din copii, fără bani, în insolvenţă, fără sprijin de nicăieri, iar noi, suporterii, am ajuns să ne bucurăm de faptul că măcar jucăm acasă, în Galaţi, şi nu pe la Slobozia, unde am fost atât de aproape să fim exilaţi.

Generatia care a crescut visand, si-a trait visul si apoi l-a vazut spulberatAstăzi vom lăsa puţin în plan secund Oţelul Galaţi, echipa în jurul căreia unii dintre noi şi-au planificat poate chiar întreaga viaţă de până acum. Astăzi voi vorbi despre cei care au crescut de mici lângă Oţelul, despre cei care poate s-au format ca oameni în jurul idolilor din teren. Astăzi voi vorbi despre una dintre cele mai interesante generaţii de suporteri pe care i-a avut şi îi are încă Oţelul şi despre motivele pentru care aceştia nu ar accepta niciodată să susţină altă echipă decât cea pe care o iubesc, până la moarte, indiferent de situaţia în care a ajuns acum…

Şi voi mai încerca ceva. Pornind de la sloganul de multe ori discutabil - “Oţelul suntem noi” – să vedem dacă putem cuantifica importanţa fanilor în ultimii 30 de ani de existenţă ai echipei şi să vedem cât adevăr există în scandarea mai sus menţionată.
Să începem...

Avem acelasi sange si frati vom fi...A sosit un moment despre care am sperat că nu voi fi nevoit să scriu niciodată... Suporterii oţelari, o masă foarte dragă mie, indiferent de inerentele diferenţe de opinie dintre indivizi şi de divizările nelalocul lor, s-au împărţit acum - poate definitiv - în două tabere. Este neclar la acest moment care grup are mai mulţi susţinători şi nici măcar nu e important acest lucru... Ce este important, sau grav aş putea spune, este faptul că divizarea a avut loc. Scurt şi la obiect! Dintr-un singur foc. Apariţia pe tapet a clonei (cu toate că risc să supăr anumite persoane, deocamdată este doar o clonă!) a formaţiei care se vrea a fi “noul Oţelul” – ACS Oţelul Metalosport Galaţi – a trasat o linie imaginară între două grupuri de oameni care până mai ieri formau un tot unitar şi aveau acelaşi ideal – să susţină Oţelul.

Otelul suntem noiBună ziua, dragi oțelari. Este o perioadă lungă de când nu am mai scris adresându-mă tuturor. Am considerat că fiind departe de țară, nu-mi permit să vă adresez tuturor mesaje de “uniune”, iar eu să nu fiu prezent. Am urmărit meciurile atât cât conexiunea internetului mi-a permis. Oțelul a fost o echipă bună spre final și atât.

foto arhivaNoapte de iunie, banchet, muzică şi cam tot ce şi-ar putea dori orice om normal. Dar tu nu eşti om normal. Tu eşti oţelar şi asta te face special. Toţi se distrează, dansează... tu nu. Pe la 12-1 te mai apucă şi o stare de somnolenţă. Cei din jur observă şi te întreabă ce-i cu tine. Toată seara ai stat abătut. Le răspunzi, zâmbind amar, că eşti doar obosit. E greu să le spui adevărul. Nu ar înţelege şi ar zice că eşti nebun.

Captura DigisportCât durează un minut? Ați putea să puneți această întrebare în orice colț din lume şi ați obține, în diferite limbi, același răspuns: un minut durează fără îndoială 60 de secunde. Oriunde! Dar nu sâmbăta trecută la Galați… Pe malul Dunării, pe data de 23 mai, un minut a durat 24 de ani!

sursa foto: digisport.roUn copil cu tatăl său mergeau de mână pe stradă, iar fiul observă un cortegiu funerar. Îşi întreabă părintele unde îl duc pe mort, iar tatăl îi răspunde: “Acolo unde nu este nici soare, nici apă, nici căldură”. La care copilul spune: “Atunci de bună seamă că-l duc la noi acasă!”

A fost odata, acum trebuie sa o luam de la ZEROE târziu, e noapte. Obosit, încerc să adorm. Un gând mă macină, nu mă lasă să-mi urmez cursul liniștit și firesc al nopții.

Mai multe articole..

Pagina 2 din 13

2
Login sau crează cont pentru a comenta              |