STIRI Editoriale

Alex TudorieOțelul Galați şi-a permis întotdeauna luxul de a se lăuda cu jucători talentați, crescuți aici, educați aici și aclamați aici. Ne-o dovedește istoria de 50 de ani și legendele care ne-au încărcat cu emoții la fiecare meci, fiecare atingere de balon, fiecare fault sau gol. S-au născut astfel mulți titani de oțel și i-ar fi greu oricui să aleagă titanul suprem. Dar istoria ne-a dus, așa cum se întâmplă în viață, de la agonie la extaz și înapoi la agonie. Totuşi, momentele critice scot oameni în față.

2014 a fost un an ingrozitor, dar suporterii coeziunea dintre suporteri si echipa nu s-a pierdut in totalitate După ce, la sfârșitul anului 2013, Judecătoria București aprobase planul de reorganizare al clubului nostru, Oțelul a intrat în anul 2014 aflată pe poziția a 14-a a clasamentului, primul loc care asigura la acea vreme rămânerea în Liga I.  

Asta vad otelarii cel mai des in fata ochilorRândurile următoare sunt pentru ochii indiferenţi ai celor din Comisia Centrală a Arbitrilor, cât şi pentru miopii care în trecut primiseră porecla de “cavaleri ai fluierului”, distincţie neoficială pe care arbitrii din ziua de azi cu siguranţă nu o mai merită.

DBLa ora publicării articolului e posibil să aflăm că Oţelul nu mai există. Sau că şi-a dat afară toţi jucătorii, ori că totul s-a schimbat radical şi sunt din nou bani şi gânduri de performanţă. Nimic nu mai e sigur aici. Totul poate fi sucit de la un minut la altul. Totuşi, până la noi veşti, să le luăm pe rând.

Jocurile Foamei - varianta Otelul GalatiNu e nicio noutate în știrile care ne anunță, pe zi ce trece, despre criza care se accentuează la Oțelul. Până la urmă, într-o țară condusă de niște hoți ordinari, doar asta putea fi soarta unei echipe care a câștigat bani cu nemiluita, într-un interval foarte scurt de timp. E foarte trist că am ajuns aici, deși, așa cum spuneam, era previzibil, dar și mai trist e că ne-am predat deja.

E momentul ca Narcis Raducan sa se hotarasca ce vreaSituaţia de la Oţelul e mai incertă ca niciodată. Suporterii caută cu disperare orice informaţie de care îşi pot lega speranţele că totul va reveni la normal. În tot acest timp, managerul general Narcis Răducan face tone de declaraţii, cu mare lejeritate, despre alte echipe, în special despre un club pe care fanii Oţelului nu-l suportă. Deşi a anunţat încă dinaintea ultimei etape cu Steaua că urmează „săptămâna decisivă”, iată că zilele şi săptămânile tot trec, iar noi ne îndreptăm din ce în ce mai tare către tot ce-i mai rău.  

Gabriel Alejandro Viglianti cu fularul Otelului la gatE păcat cum asistăm la plecarea campionilor noştri. Rând pe rând se duc în alte părţi. Dacă la jucătorii încă în activitate poate că există explicaţii plauzibile, la unul precum Viglianti, deja integrat perfect în structura de conducere a clubului, doare şi mai tare. Mai ales că vorbim de cel mai important străin din istoria clubului. Cel care s-a făcut iubit prin calităţile sale, nu doar ca sportiv, ci şi ca om.

Otelul s-a salvat de la retrogradare, iar suporterii privesc spre viitorVictorie entuziasmantă fără îndoială. Trei la rând... Două 4-1 consecutive, adică 8 goluri înscrise. Trei Henrique și trei Marquinhos. Zaharia dezlănțuit! Dan Popescu și privirea lui de Chuck Norris seamănă panică la fel ca Oastea lui Ștefan. Goe fără reproș. Oțelul frumos! Stadion plin până la refuz., Vasluiul luat cu asalt prin desant. Lienen inimos ca pentru copiii lui. O mare familie!

E timpul sa cerem socotealaOţelul a însemnat mereu ceva pentru noi, cei care cu încăpăţânare am apărat echipa asta în faţa oricui. Oţelul înseamnă ceva şi pentru cei care am plâns sau am zâmbit toată săptămâna în urma unui meci. Din păcate, Oţelul de acum nu mai e la fel.

Tudorie in vremuri mai buneS-a creat un curent negativ și inexplicabil, în ultima vreme, referitor la Alex Tudorie, puștiul din echipa Oțelului. Cu un CV impecabil, cu calități remarcabile și cu efort depus până la epuizare, Tudorie a devenit un inamic fals al publicului. Oamenii din tribună ar trebui să-și canalizeze puterile către orice altceva, nu pe contestarea unui atacant pe care îl vor regreta nu mult prea târziu de la redactarea acestui articol.

Mai multe articole..

Pagina 4 din 13

4
Login sau crează cont pentru a comenta              |