STIRI File de poveste

FOTO Sorin PanaSâmbătă, 12 decembrie, la Sala Sporturilor, s-a disputat ediția 2015 a Cupei Sărbătorilor de Iarnă. Despre competiția de la ”Polivalentă” a vorbit la Lider Sportiv, de la Radio ProFM LiderFM, Gabi Chifu, unul dintre cei implicați în organizarea evenimentului:

Dorin SemeghinÎn 2014, site-ul suporterilor Dunărea Bătrână l-a trecut pe Dorin Semeghin printre cele 50 de legende ale clubului la 50 de ani de la înfiinţarea Oţelului, fundaşul stânga fiind unul dintre favoriţii publicului gălăţean, apreciat atât pentru evoluţiile sale din teren, temperamentul vulcanic, cât şi pentru felul amuzant şi inofensiv în care îşi provoca adversarii.
Ajuns la 36 de ani, “Seme” îmbracă tricoul celor de la Rapid CFR Suceava şi a fost cel mai periculos adversar al Oţelului în meciul de ieri. Fundaşul stânga a provocat şi câteva clinciuri în timpul partidei, şi-a altoit peste ceafă propriii colegi, a zâmbit la glumele spectatorilor legate de perioada Grigoraş, iar la final a recunoscut că "oţelarii" au meritat victoria, chiar dacă formaţia gălăţeană este alcătuită doar din copii.

Aurelian Vivi StamateDupă demisia lui Cristian Munteanu, care a plecat în Liga a III-a la Delta Dobrogea Tulcea, Oţelul are începând de astăzi un nou manager sportiv în persoana lui Aurelian „Vivi” Stamate, fost fotbalist la Oţelul, ex-antrenor la grupele de copii şi la satelit, dar şi şef al Centrului de Juniori în trecut. Ultima oară, „Vivi” Stamate (55 de ani) a pregătit formaţia de ligă secundă Fortuna Câmpina, club ce îi aparţinea investitorului Radu Călin, dar care s-a desfiinţat între timp.

Sergiu CostinLa Lider Sportiv, ProFM LiderFM, legenda roș-alb-albastră, Sergiu Costin, a vorbit despre situația actuală a Oțelului:

Laurentiu Bus cu putin timp inainte de a marca cel mai important gol al carierei saleOţelul a pierdut la Călăraşi, fiind învinsă în urma a două goluri marcate pe final de fostul oţelar de legendă, Laurenţiu Buş, care a dus scorul la 3-1, de la 1-1.  Buş a centrat la primul gol şi a înscris în minutele 74 și 86, dar nu s-a bucurat prea mult, la ambele goluri, din respect pentru echipa roş-alb-albastră, acolo unde a cunoscut cea mai bună perioadă a carierei sale de până acum. La final, mijlocaşul de bandă s-a deplasat în dreptul galeriei noastre, a dat mâna cu suporterii roş-alb-albaştri şi şi-a exprimat regretul pentru situaţia în care a ajuns Oţelul, dar şi pentru faptul că a marcat cele două goluri în poarta echipei nostre.

Constantin BosanceanuPe pagina de Facebook OŢELUL GALAŢI am fost contactaţi de către Sorin Ciobanu, jucător la colega de serie, Rapid CFR Suceava. Acesta ne-a prezentat cazul fostului jucător din generaţia anilor ’90 a Oţelului, Constantin Bosânceanu, actualmente magazioner la formaţia bucovineană, care are nevoie de ajutor pentru o operaţie cu proteză la şold.

foto arhivaOţelul joacă sâmbătă în deplasare la Farul Constanţa, într-un meci care ne va arăta probabil cât de tristă este soarta ultimilor ani pentru două echipe de mare tradiţie ale fotbalului românesc. Acest duel moldoveano-dobrogean s-a purtat în trecut mai mult prin prima ligă cu meciuri de poveste, cum este cel despre care vom scrie în rândurile de mai jos.

Viorel TanaseGolgeterul all-time al Oţelului, Viorel Tănase, actualmente antrenor la concitadina Metalosport Galaţi, a avorbit despre situaţia clubului-fanion de la Dunăre. Fostul tehnician al Oţelului este de părere că patronatul venit după câştigarea campionatului poartă vina exclusivă pentru declinul Oţelului. “Tase” regretă că o echipă cu istorie şi tradiţie are parte de o soartă atât de crudă.

Strajerii MoldoveiPrezent în studioul emisiunii Matinalul de Seară, de la Etv Galați-Brăila, Cristi Munteanu, directorul sportiv al Oțelului, a declarat că o eventuală dispariție a echipei ar însemna o lovitură pentru toată regiunea istorică a Moldovei, clubul roş-alb-albastru fiind singurul din această parte a țării care a câștigat trofee la fotbal:

Braila vs GalatiLa emisiunea Divizia Locală de la Digi24 Galaţi, managerul sportiv Cristi Munteanu a vorbit despre victoria din campionat de la Brăila, rivalitatea dintre cele două oraşe vecine, dar mai ales despre importanţa suporterilor la un club de fotbal.

Mai multe articole..

Pagina 2 din 13

2
Login sau crează cont pentru a comenta              |