STIRI File de poveste

Constantin BosanceanuPe pagina de Facebook OŢELUL GALAŢI am fost contactaţi de către Sorin Ciobanu, jucător la colega de serie, Rapid CFR Suceava. Acesta ne-a prezentat cazul fostului jucător din generaţia anilor ’90 a Oţelului, Constantin Bosânceanu, actualmente magazioner la formaţia bucovineană, care are nevoie de ajutor pentru o operaţie cu proteză la şold.

foto arhivaOţelul joacă sâmbătă în deplasare la Farul Constanţa, într-un meci care ne va arăta probabil cât de tristă este soarta ultimilor ani pentru două echipe de mare tradiţie ale fotbalului românesc. Acest duel moldoveano-dobrogean s-a purtat în trecut mai mult prin prima ligă cu meciuri de poveste, cum este cel despre care vom scrie în rândurile de mai jos.

Viorel TanaseGolgeterul all-time al Oţelului, Viorel Tănase, actualmente antrenor la concitadina Metalosport Galaţi, a avorbit despre situaţia clubului-fanion de la Dunăre. Fostul tehnician al Oţelului este de părere că patronatul venit după câştigarea campionatului poartă vina exclusivă pentru declinul Oţelului. “Tase” regretă că o echipă cu istorie şi tradiţie are parte de o soartă atât de crudă.

Strajerii MoldoveiPrezent în studioul emisiunii Matinalul de Seară, de la Etv Galați-Brăila, Cristi Munteanu, directorul sportiv al Oțelului, a declarat că o eventuală dispariție a echipei ar însemna o lovitură pentru toată regiunea istorică a Moldovei, clubul roş-alb-albastru fiind singurul din această parte a țării care a câștigat trofee la fotbal:

Braila vs GalatiLa emisiunea Divizia Locală de la Digi24 Galaţi, managerul sportiv Cristi Munteanu a vorbit despre victoria din campionat de la Brăila, rivalitatea dintre cele două oraşe vecine, dar mai ales despre importanţa suporterilor la un club de fotbal.

Alejandro VigliantiLegendarul jucător roş-alb-albastru, Alejandro Viglianti, a salutat prin intermediul internetului, direct din Argentina, toţi gălăţenii. Fostul mijlocaş şi director sportiv al Oţelului a declarat că într-o zi va reveni cu siguranţă la Galaţi.  

Alejandro VigliantiFostul jucător de legendă al Oţelului, Alejandro Viglianti, a vorbit prin intermediul internetului, direct din Argentina, despre situaţia de acum de la echipăl. Sud-americanul care a fost şi director sportiv la clubul nostru este de părere că patronul Adamescu este de vină pentru tot ce s-a întâmplat la Oţelul şi crede că schimbarea poate veni doar dacă acesta va lăsa formaţia de la Dunăre cuiva căruia să-i pese de sport. “Vili” i-a lăudat pe Cristi Munteanu şi Daniel Florea pentru că nu au lăsat echipa la greu, deşi condiţiile sunt zero.

Daniel FloreaÎntr-o declaraţie acordată celor de la Sport Total FM, antrenorul Daniel Florea a vorbit despre victoria Oţelului de la Brăila, dar nu a dorit să atingă prea mult subiectul problemelor de la club.

Generatia anilor '90La emisiunea radio Lider Sportiv, managerul sportiv al Oțelului, Cristian Munteanu, a făcut o analogie între perioada pe care o traversează acum echipa și vremurile în care la club se lansau în fotbalul mare Cătălin Tofan, Viorel Tănase sau Costin Maleș:

Gabriel ParaschivLegenda oţelară Gabriel Paraschiv, actualmente antrenor la Flacăra Moreni, echipă din Liga a IV-a a reuşit o calificare de senzaţie în Faza a 5-a a Cupei României, acolo unde ar putea întâlni chiar pe Oţelul Galaţi! Într-un interviu acordat celor de la ProSport, fostul lider al echipe care a luat campionatul în 2011, a atins şi subiecte legate de Oţelul, de foştii săi colegi şi de problemele actuale ale formaţiei de la Dunăre.

Mai multe articole..

Pagina 2 din 13

2
Login sau crează cont pentru a comenta              |