In tur, Farul a castigat cu 1-0In tur, Farul a castigat cu 1-0Astăzi, de ziua fostului meu coleg de bancă, Vali, cu care chiuleam încă din clasa a doua să ajungem la meciuri, dar şi de ziua colegului de la Dunărea Bătrână, Marian Săvăstru, cărora le urez LA MULŢI ANI pe această cale, Oţelul revine pe stadionul care-i poartă numele, după două etape în exil, urmând să dispute pentru prima oară în anul 2016 un meci pe faimoasa arenă din Ţiglina III. Copiii de 15-18 ani ai Galaţiului au astfel în sfârşit şansa să evolueze acolo unde au visat încă din ziua în care s-au apucat de fotbal. De asemenea, suporterii se întorc în sfârşit acolo unde se simt ca acasă şi, sperăm noi, vor umple tribunele după mult timp şi vor crea acea atmosferă în faţa căreia au tremurat adversar cu nume mari, de-a lungul timpului.

În faţa noastră va sta Farul Constanţa, o formaţie care nu se simte foarte bine după primele etape din 2016, echipa dobrogeană răsuflând tot mai greu la gândul că poate pierde locul de play-off şi implicit şansa la promovarea dorită. De altfel, “rechinii” şi-au schimbat în această săptămână antrenorul, Constantin Gache fiind înlocuit cu Ilie Stan.
“Oţelarii” au pierdut la zero toate meciurile disputate în acest an, dar nu s-au făcut de râs, având în vedere că jucăm totuşi doar cu juniori în primul 11, cu o singură excepţie. Scopul formaţiei noastre este acela de a marca măcar un gol, la care cu siguranţă suporterii roş-alb-albaştri s-ar bucura aproape la fel de mult ca pentru o victorie. Echipa noastră se află în continuare pe locul 12 al clasamentului Seriei I din Liga a II-a, dar Ceahlăul Piatra Neamţ ne suflă tot mai aproape în ceafă.
Spre deosebire de majoritatea meciurilor anterioare, Oţelul întâlneşte un adversar cu care s-a luptat foarte des de-a lungul istoriei în primele două eşaloane. Prima întâlnire dintre formaţia gălăţeană şi FC Constanţa (cum era denumită Farul atunci) a avut loc la Galaţi, pe 13 noiembrie 1983, în cadrul Diviziei B, când scorul a fost egal 1-1. În retur constănţenii s-au impus cu un neverosimil 5-0. Per total însă, Oţelul şi Farul Constanţa s-au întâlnit în 43 de ocazii la nivelul primelor două ligi ale fotbalului românesc. Bilanţul este net în favoarea noastră, cu 21 de victorii, doar 12 ale constănţenilor, în timp ce restul de 10 meciuri s-au încheiat la egalitate. Golaverajul este tot în favoarea roş-alb-albaştrilor care au 52 de goluri marcate şi 40 primite. Ultima întâlnire oficială a avut chiar în turul acestui campionat, când Farul s-a impus greu, cu 1-0. Ar mai fi de menţionat că jucători care evoluează acum pentru constănţeni au făcut parte în trecut din lotul Oţelului. Este vorba despre Lucian Murgoci, Ciprian Milea, Valentin Munteanu şi Adrian Ionescu.
Partida de azi va fi arbitrată de Ionuţ Iugulescu din Târgovişte. El va fi ajutat la cele două margini de arbitrii asistenţi Joszef Peter (Sfântu Gheorghe) şi Cristian Voicu (Focşani), în timp ce rezervă va fi Marius Chiţu din Târgovişte. Observator al brigăzii de arbitri va fi Silviu Crângaşu (Ploieşti), în timp ce de buna organizare a partidei se va ocupa Haralambie Meregiu din Tulcea.

ECHIPE PROBABILE:
Oţelul: Bordieanu – Oprea, Iorguş, Maftei, Manău – Codreanu, Chiriac – Istrate, Sefer (Toma), Blănaru – Perju. Antrenori: Stelian Bordieanu şi Sorin Haraga
Farul: Negrilă - Ţăranu, Popa, Pătraşcu, Bratu - Munteanu, Ionescu, Vezan, Tigoianu - Neagu, Pătulea. Antrenor: Ilie Stan

DECLARAȚII ÎNAINTE DE MECI:
Stelian Bordeianu: “E destul de greu pentru că jucăm la 3 zile, folosim aceeaşi copii, iar pe terenurile pe care am jucat până acum eforturile au fost foarte mari. Pe Stadionul Oțelul se poate juca fotbal. Sunt sigur că o să ne avantajeze că vom juca pe un teren bun, precum este cel de pe Stadionul Oțelul. Eu am spus de prima dată că ne va fi foarte greu să scoatem şi rezultate, dar eu zic că jocul e încurajator. De la etapă la etapă, copiii au început să prindă încredere. Meciul cu Farul va fi destul de greu. Cei de la Constanța au în componență jucători cu experiență la nivelul Diviziei A. Farul este una din echipele care speră la promovarea în Liga I. Va fi un meci greu la fel ca celelalte, nu există meciuri ușoare. Nici la juniori nu sunt meciuri ușoare, toate sunt grele”.  

Ilie Stan (antrenor Farul Constanţa): „În scurtul timp pe care îl am până la acest meci, încerc să le cresc jucătorilor încrederea. Vrem să batem Oţelul, după care să încercăm să câştigăm şi celelalte partide. Aşa cum spunea nea Imi Ienei, victoriile aduc victorii. Am văzut meciul cu SC Bacău. A fost o problemă de atitudine şi le-am şi spus-o jucătorilor. Sper ca în următoarele jocuri să eliminăm acest neajuns. Iar cu determinare şi cu mai multe încredere de sine, să schimbăm rapid lucrurile. Eu sunt un tip ambiţios şi, cu sprijinul conducerii, sper să reuşim să ne atingem obiectivul, visul. Dacă am fi pesimişti, ar trebui să stăm acasă. Grupul va fi unit. Se mai întâmplă să apară certuri pe teren, atunci când lucrurile sunt în defavoarea ta în meci şi pe tabelă. Vrem să rezolvăm aceste lucruri, pentru că, dacă nu există respect şi disciplină, atât tactică, cât şi de grup, va fi greu să realizăm ceea ce ne dorim. Am discutat însă cu băieţii şi sper ca într-un timp relativ scurt să devenim mult mai uniţi şi toţi să gândească la unison, ca să câştigăm fiecare joc în parte şi să obţinem cât mai multe victorii. Cu SC Bacău a fost un joc, probabil că fiecare şi-a dat seama de greşelile făcute, iar eu spun că la jocul următor vor fi o altă atitudine şi o altă determinare.“