Cosmin StoianCosmin StoianAstăzi, 8 ianuarie 2016, mijlocaşul Cosmin Stoian împlineşte vârsta de 21 de ani, ocazie cu care Dunărea Bătrână, în numele tuturor suporterilor “oţelari” ţine să-i ureze un călduros “La mulţi ani” şi cât mai multe reuşite pe plan profesional în tricoul roş-alb-albastru.


Cosmin Stoian este unul dintre cei mai promiţători jucători formaţi în propria pepinieră de talente a clubului. Evoluează în banda dreaptă, la mijlocul terenului sau ca fundaş şi s-a făcut remarcat mai întâi la echipa a doua, acolo unde a avut evoluţii foarte bune, încununate cu goluri marcate destul de des. A debutat la seniorii Oţelului pe 18 iulie 2014, când a intrat pe finalul partidei de Cupa Ligii câştigată în faţa Ceahlăului Piatra Neamţ la lovituri de departajare. A fost unul dintre executanţi şi a dat dovadă de mult tupeu şi sânge rece, marcând direct la vinclu. A intrat pe teren apoi 10 ori în Liga 1, aproape de fiecare dată din postura de rezervă, adunând 143 de minute pe terenul de joc, în care a reuşit o pasă decisivă de gol. El a bifat 14 prezențe în prima parte a campionatului, acumulând în total 1.199 de minute pe gazon.
În 2014, Cosmin Stoian a fost chemat pentru un stagiu de pregătire cu reprezentativa de tineret la baza sportivă de la Mogoșoaia.