STIRI Liga 2

Sefer plange pentru Otelul (FOTO Sorin Pana)Oţelul Galaţi - Rapid Bucureşti 0-3(0-2)
Ciclicitatea istoriei se confirmă, fără dubii, şi în fotbal. La 34 de ani de la prima partidă disputată de Oţelul pe stadionul omonim, 30 martie 1982, echipa noastră a disputat ultima partidă a sezonului, posibil chiar a istoriei sale, tot împotriva Rapidului. Datele problemei fiind cu totul altele, potrivnice clubului nostru, nici desfăşurarea confruntării şi nici rezultatul nu puteau fi identice.

In tur a fost 0-0Ceahlăul Piatra Neamţ – Oţelul Galaţi 3-0(1-0)
Aşa cum era de aşteptat, Oţelul a pierdut fără drept de apel la Piatra Neamţ, iar retrogradarea noastră directă s-a decis în proporţie de 99.99%, având în vedere că mai avem un singur meci de disputat, cel cu Rapid, iar Ceahlăul mai are două partide şi un avantaj de două puncte, plus avantaj în meciurile directe. Cum Oţelul va sta în ultima etapă, cea de pe 2 aprilie, toţi cei care se mai consideră suporteri ai acestei echipe de legendă îşi pot lua adio de la Liga II şi, cel mai probabil, definitiv chiar de la echipa noastră, duminică, ora 18.00, la meciul cu Rapid. La cum merg lucrurile în acest moment este greu de crezut că această echipă va mai începe sezonul următor în Liga a III-a...

In tur a fost 0-0Cu sabia deasupra capului, aşteptând tot astăzi decizia finală a judecătorului sindic cu privire la soarta clubului, juniorii gălăţeni mai au pe cap şi faptul că dispută cel mai important meci al anului, finala retrogradării în Liga a III-a, contra Ceahlăului Piatra Neamţ. Cele două adversare sunt despărţite de un punct, un punct de care depinde totul, deoarece ultima poziţie, a 13-a, retrogradează direct, odată cu terminarea sezonului regulat şi nu mai prinde nici măcar play-out-ul!

FOTO Ionut BadalutaOțelul Galați – Farul Constanța 2-5(1-2)
Derby în alte vremuri, confruntarea dintre Oțelul și Farul nu a mai beneficiat de tumultul de altă dată, însă spectacolul nu a lipsit. Cu doar vreo 500 de spectatori în tribune, dintre care cam 50 de guvizi alb-albaștri, agitați serios, așa cum îi stă bine peștelui pe uscat, jucătorii celor două formații au fost generoși în ale fotbalului. Cele 7 goluri, două din penalty, alte două bare și multe ocazii ratate, au făcut că frigul să fie mai ușor de suportat.

In tur, Farul a castigat cu 1-0Astăzi, de ziua fostului meu coleg de bancă, Vali, cu care chiuleam încă din clasa a doua să ajungem la meciuri, dar şi de ziua colegului de la Dunărea Bătrână, Marian Săvăstru, cărora le urez LA MULŢI ANI pe această cale, Oţelul revine pe stadionul care-i poartă numele, după două etape în exil, urmând să dispute pentru prima oară în anul 2016 un meci pe faimoasa arenă din Ţiglina III. Copiii de 15-18 ani ai Galaţiului au astfel în sfârşit şansa să evolueze acolo unde au visat încă din ziua în care s-au apucat de fotbal. De asemenea, suporterii se întorc în sfârşit acolo unde se simt ca acasă şi, sperăm noi, vor umple tribunele după mult timp şi vor crea acea atmosferă în faţa căreia au tremurat adversar cu nume mari, de-a lungul timpului.

Liga 2La emisiunea de radio Lider Sportiv 94, legenda roș-alb-albastră, Viorel Ion, a declarat că, din punct de vedere economic, nu este sustenabilă o singură serie în Liga a II-a, așa cum este stabilit de FRF pentru sezonul următor.

FOTO Marian BrailescuÎn prima etapă intermediară pe 2016, Oţelul întâlneşte pe ACS Berceni, iar partida se va disputa din nou pe Stadionul “Dunărea”, un teren care nu îi avantajează deloc pe tinerii noştri, obişnuiţi să joace fotbal adevărat şi nu să se lupte în nămol cu adversari mult mai puternici din punct de vedere fizic. Cu toate acestea, adolescenţii oţelari vor trage cu dinţii pentru fiecare metru de pământ, apărând astfel onoarea clubului roş-alb-albastru, alături de cele câteva sute de suporteri rămaşi fideli celei mai titrare echipe din Moldova.

FC Oțelul GalațiConducerea Oțelului a anunțat, pe site-ul oficial al clubului, că bunurile care nu sunt folosite la desfășurarea activității sportive vor fi scoase la vânzare.

George CirjanÎn urma deciziei Adunării Creditorilor de a lăsa jucătorii Oţelului să plece sub formă de împrumut la alte echipe, având în vedere că oricum activitatea la clubul nostru este suspendată până pe 25 februarie, atacantul George Cîrjan s-a mutat la FCM Baia Mare, formaţie aflată pe primul loc în seria a doua din Liga 2. Vârful de atac, care revenise la Oţelul astă-toamnă, a avut o ofertă şi de la colega de serie, Rapid CFR Suceava.

Otelul vs Dacia Unirea BrailaLa emisiunea Divizia Locală, de la Digi24 Galaţi, antrenorul Daciei Unirea Brăila, Alin Pânzaru, a vorbit despre paradoxul posibilei retrageri din campionat a Oţelului. Astfel, formaţia fanion a Galaţiului şi-ar putea încurca rivala istorică chiar şi după ce clubul nostru îşi va da obştescul sfârşit.  

Mai multe articole..

Pagina 1 din 34

Început
Anterior
1
Login sau crează cont pentru a comenta              |