STIRI Liga 2

FOTO Marian BrailescuIntrat în direct la emisiunea radiofonică Lider Sportiv, fostul director general adjunct al clubului Oţelul, Ilie Hagioglu, a cântat prohodul echipei de la Dunăre, declarând că probabil aceasta nu va termina campionatul în Liga a II-a, chiar dacă îl va începe. El a mai afirmat că cei din conducerea clubului spun poveşti când vorbesc despre promovare, deoarece lotul format din juniori şi faptul că echipa va juca meciurile pe un teren neutru, vor sta în calea unui astfel de obiectiv.  

Dan AdamescuLa reunirea lotului, team-mangerul Cristi Munteanu a declarat că speră ca patronatul Oţelului, în speţă Dan Adamescu, să contribuie la bugetul echipei cu o sumă de bani care să permită formaţiei noastre să se bată la promovare! Cel care deţine clubul de fotbal fanion al Galaţiului se află din august 2014 în arest la domiciliu, unde îşi aşteaptă sentinţa la apel, după ce a fost condamnat la patru ani şi patru luni de închisoare în dosarul în care este acuzat că ar fi mituit doi judecători pentru ca aceştia să dispună soluţii favorabile în cazul unor dosare de insolvenţă ale unor firme la care omul de afaceri era acţionar.

FOTO Marian BrailescuPrintr-o “pădure” de veşti proaste, suporterii oţelari au primit în sfârşit şi o veste mai bună. Deşi ar trebui să fie doar un lucru normal, faptul că Oţelul s-a înscris în sezonul 2015-2016 al Ligii a II-a a venit ca un colac de salvare pentru fanii sătui de incertitudinile de la club.
Echipa noastră face parte dintre cele 12 echipe care s-au înscris până acum la FRF pentru campionatul diviziei seunde care va începe pe 29 august, anul curent. Asta înseamnă că, deocamdată, mai mult de jumătate dintre formaţiile cu drept de joc în eşalonul al doilea nu s-au aliniat la start.

DB18:07 - Cristian Munteanu, team-manager: „Este un moment zero, vom încerca să mai aducem 7-8 jucători cu experiență, dacă se dorește promovarea. Oțelul este condamnată să promoveze încă din primul an, pentru alt obiectiv noi nu vom rămâne aici. Sunt convins că Florin Marin va crea o echipă competitivă, deja a promovat mulți tineri și are capacitatea de a lucra cu ei.” 

18:05 - Fanii prezenți discută cu administratorul special al Oțelului, Vlad Răpișcă

18:02 - Portarul Dumitru Hotoboc nu participă la antrenamentul de astăzi, fiind învoit 3 zile

18:00 - Oficialii clubului au anunțat că au depus actele pentru înscrierea în Liga a 2-a. Oțelul va juca meciurile de pe teren propriu la Slobozia

ANAF se afla in pole-position pentru vastigara palmaresului in caz de faliment la OtelulFostul director general adjunct al FC Oțelul Galaţi, Ilie Hagioglu, a vorbit la Divizia Locală, de la postul TV local Digi24, despre palmaresul clubului deținut de Dan Adamescu:

George Cirjan a marcat impotriva OteluluiDunărea Bătrână încearcă în continuare să dea câteva idei celor din conducere cu privire la completarea lotului pentru sezonul următor, pentru ca echipa noastră să aibă un lot decent, cu care să nu se facă de râs în Liga a II-a. Dacă zilele trecute aminteam că fostul campion cu Oţelul Galaţi, Silviu Ilie, este momentan liber de contract, astăzi prezentăm conducerii un nou gălăţean care este liber profesionist deocamdată. Este vorba despre George Cîrjan, un atacant de 27 de ani, crescut de Oţelul, care a fost declarat liber de contract pe 8 iulie de către Camera Națională pentru Soluționarea Litigiilor din cadrul FRF, deoarece nu şi-a primit banii de la Ceahlăul Piatra Neamţ, formaţia la care a fost legitimat ultima oară.

Gelu PopescuFostul jucător de legendă al Oţelului, Gelu Popescu, este de părere că sentinţa echipei fanion a oraşului Galaţi este deja semnată. În opinia sa, echipa roş-alb-albastră nu mai poate începe campionatul nici măcar la nivelul eşalonului secund. Fostul fundaş dreapta spune că Oţelul este deja în faliment, chiar acest lucru nu este încă oficializat. El crede că soluţia este ca echipa să o ia de la capăt din diviziile judeţene, iar în timp ar putea deveni din nou ceea ce a fost odată.  

Dragos Plopeanu (FOTO Marian Brailescu)Dragoş Plopeanu a fost unul dintre puţinii jucători apreciaţi de suporteri în turul campionatului trecut. Portarul apărut de nicăieri a închis poarta în primele meciuri ale sezonului, dar apoi s-a accidentat şi am rămas fără el aşa cum apăruse... A rămas cu doar 6 meciuri la Oţelul, în care a încasat 4 goluri, după care s-a operat şi nu a mai putut juca. Plopeanu a declarat pentru Gazeta Sporturilor că ar reveni la Oţelul chiar şi în situaţia dezastruoasă de acum în care se află clubul, dar numai dacă Ovidiu Burcă ar mai face parte în continuare din staff-ul administrativ, portarul explicând că oficialul roş-alb-albastru a avut grijă de el după accidentare!

LPF - FRFNici măcar FRF nu cunoaşte la această oră cum va fi organizat eşalonul secund în sezonul care urmează, din cauza necunoscutelor la nivelul de înscriere al echipelor. Data de 20 iulie reprezintă ultima zi în care se mai fac înscrieri pentru Liga a II-a. Una dintre echipele cu probleme este chiar Oţelul Galaţi, care nici măcar nu s-a reunit încă, nu ştie pe ce lot se va baza şi nici unde va juca în proporţie de 100%.

Otelul ar putea ajunge sa joace pe maidaneÎntr-un moment în care Federaţia Română de Fotbal nu ştie cum va fi organizată exact Liga a II-a, dacă sistemul competiţional va fi regular sau cu play-off, câte serii vor fi, dar mai ales câte echipe se vor înscrie, conducătorii fotbalului românesc au emis un comunicat tranşant şi destul de ameninţător în direcţia formaţiilor care au de gând să se încrie în eşalonul secund, neştiind dacă pot duce la capăt campionatul. Una dintre echipele vizate se poate considera a fi şi Oţelul Galaţi, starea de incertitudine totală, cu lipsa de jucători, stadion şi cu falimentul care îşi arată moaca hidoasă în prag, făcându-ne să fim o candidată perfectă pentru acest scenariu catastrofal.
Mai exact, FRF şi LPF2 au explicat că, dacă o echipă precum Oţelul se va înscrie în Liga a II-a şi o va abandona din orice motiv înainte de terminarea sezonului, clubul respectiv se va putea înscrie doar în Liga 5-a din anul următor! Şefii fotbalului românesc au oferit şi o alternativă, explicând că, dacă o formaţie nu ştie sigur că poate duce divizia secundă la bun sfârşit, mai bine s-ar înscrie direct în Liga III-a, acolo unde nu vor exista repercursiunile despre care s-a vorbit mai sus.

Mai multe articole..

Pagina 31 din 34

31
Login sau crează cont pentru a comenta              |