STIRI Liga 2 Oţelul ameninţată cu Liga a 5-a

Otelul ar putea ajunge sa joace pe maidaneOtelul ar putea ajunge sa joace pe maidaneÎntr-un moment în care Federaţia Română de Fotbal nu ştie cum va fi organizată exact Liga a II-a, dacă sistemul competiţional va fi regular sau cu play-off, câte serii vor fi, dar mai ales câte echipe se vor înscrie, conducătorii fotbalului românesc au emis un comunicat tranşant şi destul de ameninţător în direcţia formaţiilor care au de gând să se încrie în eşalonul secund, neştiind dacă pot duce la capăt campionatul. Una dintre echipele vizate se poate considera a fi şi Oţelul Galaţi, starea de incertitudine totală, cu lipsa de jucători, stadion şi cu falimentul care îşi arată moaca hidoasă în prag, făcându-ne să fim o candidată perfectă pentru acest scenariu catastrofal.
Mai exact, FRF şi LPF2 au explicat că, dacă o echipă precum Oţelul se va înscrie în Liga a II-a şi o va abandona din orice motiv înainte de terminarea sezonului, clubul respectiv se va putea înscrie doar în Liga 5-a din anul următor! Şefii fotbalului românesc au oferit şi o alternativă, explicând că, dacă o formaţie nu ştie sigur că poate duce divizia secundă la bun sfârşit, mai bine s-ar înscrie direct în Liga III-a, acolo unde nu vor exista repercursiunile despre care s-a vorbit mai sus.


Comunicat LPF 2 şi FRF: ”În urma întâlnirii dintre reprezentantul cluburilor de Liga a 2-a în Comitetul Executiv, dl. Auraş Braşoveanu, şi preşedintele F.R.F., dl. Răzvan Burleanu, au fost identificate patru direcţii, care, odată lămurile, pot conduce la intrarea în normalitate a desfăşurării activităţii sportive a cluburilor de Liga a 2-a. În primul rând, cluburile de Liga a 2-a trebuie să înţeleagă că un sistem competiţional aflat de mulţi ani sub semnul incertitudinii induce neîncredere, atât posibililor finanţatori, cât şi societăţilor de profil care ar putea deveni parteneri media. Plecând de la acest aspect, dl. Auraş Braşoveanu solicită cluburilor de Liga a 2-a să respecte competiţia şi competitorii şi să se înscrie în Liga a 2-a, sezon competiţional 2015-2016, doar în situaţia în care au convingerea că vor participa şi vor termina sezonul competiţional. Mai mult de atât, regulamentul este de partea celor care încă nu au certitudinea că pot finaliza sezonul competiţional de Liga a 2-a, având posibilitatea să se înscrie în Liga a 3-a. În situaţia în care cluburile se înscriu şi nu participă la competiţie în sezonul 2015-2016 vor fi retrogradate în Liga a 5-a. Şi în situaţia în care se vor retrage pe parcurs se va aplica aceeaşi sancţiune: retrogradarea în Liga a 5-a.”

Comentarii   
  •  
  •  

#1 vitzamina » 12-07-2015 14:48

Si vestile bune pe unde se aduna ?

vitzamina

  •  
  •  

#2 Dregan » 12-07-2015 16:40

Nu stiu, dar noi le-am pierdut urma in ultimii 4 ani... Ce n-as da sa mai primim si noi macar de 2 bani sperante

Dregan

Login sau crează cont pentru a comenta              |