In tur a fost 1-0 pentru suceveniIn tur a fost 1-0 pentru suceveniOţelul nu a mai simţit gustul victoriei de 11 etape şi cu o linie de clasament debusolantă întâlneşte astăzi o altă echipă rănită a Seriei I din Liga a II-a. Rapid CFR Suceava vine la Galaţi după 7 meciuri fără victorie, formaţia bucovineană câzând de pe locurile de play-off din cauza ultimelor rezultate, existând chiar discuţii despre schimbarea antrenorului Bogdan Tudoreanu. Trebuie precizat că seria incredibil de proastă de jocuri fără victorie pentru Oţelul a început chiar la Suceava în tur. Acesta va fi ultimul meci oficial al anului 2015 pentru echipa roş-alb-albastră, adică ultima şansă pentru formaţia noastră de a se despărţi de suporteri într-o notă pozitivă.      

Oţelul şi Rapid CFR Suceava s-au mai întâlnit o singură dată în istorie, în partida directă din tur, când sucevenii s-au impus cu 1-0, după un gol marcat din penalty, într-un meci în care oţelarii nu s-au apropiat prea des de poarta adversă. Rapid CFR este un club înfiinţat în anul 1946, sub numele iniţial de Asociația Sportivă CFR Ițcani, purtând şi titulatura de Locomotiva Ițcani de-a lungul timpului. Până în vara lui 2008, echipa a jucat doar la nivel judeţean, iar în 2012 a urcat în eşalonul secund de unde nu a mai coborât, devenind una dintre “nucile tari” ale seriei moldovene.
Cele două echipe au obiective total diferite, Oţelul încercând să evite ruşinea unei retrogradări directe de pe locul 13, în timp ce Rapid CFR Suceava încă mai speră că poatE prinde unul din primele 6 locuri pentru a se lupta la promovare în play-off. După ruşinea istorică provocată de înfrângerea cu 4-0 pe terenul Bucovinei Pojorâta, conducerea Oţelului a suferit modificări, “Vivi” Stamate ocupând acum postul de manager sportiv, lăsat liber de demisionarul Cristian Munteanu, care s-a întors acasă, la Tulcea. De partea cealaltă, jucătorii Rapidului au promisiuni că îşi vor primi banii restanţi doar în cazul în care vor obţine victoria la Galaţi!
Dacă antrenorul Daniel Florea nu ştie dacă se poate baza pe Lucian Murgoci, George Cîrjan sau Lucian Asanache, jucători care au lipsit şi la meciul trecut, tehnicianul oaspeţilor, Bogdan Tudoreanu, are probleme şi mai mari de lot, Daniel Bălan, Ciprian Sumanariu, Sorin Ciobanu şi Marius Onciu fiind accidentaţi, în timp ce Cătălin Golofca este suspendat, iar Toma Niga, Radu Sava, Constantin Aeroaiei şi Vasile Dănilă sunt incerţi.
Partida din această dimineaţă va fi arbitrată de Dan Botescu din Bucureşti. El va fi ajutat la cele două margini de arbitrii asistenţi George Duţă şi Alexandra Apostu(ambii din Bacău), în timp ce rezervă va fi Laurenţiu Ionaşcu din Buzău. Observator al brigăzii de arbitri va fi Silviu Crângaşu (Ploieşti), în timp ce de buna organizare a partidei se va ocupa fosta glorie oţelară, Haralambie Antohi.

ECHIPE PROBABILE:
Oţelul: Grecu – Stoian, Cojoc, Ad.Codreanu, Asanache – Tătar(Ştefan), Dajbog – Diarra, Stănescu, Chipirliu – Cîrjan. Antrenor Daniel Florea
Rapid CFR: Niga – Ferariu, Sava, Mateciuc, Semeghin – Vornicu, Apostol, Sfrijan, Vrabie – Sandu, Negru. Antrenor: Bogdan Tudoreanu

DECLARAȚII ÎNAINTE DE MECI:
Andrei Marus: „Cu siguranță nu va fi un meci ușor, dar noi o să facem tot ce ne stă în puteri să câștigăm, să mai îndulcim amarul turului ăsta de campionat, cu atât mai mult că această ultimă etapă va fi în fața propriiilor suporteri.”

Eduard Dumitru: „Meciul cu Suceava sperăm să fie prima gură de aer de care avem nevoie pentru a ieși din pasa asta proastă și sperăm cu acest ultim meci să ne facem o vacanță mai ușoară și să nu ne rămână decât să ne pregătim bine la iarnă și să ducem echipă unde ar trebui să fie.”

Bogdan Tudoreanu (antrenor Rapid CFR Suceava): „Primul vinovat la fotbal este întotdeauna antrenorul şi nici nu are cum să fie altfel. M-am pus la dispoziţia conducerii clubului încă după partida de la Buzău şi este foarte probabil ca din iarnă să vină alt antrenor. După rezultatele din ultima vreme este normal să se vorbească despre demitere, chiar dacă de multe ori am avut şi ghinion, pierzând contrar cursului jocului. Cel mai mult îmi pare rău pentru suporteri, care au fost tot timpul alături de echipă şi meritau să aibă parte de mai multe satisfacţii.”

Dumitru Moldovan (preşedinte executiv Rapid CFR Suceava): „Este o situaţie grea, dar trebuie să facem tot posibilul să câştigăm acest meci. Nu ne permitem să pierdem din nou, pentru că ar însemna să ne compromitem şansele de calificare în play-off. Am vorbit cu jucătorii şi le-am transmis clar: în caz că învingem la Galaţi, vom primi de la Primărie banii aferenţi pentru plata salariilor pe lunile octombrie şi noiembrie. În caz contrar, nimic nu garantează acest lucru.”