Gazonul arata rau, stadionul insa indeplineste criteriile pentru Liga IIGazonul arata rau, stadionul insa indeplineste criteriile pentru Liga IIOţelul a fost evacuată de pe stadionul care i-a servit drept casă, timp de mai mult de trei decenii de către proprietarul ArcelorMittal, companie care a dat numele echipei şi a sponsorizat-o zeci de ani, iar apoi şi-a pierdut şi baza de antrenament de la “Ancora”, după ce un sfert din terenul gazonat a fost retrocedat. Dacă aceste lucruri sună ciudat şi miros aiurea de la o poştă, răspunsul conducerii actuale, acela de a muta formaţia fanion a Galaţiului tocmai la Slobozia în zi de meci e şi mai năstruşnic!

Dacă Oţelul ar fi rămas în Liga I şi nu ar mai fi putut avea acces la arena din Ţiglina III atunci era de înţeles că aveam o problemă. Cerinţele pentru prima divizie sunt destul de ridicate şi niciun alt stadion din oraşul nostru nu putea găzdui partide de prim eşalon. Dar aşa, când suntem retrogradaţi, chiar e o copilărie să crezi că nu putem juca în Galaţi din cauză că nu se găseşte chiar nicio arenă valabilă. Pentru omologarea unui stadion de Liga II nu sunt necesare chiar aşa de multe eforturi cum încearcă unii să ne facă să credem. De altfel, defuncta echipă FCM Dunărea Galaţi a jucat şi pe “Ancora” şi pe “Dunărea” pe când se afla în eşalonul secund al fotbalului românesc.

E clar că pe Stadionul “Oţelul” nu suntem lăsaţi să jucăm, baza “Ancora” a fost parţial distrusă, “Portul Roşu” e în paragină de mult timp, iar Stadionul “Siderurgistul” are gazon sintetic. Dar “Dunărea” ce are!? Scuza cu gazonul prost nu poate fi luată în seamă! Mai bine jucăm direct pe pământ vălurit decât să ne teleportăm cu tot cu echipă şi suporteri la o distanţă de 118 kilometri de Galaţi!

Având în vedere că cei din conducere s-au gândit la un moment dat să ridice o tribună nouă la “Ancora”, ar putea folosi acei bani pentru a repara ce se poate la “Dunărea”. Să nu uităm că mai este mai mult de o lună până începe campionatul la Liga II, timp suficient să demarezi lucrărire de reabilitare a gazonului. La naiba! Putem juca chiar şi 2-3 etape în exil, la Slobozia dacă e nevoie, până s-ar face aceste retuşuri. Stadionul “Dunărea” îndeplineşte fără probleme restul criteriilor necesare pentru omologarea la Federaţia Română de Fotbal. Şi dacă te uiţi pe ce terenuri joacă unii în eşalonul secund, pe la Baloteşti sau Pojorâta, atunci “Dunărea” devine arenă de lux în comparaţie! Mai mult, există şi teren de antrenament acolo, e adevărat unul sintetic, dar care poate fi folosit în totalitate, nu doar jumătate ca la “Ancora”. Tot ce trebuie probabil este doar o cerere către Primărie, pentru ca meciurile să se joace acolo. Iar dacă edilii nu acceptă Oţelul Galaţi să joace pe acest stadion, care aparţine municipalităţii, abia atunci cei din conducere ar avea o scuză că sunt goniţi din oraş! Până nu ne demonstrează asta, noi, suporterii, o vedem ca pe o fugă de responsabilitate, nicidecum ca pe o încercare de rezolvare a situaţiei în favoarea fanilor.

Şi pentru Dumnezeu, de ce tocmai la Slobozia? Distanţa e mare faţă de Galaţi, gândiţi-vă că meciurile se joacă la 11 dimineaţa şi ar trebui să pleci la prima oră ca suporter, dacă vrei să îţi mai vezi echipa favorită jucând “pe teren propriu”. Gazonul nu are nimic special pe arena “1 Mai” din judeţul Ialomiţa. În caz de ploaie, drenajul nu face faţă şi să nu uităm că tot acolo va juca şi echipa gazdă, Unirea Slobozia, care s-a înscris deja în Liga a III-a.

Iată câteva poze recente de la Stadionul “Dunărea”. După cum se poate observa, în afară de gazonul cu “găuri”, în rest arena se prezintă destul de decent. E nevoie de un motiv mult mai bun pentru ca Oţelul să fie obligată să plece din Galaţi. Ăsta nu e unul...  

Suporterii vor ieşi duminică în stradă, una dintre nemulţumiri fiind şi încercarea dezrădăcinării şi mutării simbolului Galaţiului, tocmai în Bărăgan. Pe această cale, facem un apel către conducerea Oţelului, cea care a mai rămas, să încerce să facă formalităţile necesare pentru a juca pe “Dunărea”. Dacă vedem bunăvoinţă din partea oficialilor Oţelului, iar municipalitatea nu le permite să joace acolo, atunci ne putem îndrepta atenţia în altă parte. Echipa asta a noastră este una aparte datorită fanilor minunaţi pe care îi are. Dacă îşi pierde aportul suporterilor numeroşi, atunci va deveni doar o carcasă goală, aruncată aiurea de conducători, prin Slobozia. Ne dorim să vedem mai mult de atât. NOI luptăm pentru Oţelul! Aşteptăm şi conducerea să facă la fel.