Raphael StanescuRaphael StanescuDupă ce a preferat să facă reunirea la Sporting Turnu Măgurele echipă aflată pe locul 5 în Seria a 4-a din Liga III-a, Raphael Stănescu a revenit totuşi în lotul Oţelului, cel puţin pentru moment. De altfel, conducerea a anunţat că în perioada 19-25 ianuarie se va definitiva lotul actual, urmând a se vedea ce jucători vor fi puşi pe liber, iar Stănescu ar putea pleca după aceea, necunoscându-se încă intenţiile acestuia.   

Jucătorul de 22 de ani a fost singurul nume sonor adus vara trecută la Oţelul, dar nu reuşit să impresioneze la formaţia noastră, neavând nici măcar un gol în cele 14 partide jucate în tricoul roş-alb-albastru.
Raphael Stănescu (22 de ani) a fost vedeta trioului venit în vară pe filiera Dinamo. Mijlocaşul ofensiv, care poate evolua chiar şi ca atacant, s-a născut în Germania şi are dublă cetăţenie. Jucătorul de 1,79m a debutat în Liga I la nici 17 ani, într-un meci FC Vaslui – Dinamo 2-0. În 2010-2011, fiind considerat o mare speranţă a fotbalului românesc, a prins alte două partide la nivelul primului eşalon românesc, dar în rest a jucat la “satelitul” lui Dinamo, unde a înscris 4 goluri în 21 de meciuri. Anul următor a fost cam la fel, cu doar 2 prezenţe (un gol) pe prima scenă şi 14 jocuri (2 goluri) la echipa secundă. Sezonul 2012-2013 i-a pus capăt ascensiunii la Dinamo, jucând un singur meci în Liga I şi alte 16 la “satelit”(4 goluri). De acolo a fost trimis la defuncta Corona Braşov, unde a marcat un gol în 17 meciuri, dar echipa ardeleană a retrogradat şi apoi s-a desfiinţat. Cariera sa a cunoscut mai apoi o cădere ajungând într-un final la echipa a doua celor de la Concordia Chiajna în Liga a III-a! Cu toate acestea, Rafi Stănescu este un jucător în care s-au pus foarte multe speranţe de-a lungul timpului, el fiind om de bază la naţionalele Under17, Under19 şi chiar U21 ale României, la un moment dat. Conform transfermarkt valorează 200.000 de euro.