STIRI

Mihai Petica in duel cu Ianis HagiAstăzi, 1 aprilie 2016, Mihai Petică împlineşte vârsta de 17 de ani, ocazie cu care Dunărea Bătrână, în numele tuturor suporterilor “oţelari”, ţine să-i ureze un călduros “La mulţi ani” şi cât mai multe reuşite pe plan profesional în tricoul roş-alb-albastru.

Autocarul Otelului nu a fost vandut deocamdataÎn aşteptarea unui verdict final al judecătorului sindic, cu privire la soarta echipei Oţelul Galaţi, clubul şi-a scos astăzi la vânzare majoritatea bunurilor rămase. Printre cumpărători s-ar fi aflat şi rudele unor foşti jucători sau alţi apropiaţi ai clubului, care şi-au dorit probabil nişte suveniruri. În total, clubul a strâns 65.000 de lei de la prima strigare, urmând să se organizeze şi alte licitaţii în săptâmânile care urmează, iar dacă preţurile cerute nu sunt pe măsura ofertelor, atunci de la a treia licitaţie se vor accepta şi sumele propuse direct de cumpărători. Vedeta zilei a fost autocarul echipei campioane în 2011, dar preţul de pornire de 150.000 de euro i-a alungat pe potenţialii cumpărători.  

Robert CiureaCăpitanul Oțelului, Robert Ciurea, a vorbit despre meciul din etapa a 25-a din Liga a II-a, cel cu Rapidul, care ne-a adus retrogradarea:

Branko Grahovac, unul dintre artizanii minunii din 2011S-a certat cu suporterii și cu cei din conducere, dar înainte de toate și-a făcut datoria în poartă și a câștigat campionatul și Supercupa cu Oțelul Galaţi. Branko Grahovac suferă şi astăzi pentru situația în care se află Oțelul și își declară încă o data dragostea pentru echipa noastră. L-am contactat pe portarul bosniac, fiind curios să aflu dacă este la curent cu ceea ce se mai întâmplă la Oțelul. "Graho" știe tot despre situația tragică în care a ajuns echipa pentru care a evoluat acum 5 ani în UEFA Champions League și mai speră doar ca DNA-ul să intervină.  

Stelian Bordieanu, un portar si acum un antrenor de legendaOţelul a încheiat sezonul regulat al Seriei I a Ligii a II-a pe locul 13, ultimul, retrogradând astfel automat, încă de acum, în eşalonul al treilea. Grijile suporterilor şi ale antrenorului Stelian Bordieanu se îndreaptă însă spre termenul din 30 martie, de la Tribunalul Bucureşti. Tehnicianul speră ca Oţelul să mai existe şi după această dată, iar istoria clubului să poată continua să fie scrisă. El şi-a lăudat copiii pentru felul în care şi-au apărat şansele în meciurile pe care le-au jucat în Liga a II-a şi speră ca Oţelul Galaţi să nu moară, mai ales acum, când juniorii au făcut eforturi supraomeneşti pentru a menţine echipa în viaţă.

Soarta Otelulu se va decide prin tribunale si nu pe terenul de fotbalÎn aceeaşi zi în care Oţelul îşi inaugura stadionul de legendă, acum 34 de ani, Tribunalul Bucureşti va decide soarta clubului fanion al oraşului Galaţi. Dacă în ultimii 3 ani s-au tot acordat amânări, iar clubul s-a aflat teoretic într-un proces de reorganizare pe parcursul insolvenţei, acum se pare că judecătorul sindic va lua o decizie finală cu privire la echipa noastră roş-alb-albastră. În acest moment se pare că doar două variante mai sunt posibile: ori aprobarea unui nou plan de reorganizare şi păsuirea clubului pentru plata datoriilor acumulate, ori intrarea în procedura de faliment care ar pune practic capăt istoriei clubului nostru.

Sefer plange pentru Otelul (FOTO Sorin Pana)Oţelul Galaţi - Rapid Bucureşti 0-3(0-2)
Ciclicitatea istoriei se confirmă, fără dubii, şi în fotbal. La 34 de ani de la prima partidă disputată de Oţelul pe stadionul omonim, 30 martie 1982, echipa noastră a disputat ultima partidă a sezonului, posibil chiar a istoriei sale, tot împotriva Rapidului. Datele problemei fiind cu totul altele, potrivnice clubului nostru, nici desfăşurarea confruntării şi nici rezultatul nu puteau fi identice.

In tur a fost 0-0, datorita paradelor lui GrecuÎn penultima etapă a returului Seriei I a Ligii a II-a se întâlnesc două echipe cu mare tradiţie în fotbalul românesc, două foste campioane naţionale, aflate în insolvenţă, cu mari probleme financiare. care au retrogradat împreună în sezonul trecut de primă divizie.

Alte vremuri...Antrenorul Stelian Bordeianu a vorbit despre ultimul meci al Oţelului în Liga a II-a, pe care juniorii pe care îi pregăteşte îl vor juca în nocturnă şi în direct la Digisport. Adversară ne va fi Rapid Bucureşti, principala favorită la promovare din seria noastră.

Poate salva Primaria cel mai mare simbol al orasului Galati?În ultimele zile, pe reţelele de telefonie mobilă, gălăţenii sunt supuşi unui sondaj de opinie referitor la politica din oraşul nostru, având cel mai probabil ca scop final aflarea unor cifre referitoare la alegerile locale de pe 5 iunie 2016. Printre întrebările foarte plictisitoare legate de politică, una dintre întrebările chestionarului realizat la telefon ne-a suscitat interesul la maxim, sunând cam aşa: “Ar trebui ca Primăria Galaţi să salveze echipa de fotbal Oţelul?”

Mai multe articole..

Pagina 9 din 329

9
Login sau crează cont pentru a comenta              |